Mit gondoltok, elég ennyi holmi a babának? Nem akarunk feleslegesen költekezni.
Kiskádat lehet venni használtan, én 1000ft-ot fizettem érte és a 2,5 évesem mai napig abban fürdik, jó szolgálatot tesz.
Pelenkázóasztalom soha nem volt, merev pelenkázóalátétem volt, azt 500-ért vettem, ezt bárhová leteheted.
Egy orrszívót is érdemes beszerezni, mert az első hetekben még ürül a tüdejéből a meconium, szörcsögni fog a baba és később is jól jöhet, ne az éjszaka közepén vakarjátok a fejetek, hogy most mi legyen, ha úgy bedugulna az orra.
Mi is úgy kaptuk a ruhákat. Átválogattam méret szerint, kimostam, vasaltam. Rugi body-ból szerintem 6 db elég,úgy is sokat kell mosnod az elején.
Amiből kevés volt, vettem hozzá.
Nekünk kellett vinni a kórházba pelenkát. Szóval oda vettünk egy csomaggal meg itthon volt egy csomag ujszülött, és egy csomag 1-es méretű. Biztos ami biztos. Majd úgy is elfogy.
Textilpelenka, mindenképp. Azzal úgy lehet spórolni, hogy 1et elvágatsz 4 be és beszeged, beszegeted a szélét( ha van ismerős biztos szívesen megcsinálja) Bukci törlésre tökéletes.
Pelenkázót vettünk, de kb 2szer volt rajt a gyerek. Van pelenkázó lapunk, azon bárhol belehet pelusozni.
Orszívót nyugodtan vehetsz. Nem kell üjszülött... én simát vettem a legolcsóbbat a patikában. Tökéletes, pedig 6 hetesen megnáthásodott.
Én vettem 2 db cumisüveget is... csak megnyugtatás képp...aztán tápszeres is lett.a tejet is fejnem kellett.
Zoknit sapkát se felejtsd el.
mi sok dolgot utána vettünk meg. Az egyetlen gond vele, hogy ilyen picivel nem jössz mész, tehát nekem a férjem vett utána sok mindent egyedül:)
Törülközőből 3 , kifogóbol 2 dbot vettünk. nekünk elég volt.
Babatakaróból 4. Annyi szerintem kell. Autóba, babakocsiba. itthon. Gyakran lett balesetes.
pelenkázonk volt, de sose használtuk, mindig az ágyon pelenkáztuk.
kifogo- ha nincs rá pénz, ne vegyetek, régen se volt, megteszi egy torolkozo is. gondolom az meg van nektek, ezért nem kell kulon venni.
lepedo, evidens..abbol azért 2 minimum legyen. takarot mi nem vettunk, hálozsákot kapott már a szuletésekor. pléd..nekunk az is volt 2 nagy, szétvágattuk, nem vettunk kulon.
homéro, orrszivo ok.
ruhábol egyáltalán nem kell sok!! (nem tudom miért irta ezt az egyik válaszolo...body kell, meg rugi (kis vékony sapka, meg zokni, eetleg a kezére kis kesztyu, hogy ne karmolja meg magát) ha jon a nyár, akkor meg ugye konnyebb ruhák, bár sztem akkoris a legpraktikusabb rovid body lesz, egy rovidnadrággal.. vagy csak egy body. 2 gyerekem van, egyiknél sem cseréltuk a napi 3szor a ruhájukat...ha még kellett cserélni, beáztattam, még akkor gyorsan frissen kimostam, másnapra megszáradt.
nem kell boduletes mennyiségu pelenka sem, majd ha fogyoban lesz akkor vesztek.
szemetes a pelenkázo mellé hulyeség, nem 500 nm -es házban laktak gondolom, hogy a szemetes olyan nagyon messze lenne..pelenkának vegyél zacskot, abba tedd bele a kakis pelust, hogyne buzologjon a kuka.
saját szennyeskosár is felesleges, és kulon mosni is felesleges a babáknak.. (ezt tobb orvos, védono is elmondja, hogy nyugodtan mosd egyutt a ti ruhátokkal, ha meg olyan..akkor kézzel 5 perc kimosni azt a kis ruhát)
oblitot ne használj, max. ecetet fertotlenités céljábol, nem lesz ecet szagu a ruha, ettol nem kell félni...mososzert se nagyon használj, még hipoallergént sem, legjobb lenne a mososzappan vagy a mososzoda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!