Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 27 hónapos gyerekem délután...

27 hónapos gyerekem délután nem akar aludni. Mit tudok tenni ez ellen?

Figyelt kérdés
1-2 hete nem alszik délután a gyerekem. 8 körül ébred reggel, és 1 óra körül próbálom letenni, volt hogy egyszer-kétszer de az inkább már erőszakos módszer volt,beleparancsoltam az ágyba és szó szerint lefogtam, hogy maradjon ott, ne mászkáljon előbb utóbb elaludt,de ez meg nekem rossz,mert nem gondolom hogy birkóznom kéne ezért vele. Viszont ha nem alszik,azért valamennyire látom rajta,hogy nyűgösebb, koordinálatlanabb a mozgása már 4-5 óra fele..és túlpörög. Esténként is később alszik el, régen 8 körül,most már 9,fél 10 is mire elalszik,de bizony volt hogy mostanába 10 körül...ott is mellé kell feküdnöm úgy alszik el, éjjel felébred, felriad, sírva jön át hozzánk, akkor odaengedem közénk, de nem velünk alszik el,bár ez most nem lényeges..ez így is fog maradni,mit tegyek?

2015. máj. 13. 13:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Birkózd le.
2015. máj. 13. 19:19
 12/13 anonim ***** válasza:

ha csak pár nap ilyen,akkor nem gond,de én még kisérleteznék vele,mert nagyon fontos az alvás az idegrendszerének.szerintem azért tiltakozik ,mert annyira akarod.én mindig azt mondtam a kisfiamnak-meg a gyerekeknek az oviban is,hogy nem kell aludni,csak szép csendben pihenni.sokan bepánikolnak,hogy aludni kell,és igy tiltakoznak.van,hogy ebben a korban már félnek becsukni a szemüket-de az is lehet,hogy egyszerűen "nem ér rá aludni"

ne kinlódjatok,ébreszd elöbb,és mond,hogy pihenni,azt feltétlenül kell.mondj egy mesét,ülj mellé,vagy tegyél úgy,mintha te is aludnál,tedd rá a kezed a homlokára,vagy a fejére-ettöl ellazul

2015. máj. 15. 21:22
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm,szerencsémre ma előbb kelt, egyébként mindig le kell birkóznom,)mert ki akar szállni az ágyból,hiába fekszek mellé.
2015. máj. 16. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!