Egy kis pici luk, ugynevezett sipoly van a picike popsijánál, azt mondják nem vészes, de nagyon féltem a picimet! Mit fognak a fenekével csinálni a sebészeten?
Hogyne kérdezhetnéd meg!
Ma mondta a gyerekorvos mikor kint volt,azt mondta sebészetre menjünk el és nézzék meg ez a biztos!
Én meg halál pánikolok ,majd meg szakad a szivem ha belegondolok hogy esetleg összevarják ,de azt mondták ha igen csak helyi érzéstelenítés és két öltés és kész is!!
Ja egyébként nem szivárog belőle semmi!!Üdv Niki
Nagyon megdöbbentett a soraitok, és nagyon sajnálom a babucitokat, ezért azonnal utána néztem a neten, és bemásolom nektek amit találtam, főként az első válaszolónak szeretném üzenni, hogy inkább ne "reménykedjetek" hanem minél előbb vigyétek el a picikéteket szakorvoshoz.
Nem ilyesztegetni akarlak benneteket, csak a mielőbbi kezelés fontosságára szeretném felhívni a figyelmeteket. Mielőbbi gyógyulást kívánok nektek.
Előző vagyok véletlenül nem másoltam be amit akartam.
Tehát: "Végbéltályog és sipoly
végbéltályog, végbélsipoly
A kripták gyulladása esetén, ha a kriptába nyíló mirigybe is beterjed a gyulladásos folyamat, tályog alakulhat ki. Az előbbiekben már vázoltuk az anorectális tályog kialakulásának mechanizmusát. Ha a folyamat továbbterjed, akkor a végbél körül a kóros járatok sora alakulhat ki, amelyek a bőrfelszínre kitörve jól láthatók lehetnek.
A sipolynyílások nedvesednek, a végbél körül viszkető ekcéma alakul ki. Maga a tályog, vagy egyszerűen a fisztulanyílás körüli gyulladásos beszűrődés okozza a panaszokat, amelyek egyébként megegyeznek a szervezet bármely részében előforduló tályogok tüneteivel.
Természetesen minden, elhalást okozó szövetsérülés is vezethet ebben a régióban tályoghoz, de ha a végbél körül gyógyulni nem akaró fisztulákat látunk, gondolnunk kell mindig Crohn-betegségre!
A bajmegállapításhoz általában elegendő a panaszok jellege, a fisztulanyílás megtekintése és szondázása, szükség esetén röntgenkontrasztanyaggal való feltöltése, amely ábrázolja a fisztulajáratot.
Megoldásként csak a műtét jön szóba, de előtte gondosan tisztázandó a kiváltó ok, mert az meghatározza a választandó sebészi beavatkozást."
Sziasztok!
Nekem mindhárom gyermekem így született,mindháromra ránézésből azt mondták,hogy sipoly. Sebészeten semmit sem csináltak vele,csak átvilágították,majd kiderült hogy zártak a lyukak. Annyit mondtak hogy vigyázni kell rá , hogy pöszmösz,hajszál,esetleg kaki ne maradjon benne. Most 2 évesek,és már csak egy pici hegféle látszik nekik,szép lassan benőtt.
Remélem Ti is megússzátok ennyivel!
Sziasztok!
Pontozzatok nyugodtan le,nem igazán érdekel,én nem a pontok miatt válaszolgatok a kérdezőknek,hanem reménykedem,hogy segíteni tudok. 3mas ikres anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!