Mit csináljak egy evés közben csapkodó 7 hónapossal?
2. gyerkőcöm, az egész gyereknevelésben az etetést utálom a legjobban, inkább éjszakáznék komolyan mondom...
Fiam nem csapkodott bár nála is nehéz volt a hozzátáplálás-kanalas evés. Kislányom a pihenő székben már nincs el, felül benne így etető székben etetném... ha hagyná...
Éhes, nagyon is éhes, nyitja is a száját és szépen nyeli a babaételt, szóval nem a kajával van a baj, egyszerűen egyfolytában csapkod a kezével, állandóan kiveri a kezemből a kanalat, ha megvárom míg abba hagyja akkor rámvigyorog majd amint megmozdítom a kezem a szája felé már üti is a kezem...
Idegbajt kapok tőle, a mai ebéd felét adtam csak neki oda mert annyira eldurrant az agyam hogy azt éreztem ha most nem hagyom ott a gyereket nem tudom mit csinálok...
Ha kanalat adok a kezébe akkor nem tudom etetni mert akkor az üres kanál van a szájában.
Mi tévő legyek? Már reggel gyomor görccsel ébredek az etetések miatt....

Nálunk ugyanez van, nekem első gyerekem, azt hittem ez a normális. :D
Én kanalat adok neki, amint kiveszi a szájából teszem bele az ételt. Most már tudok pici kaját tenni a kanalára és szopogatja, néha engem kínálgat.
Mindig van valami a kezében, tölcsér, krumpli kiszedő kanál, algoflexes fecskendő, játék, bármi, csak ne kalimpáljon. Amíg azokkal játszik, addig tudom etetni...

Érdemes határozottan rászólni minden csapkodásnál, hogy "nem". Egy idő után érteni fogja, de azonnali eredményt ne várj.
Nekem a reflexeim segítettek. Ha nem volt nyitva a szája, nem várakoztam a kanállal a feje előtt - ott könnyű lecsapni a kanalat. Hátrébb húztam, amikor nyitotta a száját, akkor beletettem a szájába.

Köszönöm a válaszokat! Ma már egy fokkal jobb volt, nem csapkodott annyira. Lehet, hogy nap függő is mennyire csapkod...
Ha adok neki játékot akkor azt tartja a szájában és fél óra alatt sem tudnám megetetni, kisfiamnál ez anno kb 1 évesen bejött, amíg rakosgatta a kockákat addig észrevétlenül becsempésztem a kaját a szájába. Hát majd lesz valami. Jókat írtatok, mindegyiket megpróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!