3 hónapos a kisfiúnk. Kezdünk elkeseredni, mert a babó nem nagyon akar velünk "kommunikálni". Rossz szülők vagyunk?
Szia! Nem vagytok rossz szülők, nekem se igen szokott a babám gügyögni, de ha egy picit elváltoztatom a hangom, vagy oda tartok eléje egy plüss állatot és úgy beszélek, akkor elered a hangja! Próbáljátok ki, hát ha menni fog!
Jó babázást kívánok!
nekem is volt egy ilyen időszakom. A dédi minden nap legalább egy órát beszél a kicsihez, mondókáznak, énekelnek. Neki szépen mosolygott és nevetett, nekem nem. Igaz, én nem is tudtam neki folyamatosan beszélni.
Aztán változtak a dolgok, és volt, hogy fordítva következett be mindez. Rám nevetett, dédire nem.
Szerintem próbájátok ki azt, hogy ugyanazt mondjátok neki, mint a mama, talán segít. Vagy különböző trükkök, mint a játékok, vagy a csiklandozás, puszilgatás. Lányom már csikis, imádja ha puszilgatom a mellkasát:-)
Ettől természetesen nem vagytok rossz szülők, csak a babák elég tudatosak a maguk módján:-) Majd megváltozik mindez:-)
11 hetes kislány anyukája
Szia! Türelem! Nekem a kislányom 5 hónapos és alig pár napja kezdett el nekem is mosolyogni, sikitani. Már öleli a nyakam is, ha kézbe veszem. Eddig csak forgolódott ide-oda, szinte nem is nézett rám. Szopizik és közben majd leesik az ölemből, néz a másik szobába, mintha keresné a mamit. aki naponta kb. 1 órát van vele, mig bevásárolok, elintézek ezt-azt. Ahogy nyitom az ajtót, mamival mindig elébem jönnek és majd kiugrik a kezéből úgy örül nekem. A játszószőnyegen is már szépen forgolódik nekem, eddig csak háton fekve nézett rám.
Nagyon boldog vagyok, hogy nem keseredtem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!