Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek többnyire vagy kizáróla...

Akinek többnyire vagy kizárólag üveges kaját evett a babája, mennyire nehezen szokott át 1 éves kora után az otthon főzöttre?

Figyelt kérdés
Szerintem sokkal egyszerűbb, időtakarékosabb és megkockáztatom biztonságosabb az üveges bébikaja, én főleg ezt adom a babámnak. Már próbáltam főzni is, de nekem macerás és kevésbé szerette, mint a boltit. Most még nincs is gond, 7 hós lesz, de mi lesz később? Nagyon meg fogok szenvedni, hogy azt egye majd, amit mi?
2010. febr. 25. 15:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Az enyém kb 11 hónapos koráig csak bébiételt evett. Aztán rájött, hogy a mienkhez képest az milyen íztelen-szagtalan-semmilyen, azóta megeszi a főztömet is.

Viszont gyümiből még mindig csak a bébiételt eszi meg (15 hónapos).

Mi nem szenvedtük ezt meg. Anyósom annál inkább, az ő szemét rettentően szúrja, hogy miért nem eszi meg az igazi almát, miért csak a bébiételest. Én meg úgy vagyok vele, hogy mindegy mit, csak egyen.

2010. febr. 25. 15:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is kétségbe voltam esve egy ideig, nem is azért, hogy csak bébiételt evett a lányom, hanem azért, mert vagy egy hónapon át csak egyfélét, a Kecskeméti cukkinis rizses csirkehusis kajáját ette.

Ez a korszak rég elmúlt, most meg már a bébiételt nem eszi meg, pedig néha örülnék, ha enne, mikor épp olyat főztem, amiből ő nem ehet (tejdiétán van és amúgy már másfél éves elmúlt).

Olyan 14 hónapos kora körül kezdte elutasítani a bébikaját és mindent eszik, pörkölttől kezdve, főzelékeket, tésztás kaját, szóval ne izgulj,majd megunja, de persze én is aggódtam, hogy majd oviba is bébiételt kell neki vinni.

2010. febr. 25. 15:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Én pont úgy vagyok,mint az első válaszoló,csak az én fiam már 21 hónapos.Minden további nélkül átállt a mi kajánkra(igaz,még mindig szívesen megeszi az üveges bébi kaját is).De gyümölcsöt csak üvegest hajlandó enni.Abból olyat adok,ami zabpelyhes,meg müzlis,illetve amelyik joghurttal,vagy túróval van kombinálva.Kisebbnek minden további nélkül megette a gyümölcsöket is(alma,körte,banán,barack),most egyiket sem hajlandó.
2010. febr. 25. 18:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Lányom 8,5 hónapos koráig csak és kizárólag üveges bébiételt volt hajlandó enni. Kedvence volt a Kecskeméti sütőtök csirkehusival és a Kecskeméti gesztenye-alma csirkehusival. Aztán egy szép napon egyszerűen nem volt hajlandó megenni a sütőtököset. Erre felbontottam neki egy gesztenyéset. Az sem kellett neki. Aznap csak piskótát rágott és tápszert ivott. Másnap szintén nem akarta megenni a kedvenceit. Na, ekkor már komolyan kétségbeestem!!! Gondoltam, várok picit, gyorsan megebédelek és megint megpróbálkozunk a kajával. Aznap paprikás csirkepörkölt volt tésztával. És az én kismanóm akkora, de akkora szemekkel nézte az én ebédemet!!! Hogy muszáj voltam neki adni pici kóstolót a tésztából.....aztán szépen megebédelt belőle!!!!!! Azóta csak és kizárólag a mi kajánkat eszi, kiköpi a bébiételt. pedig mint ahogy már előttem írta valaki, néha nem lenne rossz, ha azt is megenné, mert azért van még olyan étel, pl. gomba, amit neki nem adhatok.

Mostanra 15 hónapos és nem válogat, sok mindent megeszik. Pedig nagyon kétségbe voltam esve....

2010. febr. 25. 21:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök a válaszoknak, köszi!
2010. febr. 26. 08:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz.

A kisfiam csak üveges kajákat evett. Gyümölcsöket (amíg volt), addig sajátot, utána abból is üvegeset. Aztán amikor néha megkóstolta a mi ételünket (9-10 hónaposan), pl. húsleves mindenestől, krumplis tészta, stb. onnantól kezdve meg már az üveges kajákat nem eszi.

Szerintem ne aggódj, ha rákap a hazai ízre, akkor nem kell majd neki az üveges! Kóstold meg vmelyik üveges kaját és utána ugyanazt házilag elkészítve. :) Össze sem lehet hasonlítani a kettőt!

2010. febr. 26. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!