Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azt mondja a védőnőm, hogy a...

Azt mondja a védőnőm, hogy a babának minden cuccot megvenni 1 millió Ft. Nekünk nem lesz annyi rá. Ez tényleg így van, vagy túlzott?

Figyelt kérdés

Tudtok olyan oldalt ajánlani, ahol fel van sorolva, miket kell venni egy babának?

Köszi, 15 hetes kismama

2008. aug. 30. 11:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
ez butaság!
2008. aug. 30. 15:01
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én először használtas bababoltban néztem szét, és nagyon jó dolgokat lehet kapni. Pl. én a babakocsit ott vettem, 3 kerekűt, sehol nem volt kopott vagy szakadt, a kerekei sem voltak megkopva. Van hozzá mózeskosár is és mindez potom 18000Ft volt. Bébihordót 4500Fr-ért. Ruhákat is érdemes nézni, hiszen nincs idejük a babáknak elhordani annyira nőlnek. Szinte mindent ott vettem és eddig csak kb. 40000Ft-ot költöttünk. Szerintem egyáltalán nem szégyen ha az ember ilyen helyen vásárol, mert nem mindenki engedheti meg magának, hogy túl sokat költhessen.

Jó babavárást, és ne aggódj: 34.hetes kismami

2008. aug. 30. 15:15
 13/20 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló! És hol van ilyen bababolt? Jobban szeretnék ilyen helyen mint a neten, mert itt legalább meg lehet nézni a dolgokat.

Köszi mindenkinek!

2008. aug. 30. 15:31
 14/20 anonim ***** válasza:

Túlzott. Bár ha mindenből a legdrágábbat és a legújabbat veszed biztos ki lehet hozni ennyiből is. De felesleges lenne mégha megtehetné bárki akkor is. A gyerekek nagyon gyorsan nőnek és ami még ma jó rá, az pár hét múlva nem biztos.

A turi boltba menj be nyugodtan, ott is meg lehet nézni jó alaposan. Ne legyél zavarba, az ott lévő eladó nem fog rád csúnyán nézni. Örül, hogy vásárolsz.

Igaz itt az interneten névtelenebb, személytelenebb lehetsz, de hidd el a turiban se fog senki kinézni, lenézni. Baba cuccban meg pláne nem.

Sőt tudok olyan embereket, akik megtehetnék hogy drága boltokban vásároljon ruhákat mégis a turiból öltözködik, mert sokkal egyénibben tud. Meg a másik, hogy élvezetes időtöltés a turkálni. Nyugodtan próbáld ki. Még kis beszélgetős csapatok is ki szoktak alakulni.

A baba cuccok meg aztán tényleg nagyon tiszták általában és minőségiek. Azt aztán moshatod, nem fog, nem nyúlik stb. Persze azért jól meg kell nézni.

Úgyhogy hajrá. A védőnő szava meg nem mindig szent, pláne nem ilyen anyagi féle dolgokban. Ha ügyes vagy olcsón és minőségi cuccokkal megúszhatod és senki nem mondja meg hogy honnan van.

Hajrá!

2008. aug. 30. 16:00
 15/20 A kérdező kommentje:

A turi nem áll tőlem távol. :), az én ruháim is onnan vannak nagyrészt. :) Sőt a babának is már vettem ott pár dolgot.

Csak olyan helyre gondoltam az előző kérdésemben, ahol lehet venni babakocsit, ilyesmit.

2008. aug. 30. 16:12
 16/20 anonim ***** válasza:

Akkor lehet én értelmeztem félre. Felénk van olyan baba turi ahol van használt babakocsi is. Illetve rá kell kérdezni, hátha tudnak hozni azt is, persze így látatlanban nem veszed meg, csak érdeklődsz.

Vagy tesz vesz, vatera, ill. védőnői, gyerekorvosi váróban is szokott lenni kitéve hirdetés.

2008. aug. 30. 16:16
 17/20 anonim ***** válasza:

Ez de hülye... egy millió, persze. Én a táppénzemből vettem meg mindent egyedül, szerinted hol költöttem rá egy millát? Ez a védőnő nem lehet valami gyakorlatias, gondolom azt hiszi, hogy mindenki a legdrágább cuccokat veszi.

Itt egy lista, ezt én írtam: [link]

2008. aug. 30. 16:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Mellesleg, ha ódzkodsz a neten vásárlástól, csináld úgy, mint én. Bementem a bababoltba, kinéztem egy babakocsit 69 ezerért. Megjegyeztem a márkát, típust, majd rászűrtem a neten. Képzeld, megtaláltam uazt 42 ezerért újonnan! Hihetetlen, h mennyit keresnek a boltosok a kismamákon! Pedig van elég gondunk! Tény, h végül használtan vettem kocsit (szintén a neten), de ha nem találtam volna, megvettem volna 42-ért. Azt a 27 ezret tudom másra is költeni, mint a boltosra! Nem igaz?
2008. aug. 31. 05:10
 19/20 bendzso ***** válasza:
én is csak azt tudom mondani, h ez marhaság! tényleg nem muszáj mindenből az újat megvenni. tele az ország, az internet remekebbnél remekebb turikkal. azontóúl az első gyereknél a fél család semmi mást nem hoz, csak gyerekruhát ajiba. (a második már jó, ha csak egy plüss macit kap :). szóval ne parázz. valóban sokba kerül mindent megvenni, de azért az egy milla... fúúúúúúú bárcsak 500 ezrem lett volna az első kelengyére :) nevetséges ez a kijelentés. minden azon múlik, ki mennyire sznob. ja meg van egy csomó dolgo, amit rátukmálnak az első szülőkre, hisz tapasztalatlanságból mindent bekajálsz! de lényeg az, h végig halgass a józan eszedre. ja és kismamruhából van egy javslatom : www.kismamaruha.net ott aztán igazánolcsó vadi új, márkás kismamruhákat találsz féláron. az a lényeg, h elsőre semmit ne vegyél meg, hanme bizony nézelődj, érdeklődj és gondold át, h a te elképzeléseid szerint mire lehet szükségetek. amúgy meg totál fölösleges előre megvenni egy csomó mindent, mert amikor megszületik a baba, kakor jössz rá, h hát neked nem hosszújú rugdalózó a praktikus, hanem az újatlan bodíval vagy fordítva. nekem is amikor megszületett a z első fiam, akkor utána mentünk vásárolni igazán,m ert addigra márláttam, h mi is az ami hiányzik :)
2008. szept. 2. 12:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Az tényleg nagy hülyeség,amit a védőnőd mondott.Nem tudom,miért kell így megijeszteni a kismamákat.Nekem mind a két gyermekem lány,így a kicsinek már nem sokmindent kellett vennem.Egyedül a kiságy,kisszekrény ami többe került,de még sem drágán.Van még időd bőven,hogy tájolódjatok a pároddal,mit hol érdemes venni.Mi először tettünk 1-2 körutat a városban, úgy miheztartás végett.Én babonás vagyok,így mindkét gyermekemmel csak a 6. hónap betöltése után vásároltunk.Mindenki máshogy fogja fel,de szerintem egy használt, de megkímélt,szép állapotban lévő babakocsi, vagy autósülés éppúgy megfelelő, mint a zsír új, drága.Amit használtan vettünk, kaptunk,gondosan kimostam, megtisztogattam.Tényleg nem sok ideig használtuk a járókát sem,mivel 1 éves kora körül a kicsi egyszerűen kimászott belőle.Beszélgess sokat a többi kismamával, a tapasztalatcsere mindig jó éps hasznos!Mi a védőben míg az orvost vártuk,vagy vérnyomásmérésre vártunk,stb.addig is sokat beszélgettünk többek között a babakelengyékről.Később ugyanezekkel a kismamákkal szülés után is találkozol anyukaként,amikor már a babázás lesz a téma köztetek.Akkor is majd meglátod, milyen jó találkozni velük és olyan dolgokat hallasz,hogy örültél a találkozásnak,mert így már tudod.Mi kaptunk sok dolgot rokonoktól, barátoktól, a testvéremtől.Nagyon jól jött és örültem neki, nem vettem sértésnek.Amit így megspórolhattam,abból a pénzből vehettem mást a gyermekemnek.Így fogtam fel.Szóval nyugi,és szerintem kérdezd meg a többiek véleményét erről a védőnőről,annak függvényében állj a dolgokhoz.Boldog babavárást kívánok Neked!
2008. szept. 4. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!