Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tartjatok rossz dolognak,...

Nem tartjatok rossz dolognak, kegyetlensegnek, hogy Magyarorszagon egy ujszulott elete elso par napjat nem az edesanyjaval tolti, hanem egy megorzoben?

Figyelt kérdés
Haromorankent viszik etetni oket, holott a tej beindulasa erdekeben egesz nap a cicin lenne a helyuk. Plusz igy elete elso par napjat nem az anyukajaval tolti, hanem lehet, hogy pl egesznap sir, ki tudja, hogy hany babara van mennyi gondozo. Valoszinuleg a pelenkacsere is orara megy, nem pedig akkor cserelik, amikor kakis/pisis. Nem tartjatok ezt rossz dolognak? Hogy a sajat gyereketeket ti csak haromorankent kapjatok meg, egyebkent meg ki tudja mi van veluk?
2015. máj. 10. 23:26
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
67%
Vidéki kisvárosban szültem egy bababarát kórházban, ügyeletesnél, nem fizettem semmit. Nálunk úgy volt, hogy szülés után rögtön a hasamra tették a babámat, aztán amikor varrtak, elvitték megfürdetni, felöltöztetni, kb. 1 óra múlva hozták vissza és akkor meg is szoptathattam. Nálunk úgy volt, hogy te dönthetted el, hogy veled legyen-e vagy bent a csecsemősöknél, amikor szeretted volna kikéred, ha pihentél volna, beadtad. Meg lehet kövezni, de én abban a 4 napban minden este beadtam, nap közben jó volt hogy ott van, hamar be is indult a tejem, úgyhogy szoptattam, de tudtam, hogy amint hazaérek, jönnek az éjszakázások, éjszaka szültem, szükségem volt egy kis pihenésre, különben nagyon hamar kipurcantam volna. De pl. nálunk nem 3 óránként hozták a babákat, hanem amikor éhesek lettek. Utolsó este mikor beadtam, mondtam, hogy hozzák ki, amikor megéhezik, 5 óra múlva hozták, mondták, hogy végig nyugodtan aludt, nem akarták felkelteni, akkor is csak épp hogy fölébredt, de nem sírt. Nekem ez a rendszer tökéletesen megfelelt, én nem szerettem volna, ha non-stop ott van szülés után velem, de megoldható lett volna.
2015. máj. 11. 09:27
 22/42 anonim ***** válasza:

Ahogy már írták, rég nem így van, ahogy itt írod.

Tavaly szültem, a szülés után két órát velünk volt a baba, míg engem rendbe rakta, addig apa kezében volt, majd elvitték vizsgálatokra kb 3 óra múlva visszakaptam és onnantól non-stop velem volt. Egyszer adtam be a csecsemős osztályra kb 1 óra hosszára, amíg az anyakönyvét intéztem.

2015. máj. 11. 09:37
 23/42 anonim ***** válasza:

A kislányomat Dunaújvárosban szültem, és addig vitték el szülést követően amíg engem, és őt is elrendeztek, aztán velem volt. Csak az orvosi vizitekre vitték el, és fürdetni.

A kisfiamat Cegléden szültem. Itt többet volt távol tőlem a kicsim, de csak azért, mert én magam is rosszul voltam. Sok vért vesztettem és két napig szinte fel sem bírtam állni. De amint jobban lettem, velem volt a kicsi fiam is.

Szóval szerintem ma már az összes kórház bababarát. A gyermeked veled lehet. De a kötelező vizsgálatokat és az oltásokat kapja csak meg, azt pedig ne előttem.

2015. máj. 11. 10:00
 24/42 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem érdekelne, hogy ezt te hol hallottad/olvastad/tapasztaltad?

2015. máj. 11. 10:01
 25/42 anonim ***** válasza:
Szia! Egyáltalán nem kötelező külön lenni a gyermekedtől. Lehet kérni, hogy rooming-in szobában lehess a babával. Ezért nem kell külön fizetni, több anyuka van egy szobában a babákkal. Az én kisfiamat is csak első éjszaka vitték el megfigyelésre mert gond volt a cukrommal és nézték nehogy gond legyen vele de másnap reggeltől már velem volt éjjel-nappal.
2015. máj. 11. 10:58
 26/42 anonim ***** válasza:
14 éve szültem a nagyot, már akkor is velem volt egész nap. Honnan vetted, amit írtál?
2015. máj. 11. 11:13
 27/42 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Amikor én születtem, 32 éve, akkor még ez a rendszer volt. Semmi bajom nem lett, anyu meg legalább tudott pihenni.
2015. máj. 11. 11:14
 28/42 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne, hogy ezt hol/kitől hallottad, vagy hol tapasztaltál ilyesmit?
2015. máj. 11. 11:15
 29/42 anonim ***** válasza:
Miért kérdezel hülyeségeket, ha ennyire nem tudsz semmit a hazai szülészeti viszonyokról? VIP szoba :-D hát persze. Én a MÁV kórházban szültem 4 éve, és már akkor is odaadták szinte azonnal a babát, végig velem volt, este is és nappal is.
2015. máj. 11. 11:44
 30/42 anonim ***** válasza:

Egyébként nem tartom kegyetlenségnek azt a rendszert sem. Az újszülött az első pár napban szinte csak alszik, és csak enni kel fel, nem hasfájós még, az éhségen kívül nincs más baja alapesetben. És 3 óránál előbb ha előtte rendesen jóllakott, akkor tényleg nem kel fel korábban. Legalábbis én ezt tapasztaltam 2 gyerek után, és a szobatársaimnál is ezt láttam. Az ő pelusuk meg szinte mindig pisis-kakis. Bőven elég akkor tisztába tenni, mikor felkel enni.

Persze nyílván jól esik babusgatni, meg gyönyörködni benne, meg tudni, hogy mi van vele, de mint mindennek ennek is van pozitív illetve negatív oldala. Örülök, hogy velem lehetett a babám, de azért felébredtünk a saját babánkra, meg felébredünk a szobatársainkéra (egyik kórházban 2 ágyas szobák másikban 3 ágyasok voltak)azért nem túl felemelő élmény, konkrétan már akkor hulla fáradt voltam mikor hazaértem. És akkor még itthon várt még egy gyerek meg a háztartás, ami már majdnem elszaladt így hogy nem voltam otthon. Anyukám annak idején legalább normálisabban ki tudta pihenni a szülési fáradalmakat.

2015. máj. 11. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!