Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Terpeszbetétes pelenkás babák...

Tittiritty kérdése:

Terpeszbetétes pelenkás babák anyukái, hogy viseltétek?

Figyelt kérdés
2 és fél hónapos babám császárral született és a doki javasolta megelőzés céljából a terpeszbetétes pelust. Azt nem mondta, hogy mennyit kell egy nap hordania, illetve hogy éjszaka is viselnie kell-e? Úgy sajnálom szegénykét, hogy gúzsba van kötve a kis lábacskája:-(
2010. febr. 22. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia, fiamnak is kellett, de nem megelőzés céljából. Én ilyen célból nem használnám, mert én is nagyon sajnáltam a kicsimet. Nekünk egész nap kellett használni :( és jó pár hónapig.
2010. febr. 22. 16:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! Mi is két hónapig használtuk, nyáron a legnagyobb melegbe, gondolhatod... muszáj volt mindig hosszú nadrágot adni rá, nehogy kidörzsölje a kis lábát. Én is nagyon sajnáltam szegényt, de úgy megszokta, hogy aztán még hónapokig háton aludt ( előtte mindig az oldalán ) Mi hordtuk éjjel-nappal.
2010. febr. 22. 17:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam is császárral született, a gyerekorvos és a védőnő is javasolta, hogy adjam rá 3 hónapos koráig. 12 órát kell rajta lennie, így én mindig este adtam rá, mert átaludta az éjszakát, meg éjszaka egyébként sem cseréled olyan sűrűn a pelust, mint nappal.

Aztán elvittem csípőszűrésre, és mindent rendben találtak, mondta a dokinő, hogy kicsit kötöttebb a csípője, de a röntgen jó lett, így nem igényel semmilyen kezelést. Egyébként is tornáztatom, úgyhogy én örülök, hogy ráadtam.

A barátnőm is császárral szült, neki nem mondták, hogy adja a kislányra, 3 hónapos csípőszűrésen derült ki, hogy kötött a csípője, így fél éves koráig hordania kellett gyógytornára, amit végigüvöltött a kislány. Amikor mi voltunk, akkor is volt egy anyuka, aki elkenődött, mert azt mondták neki, hogy hordania kell a gyereknek, az is már 3 hónapos volt, egy másik kisfiú meg már szíjjat kapott, na az szörnyűbb látvány, mint a terpeszpelus.

Én örülök, hogy ráadtam. Igaz, sajnáltam szegénykét, de ő még ebből nem fogott fel semmit.

2010. febr. 22. 17:17
 4/6 anonim ***** válasza:
17:17es vagyok, azt még elfelejtettem írni, hogy én kenguruban is sokat hordtam/hordom a fiam, ha csak a boltba szaladok ki, vagy messzebb utazom busszal. Ha csak kiszaladok a boltba, akkor nem szenvedek a kocsival, ha meg busszal utazok, akkor sem kell cipelni a böhöm nagy kocsit (nálunk a távolsági buszra nem is tudnám feltenni a kocsit). Ő meg jókat alszik.
2010. febr. 22. 17:21
 5/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszi, hogy válaszoltatok!

Nekem a szívem szakad meg, hogy így "kínzom" a picúrt. Amikor nincs rajta, akkor egyfolytában jár a pici lábacskája, élvezi a szabadságot. Viszonylag még sokat alszik és én csak akkor teszem rá. Ez kb 4-5 óra naponta. Remélem, hogy ez elegendő lesz.

2010. febr. 22. 17:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát az enyém simán ficánkolt a terpeszpelusba is, nem tartotta vissza.:-) Lehet, hogy akkor majd több ideig kell hordania, ha csak ilyen keveset van rajta.
2010. febr. 22. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!