10 hónapos fiam már két napja éjjelente 1-2 óránként ébred. Foga jöhet talán?
Szia!
kérlek ne vedd rossz néven amit írok!
Rosszul reagálsz a történésekre. Teljesen mindegy, hogy mi az ok, éjjel aludni kell. Ha eddig tudta, hogy éjszaka nem kell szórakoztatni a szülőket, akkor ne vezess be új szokásokat: etetés, itatás, tisztába tétel, saját ágyba átvándorlás stb.
10 hónaposan már teljesen tisztában van azzal, hogy ezzel jó cirkuszt lehet csinálni. és ha eddig baja is lett volna, a saját dolgodat nehezíted, mert a harmadik és további estékren már biztos nincs komoly baj, viszont az éjszakai cirkusz: orr boxolás, ha huzogatás, tisztábatétel, anya ugráltatása, dajkálás stb. nagyon jó móka, és ezért akár képes lesz óránként, vagy 2 óránként felkelni.
Éjszaka egy gyereknek a saját ágyában kell visszaaludnia! és tudnia kell, hogy reggelig alvás van. Ha fáj a foga (ami előfordulhat, hogy jön, hiszen még nincsen neki) akkor ápold le (dentinox-al) és tedd vissza aludni. ha véletlenül kaki miatt ébredt fel, tedd tisztába, és tedd vissza az ágyába. Ne vedd át magadhoz, ne itassd, ha eddig nem evett ivott éjjel, miért most kezdené.
Viszont egy pár éjszaka utána tökéletesen el tudod rontani az éjszakai rutint, ha álandóan próbálkozol. Nem érdemes. kérd ki az orvos véleményét a fogakról (az látszik a legvalószínübbnek). és ne csinálj nagy cirkuszt az éjszakából. beszélj hozzá, nyugtassd meg, és HAGYD A SAJÁT ÁGYÁBAN visszaaludni. Ne próbálkozz alternatív módszerekkel éjjel. A gyerekek nem arra figyelnek amitmondasz, hanem a cselekedeteidet figyelik. ha nyugodt vagy és határozott, meg fog ő is nyugodni, de a próbálkozás a bizonytalanság, és kétségbeesés csak ront a helyzeten, ezt látva ő is elbizonytalanodik, és kétségbe esik, hogy valami baj van.
később sokkal nehezebb lesz neki megtanítani, hogy éjjel aludjon rendesen.
remélem hamar kibújnak a fogacskák, és túl lesztek ezen a kritikus időszakon.
sok sikert.
Szia, nalunk UGYANEZ volt ahogy leirtad, es kibujt 2fog egyszerre 5 es fel honaposan. Etvagytalansag a legjellemzobb es az ejszakai siras legalabbis nalunk mert most kibujt meg ketto fog es megint ugyanez a "tunet" volt.
Par nap es tul lesz rajta hidd el.
En ejszakankent FAGYASZTOBOL kivett ragokat adtam neki ugy hogy en fogtam o ragcsalta kb 3 percig ettol lezsibbadt az ine es aludt par orat aztan megint ugyanigy. En ugy vettem eszre halas volt szinte nagyokat sohajtott es alukalt. De nehez volt ez a par nap neki is es nekem is. A vegeredmeny csodas olyan edesek a kis fogukkal:)
SOK-SOK turelem es sikert!!
Szia.
Nálunk ez már több mint 4 hónapja megy.Sosem aludta át az éjszakát.Egyszer volt,hogy 1x ébredt.4 hónapja min.5x.Elég fárasztó.Rebekénak már van 2 foga.Neki is egyszerre(2 nap különbse´ggel) jöttek.Nála nem ez.....Remélem,hogy a te babádnál igen és akkor elmúlik.
az én lányom is a nagya´gyban alszik a 3.ébrede´s utánn.Teljesen mindegy,hogy a sajátban vagy a nagyban akkor is ébred.Szerintem már csak megszokásból.Szopizik még,vagy tápszeres???
ha szopizik gondolm,hogy gyorsabban visszaalszik??
Kitartrás,és türelem........
Serintem hamarosan meglátod a fogacska´kat:)
(A lányom 7 hónapos múlt szerdán.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!