Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy kis pici luk, ugynevezett...

Egy kis pici luk, ugynevezett sipoly van a picike popsijánál, azt mondják nem vészes, de nagyon féltem a picimet! Mit fognak a fenekével csinálni a sebészeten?

Figyelt kérdés
2008. aug. 28. 18:39
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
58%
Ne haragudj, megnyugtatni nem tudlak, nem tudom mit fognak vele pontosan csinálni. Nyilván a lukat be kell zárni, a sipoly mindig valahonnan valahová vezet ahová nem kellene, hogy átjárás legyen úgymond. Nekem is van ilyen luk a popsijánál a babámnak,a végbele fölöt a háta felé, de mi még reménykedünk, hogy nem sipoly. Az mondta a gyerekorvos, hogy nézegessem nem szivárog-e belőle valami, mert ha igen akkor nekünk is műteni kell. Az én babám holnap lesz két hetes. Neked mikor derült ki, hogy sipoly ha megkérdezhetem?
2008. aug. 28. 18:50
 2/24 A kérdező kommentje:

Hogyne kérdezhetnéd meg!

Ma mondta a gyerekorvos mikor kint volt,azt mondta sebészetre menjünk el és nézzék meg ez a biztos!

Én meg halál pánikolok ,majd meg szakad a szivem ha belegondolok hogy esetleg összevarják ,de azt mondták ha igen csak helyi érzéstelenítés és két öltés és kész is!!

Ja egyébként nem szivárog belőle semmi!!Üdv Niki

2008. aug. 28. 19:21
 3/24 A kérdező kommentje:
Ja bocsánat enyém is 2 hetes 2 napos!!
2008. aug. 28. 19:22
 4/24 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon megdöbbentett a soraitok, és nagyon sajnálom a babucitokat, ezért azonnal utána néztem a neten, és bemásolom nektek amit találtam, főként az első válaszolónak szeretném üzenni, hogy inkább ne "reménykedjetek" hanem minél előbb vigyétek el a picikéteket szakorvoshoz.

Nem ilyesztegetni akarlak benneteket, csak a mielőbbi kezelés fontosságára szeretném felhívni a figyelmeteket. Mielőbbi gyógyulást kívánok nektek.

2008. aug. 28. 19:24
 5/24 anonim ***** válasza:
74%

Előző vagyok véletlenül nem másoltam be amit akartam.

Tehát: "Végbéltályog és sipoly

végbéltályog, végbélsipoly

A kripták gyulladása esetén, ha a kriptába nyíló mirigybe is beterjed a gyulladásos folyamat, tályog alakulhat ki. Az előbbiekben már vázoltuk az anorectális tályog kialakulásának mechanizmusát. Ha a folyamat továbbterjed, akkor a végbél körül a kóros járatok sora alakulhat ki, amelyek a bőrfelszínre kitörve jól láthatók lehetnek.

A sipolynyílások nedvesednek, a végbél körül viszkető ekcéma alakul ki. Maga a tályog, vagy egyszerűen a fisztulanyílás körüli gyulladásos beszűrődés okozza a panaszokat, amelyek egyébként megegyeznek a szervezet bármely részében előforduló tályogok tüneteivel.

Természetesen minden, elhalást okozó szövetsérülés is vezethet ebben a régióban tályoghoz, de ha a végbél körül gyógyulni nem akaró fisztulákat látunk, gondolnunk kell mindig Crohn-betegségre!

A bajmegállapításhoz általában elegendő a panaszok jellege, a fisztulanyílás megtekintése és szondázása, szükség esetén röntgenkontrasztanyaggal való feltöltése, amely ábrázolja a fisztulajáratot.

Megoldásként csak a műtét jön szóba, de előtte gondosan tisztázandó a kiváltó ok, mert az meghatározza a választandó sebészi beavatkozást."

2008. aug. 28. 19:25
 6/24 anonim ***** válasza:
87%

Sziasztok!

Nekem mindhárom gyermekem így született,mindháromra ránézésből azt mondták,hogy sipoly. Sebészeten semmit sem csináltak vele,csak átvilágították,majd kiderült hogy zártak a lyukak. Annyit mondtak hogy vigyázni kell rá , hogy pöszmösz,hajszál,esetleg kaki ne maradjon benne. Most 2 évesek,és már csak egy pici hegféle látszik nekik,szép lassan benőtt.

Remélem Ti is megússzátok ennyivel!

2008. aug. 28. 21:39
 7/24 A kérdező kommentje:
az utolsó válaszolónak üzenem hogy köszike szépen a válaszát!!Megnyugtatott!!
2008. aug. 29. 00:05
 8/24 anonim ***** válasza:
Nem értem az utolsó válaszoló válasza miért csak 66%-ban hasznos. Szeritem megnyugtató, hogy nem minden sipoly ami annak látszik és hogy három gyerek is "felnőtt" és semmi baja. Az első válaszoló vagyok.
2008. aug. 29. 11:57
 9/24 A kérdező kommentje:
Nekem teljesen hasznos volt a válasza!!
2008. aug. 29. 12:32
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Pontozzatok nyugodtan le,nem igazán érdekel,én nem a pontok miatt válaszolgatok a kérdezőknek,hanem reménykedem,hogy segíteni tudok. 3mas ikres anyuka

2008. aug. 29. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!