Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek a babája nem aludt...

Akinek a babája nem aludt kiságyban, csak mellettetek volt hajlandó aludni, mikor tudtátok külön szoktatni?

Figyelt kérdés
A babám csak napközben alszik a kiságyban. Éjszaka, ha berakom, akkor pár óra múlva felkel és csak mellettem hajlandó aludni. 6 hónapig minden éjszaka egy rémálom volt. Óránként, félóránként ébredt és mire visszaaludtam volna már újra felkelt. Akkor nem bírtam tovább és odavettem magam mellé és érdekes azóta alszik, ritkán ébred, hamar visszaalszik. Lehet elrontottam, de már nem bírtam tovább a sok ébredést, nem alvást. Az apukája most azon van kiakadva, hogy mindenki azt mondogatja neki, hogy ezt jól elszúrtuk, mert még iskolás korában is velünk fog aludni és szoktassuk vissza. Tényleg ilyen nehéz őket az együtt alvásról utána leszoktatni? Akinek sikerült, hogy csinálta?

2015. máj. 4. 13:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én is teljesen megértelek, szintén rossz alvó baba anyukája.

Nálunk is eleinte külön aludt, saját ágyban.

De a 20 perces ébredések miatt magamhoz vettem, mert még vissza sem értem a saját ágyunkhoz, mehettem vissza hozzá, mert megint sírt.

Így könnyebb nekem. Hozzáteszem, 10 ébredés van egy átlagos éjszakán. Sokszor van mostanság átlagosnál rosszabb éjszaka, amikor akár duplázza ezt a számot.

Szóval vagy állhatnék egyész éjjel a kiságynál, vagy ringathatnám, vagy alszik mellettem, felébred, sírdogál (ez mind félálomban), de cicin azonnal visszaalszik. Nem tudok mit csinálni, pocsék így is, de egy fokkal talán még mindig jobb...

Ezt tényleg csak az tudja, akinek igazán rossz alvó babája van.

2015. máj. 6. 13:17
 12/12 A kérdező kommentje:

4 gyermekes anyukaként akkor van "némi tapasztalatod". Te valóban tudod akkor, hogy minden gyerek más és más. Ami beválik az egyiknél, egyáltalán nem biztos, hogy olyan tuti módszer a másiknál is.

Kedves utolsó válaszoló! Igen, pont erről van szó, mint amit írtál. Attól ami volt, minden jobb. Választhattam, hogy vagy "alszik" a kiságyában és én teljesen leépülök vagy odaveszem és pihenek én is, ahogy tudok. Már olyan szinten ki voltam merülve, hogy az egészségem is kezdett rámenni, türelmem egyre kevesebb, még megszólalni sem volt erőm. Mióta így alszunk azért lényegesen többet tudok pihenni és jobban bírom a strapát napközben is, mert ugye akkor sem alszik jól... Van 1-2 álom éjszakánk egy hónapban, amúgy múlt éjjel is csak hánykódott, forgott ezerrel, sírdogált félálomban, én meg alig pihentem. De ha a kiságyban lett volna tuti nem aludtam volna semmit, mert milliószor ébredt volna. Így félálomban érzi, hogy ott vagyok és alszik tovább. Nincs más megoldás. Bízom benne, hogy majd, ha odakerülünk azért nem lesz olyan lehetetlen átszoktatni.

2015. máj. 6. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!