Azt mondja a védőnőm, hogy a babának minden cuccot megvenni 1 millió Ft. Nekünk nem lesz annyi rá. Ez tényleg így van, vagy túlzott?
Tudtok olyan oldalt ajánlani, ahol fel van sorolva, miket kell venni egy babának?
Köszi, 15 hetes kismama
Szerinted van mindenkinek a babára 1 millió forintja!
Azért mondta a védőnőd,mert hülye..
Azért ez butaság amit a védőnőd mondott. Persze mint mindenben ebben is el lehet szállni és mindig mindenből a legdrágábbat megvenni, bár hozzáteszem nem biztos, hogy mindig az a legjobb, ráadásul mindenkinek más a szempont akár egy kiságy vagy egy babakocsi megvásárlásánál. Szerintem ne azzal foglalkozzál, hogy mit mondott hanem nézzél utána és számolgassad össze és itt a neten is utána tudsz nézni, hogy mit és hol kapsz meg a legolcsóbban.
Itt utána tudsz nézni mi kellhet egy babának:
Szerintem nagyon is túlzott!!!!!Ha az első babónak mindent megveszel, akkor már a 2.-nak csak pelus kell, meg a hozzávalók... :) Ha már nem vagy olyan szerencsés, hogy barátnőktől, rokonoktól kapjál kölcsön dolgokat akkor íme egy kis lista, amit remélem fel tudsz használni:
- kiságy matraccal, bele 3 db lepedő, 1 paplan erre 2 huzat
- öltöztető (én az íróasztalomat használtam fel erre a célra)
- 1 kispárna, elejében úgysem használod, mert elég a baba feje alá a huzat is, amiből elég 3-4 db
- rácsvédő 1 db
- babahordozó 1 db
- mélykocsi és későbbre sportkocsi (csakis tömött kerekű, mert én megjártam a másikkal, 4 kerékből 3 eltörött :(
- kiskád, de ne a legkisebb, mert hamar kinövi
- body 4 db, kis ing 4 db
- rugdalódzó, csakis olyan legyen ami nem bebújós, tehát elöl vagy hátul patentolódik, elég 5-6 db úgyis kapsz majd babalátogatóba
- mosható pelusból jó ha van 30 db, mert birod büfiztetéshez használni, törölközőnek is, babahordozóba is, a kiskádba, orvoshoz mentek leteríted vele az öltöztetőt, nyáron szellős takaró...
- kis zoknik nem kell 3 db-nál több úgyis hamar kinövi
- pamut fehér megkötős kissapka 5 db
- mellény 1-2 db
- átmeneti kiskabát,ajánlom hogy úgy vedd meg hogy őszre is jó legyen neki, úgyse reklamál, hogy nagy rá :)
- a babakocsiba is birjátok a pólyát használni egy darabig
- babatakaró, pokróc
- babakocsira eső elleni fólia - ez egy tök jó dolog télen is jó a hó meg a szél ellen!
- én nagyon hasznát vettem a kantáros nadrágoknak és mivel lányom van a kantáros kisruháknak, egy kis blúzzal pulcsival nagyon édes és sokféleképpen variálható, a naciból elég 2 különböző szín a pamutblúzból vehetsz 4-5, pulcsiból elég 2 db
- kell még popsikrém, popsi törlőkendő, fülpucoló, babaolló, babaolaj, lázmérő, babatörölköző, porszívós orrszívó (ez is egy csúcs dolog hidd el, először nekem is égnek állt a hajam tőle, de rájöttem ennél kíméletesebb módja az orr kitisztítására nincs, ha meg van fázva a baba!), hasfájás elleni tea vagy az gyógyszertárban kapható lötyi, eldobható pelus, babasampon, de mi 6 hétig kamillateás vízben fürdettük és csak utána használtuk a fürdetőt és a sampont is
Arra figyelj, hogy mindig pamutosat, bársonyt vegyél,nagyon érzékeny a babák bőre. Szerintem, a babakocsik, az öltöztető és a kiságy a nem pénztárca kímélők, a többit pedig meg birod venni különböző akciókon, leárazásokkor.
Nagyvonalakban ennyi.Boldog várandósságot, és jó babázást!
Na ez a védőnő egy barom!
Nekem sincs 1 millió ft-om, pediga 25.hét végén vagyok.
Amitösszesen meg kell venni a kezdésre, babakocsistól kiságyastól stb..az kb 300-400 ezer lehet, de még olcsobban is ki lehet hozni,főleg ha kapsz innen onnan dolgokat..
Persze egy milla, ha teljesen kifestéstől kezdve mindennek nekiállsz, meg épp láttam babakocsit 200 ezerért, de van 30 ért is, használt még olcsóbban...meg etetőszék és kiságy is van több 100 ezerért, meg ha parkettázod is a babaszobát, de maga azok a dolgok amik a babának kellenek, azok nem olyan drágák.
Nem kell megijedni..
Egyébként én a védőnőtől kaptam listát mi kell majd.
alváshoz:
-kiságy, fejvédő, 2 db ágynemű és huzat, 1-2 hálózsák
etetéshez:
-cumisüveg 2-3, ha tápszeres a baba akkor 5-6
-mellszívó,ha van sok tejed
-2 db müanyag kanál későbbre
-textilpelenka , előke.
ruha: téli:
-2-4 hosszúujjú rugi,
-4-6 rövid ujjú rugi
-4-6 body
-2 kisnadrág
-1vastag, 1 vékony sapi
-kocsikabát, vagy bundazsák
-pléd a babakocsiba
-kiszokni
fürdetéshez:
- 1-2 fürdőlepedő
-kiskád
-kozmetikumok
pelenkázáshoz:
-popsikrém
-pelenka (kezdetre 3-5 kilo 150-200 db, hogy ne kelljen lemenni pelusért-a pelenka diszkontokban olcsó)
-pelenkázófeltét(megoldható az ágyon is)
-hintőpor későbbre.
-kiskuka
Utazáshoz:
-babakocsi
-hordozó (már 7-8 ezerért van az uj jelű a brendonban is)
na ha ez nem jön ki olcsóbban, akkor nem is értem nekem miért sikerült már majdnam mindent megvenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!