Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Besárgult a babánk ismételten,...

Besárgult a babánk ismételten, tudunk-e itthon valamit tenni ellene?

Figyelt kérdés

Nem éri el azt az szintet, hogy fénnyel kezeljék.

Most 2 hetes.

2010. febr. 25. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok sok szopi. Minél többet szopik annál jobban bomlik a vérében a bilirubin és annál gyorsabban múlik a sárgaság.

A sárgult babák aluszékonyak, ha kell ébreszd, két szopi között ne teljen el 3 óránál több, és lehetőség szerint éjjel is szoptasd.

kétgyerekes anyuka

2010. febr. 25. 19:34
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Sok folyadék, napfény, D-vitamin.
2010. febr. 25. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Én orvossal egyeztetnék, és addig is sok folyadék, ne hagyd 4-5 óránál tovább evés nélkül.
2010. febr. 25. 19:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Vizet adjunk neki külön? Vagy teát?
2010. febr. 25. 19:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell külön víz vagy tea, elég neki a szopi, csak gyakran tedd mellre. AZ enyém csak itthon sárgult be, a doki mondta is, hogy fura, de pár nap alatt elmúlt, sokat szopizott, volt, hogy 1,5-2 óránként is. És ha bealudna akkor is ébreszd 3 óránként, hogy szopizzon.
2010. febr. 25. 19:49
 6/9 anonim ***** válasza:
53%
Ablakhoz kell rakni ha nem tudod kivinni napfényre,mi a kiságyat toltuk a napfényre a szobában.
2010. febr. 25. 19:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a picinek pont a határértéken volt a sárgasága. Doki a kórházban azt mondta, hogy 2-2,5 óránként szoptassam és ha tehetem, akkor adjak neki még külön vizet is. Védőnő javaslatára a vizet injekciós fecskendőből adtam neki (tű nélkül persze), így hamar rendbejöttünk.
2010. febr. 25. 19:55
 8/9 A kérdező kommentje:
Most ugye felhős az ég, így is ér valamit a napfény?
2010. febr. 25. 20:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a kórházban is vizet adtak neki,hogy hamar elmúljon a sárgaság.

Itthon meg ablakba kitettem és itattam is.

Nem kell napfény,csak fény.

Mi is októberben csináltuk,akkor is elég borus volt az idő.

2010. febr. 26. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!