Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csajok, leírnátok részletesen,...

Csajok, leírnátok részletesen, hogy néz ki nálatok az esti pancsi?

Figyelt kérdés
2010. febr. 22. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Megetetem olyan 5 óra felé és kb 7-kor megfürdetem, vagy megfürdetjük. Mi előtte szoktuk őt megtornásztatni, beolajozás közben egy kicsit megmasszírozni. Utána jöhet a pancsi, amikor nagyon picike volt, akkor nagyon félt pancsi közben, fogni kellett a kezét, most már nem annyira fél, persze sokat beszélek hozzá. Utána felöltöztetem és el is kezdünk enni. Majd kb 9-kor sikerül is elaltatnom. Elég húzós sokszor!

Ő még csak 3 és fél hónapos, így a vízben még nem igazán tud játékkal játszani! Neked mennyi idős a kicsi?

2010. febr. 22. 11:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy pontosan mire vagy kíváncsi, de nálunk az esti "rituálé" a következő:

Én felállítom az állványt a szobában, rá a kád, bele a hőmérő. Hozom a vizet, apa addig levetkőzteti a fiunkat, és bohóckodik neki egy kicsit. Beleteszem a vízbe a gabi esti fürdetőt, felhabosítom. Beadom neki a vigantolt. Pelus le, bele a vízbe. Előbb gyorsan megmosom az arcát, a haját, aztán jöhet a pancsi. Lassan mosdatom le, a nyakánál nagyon élvezi, mindig kacag, ha ott mosom neki. Fentről haladok lefelé. Nyak, hónalj, kezek, poci, ágyék, kuki, lábak, majd megfordítom, hát és popsi. Aztán még ha van kedve, akkor lubicol egy kicsit, utána kiveszem, bele a kifogóba. Le az ágyra, jól megtörölgetem, előbb az arcát, haját, majd a kis testét. Addig apa kiviszi a vizet, meg összecsukja az állványt. Pelus fel, pizsi fel, megfésülöm, aztán jöhet a szopi. Jobb esetben szopi közben elalszik, de ha nem, akkor kb. 10 percel szopi után. 1/4 8kor kezdődik ez nálunk, legkésőbb fél 9re alszik.

Mi azért a szobában fürdetjük, mert a fürdőszobánk csak névileg az. Egy zuhanyzó, wc, meg épp hogy befér a mosógép. Fűtés sincs bent, úgyhogy nem tudnám ott fürdetni. A vízhőmérőt pedig azért használom, mert már megszoktam, meg így nekem biztonságérzetet ad, pedig tudom, hogy jó a víz hőmérséklete, de azért így jobb. :D

5 hónapos fiúcska anyukája

2010. febr. 22. 11:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak a fürdés érdekel, vagy az egész ceremónia?:-)

11 hós babámnál így zajlik: megnézzük apuci hogyan engedi a vizet a kádba, aztán megyünk a szobájába levetkőzni, ő próbálja bekenni a pociját fürdetőkrémmel-én segítek :), majd irány a fürdő, ott amit lehet összevizezünk a nagy pancsolás alatt, játszik a habbal, a játékokkal..., fürcsi után törölközés, "fogmosás", utána olajos maszírozás, közben azt hiszem a napját mesélheti el, mert be nem áll a szája, öltözés, szopi, alvás. Ez az alap, de vannak extrák, mint a közös fürdés a nagy kádban, vagy a hajmosás-hajszárítás. :)

2010. febr. 22. 11:45
 4/8 A kérdező kommentje:

az esti "fürdés-ceremónia" érdekel :D

próbálom tartalmassá tenni a miénket, napok óta azon gondolkodom hogy is kéne mert most jutottunk oda, hogy látványosan élvezi :)

/3hós/

2010. febr. 22. 11:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én lányom 10 hós, pici kora óta este 7-fél 8 körül fürdetjük. Amíg kisebb volt a szobában az ágyon volt a fürdőkád, de mióta nagyobb, már feláll benne, pancsol ugyhogy betettem a kiskádat a fürdőkádba. A szobában levetkőztetem(pelust is leveszem,megtörlöm a popsit) bebugyolálom egy törölközőbe, -nem ugyanabba amiben kiveszem- beviszem, felültetem a mosógépre, kibugyolálom és írány a kád. A vízbe nem szoktam beletenni előre a fürdetőt, mert a játékokat a szájába veszi. Mivel már nem hagyja, hogy fektetve fürdessem ezért ülve-állva, ahogy éppen sikerül. Mi nem használunk szívacsot, ugyhogy kézzel merem rá a vizet, bekenem fürdetővel(Johnson's baby top-to-toe-t használunk, pumpásat, mert ahoz elég egy kéz is a másikkal fogom a gyereket), fentről lefelé megmosom mindenhol, lábújjak közt főleg mert oda begyűlik a szösz, suncit, popót is jó alaposan. Aztán leöblítem, ráteszem a másik törölközőre a mosógépre, bebugyolálom, be a szobába és ott megtörlöm(nem dörzsölve csak tapogatva) jó alaposan, mindenhol.Ráadom a pizsit,aztán vacsi(tápszer) és alvás.

Remélem elég részletes volt :)

Minden jót!

Üdv!

(I)

2010. febr. 22. 11:57
 6/8 fotucsok ***** válasza:

Mennyi idős a kicsi? Mert nálunk sokat változott a 9 hónap alatt. Most már úgy néz ki, hogy

7-kor megyünk a pelusozóra. Ott kis játék, torna, olajozás.

Utána ki a fürdőbe, mi most már nagykádban fürdünk. Van egy ilyen kádba tehető "gyermektartó maci", amibe bele lehet fektetni a picit. Van hogy zuhanyozunk, mert télen amúgy is könnyen szárad a bőre az embernek, van hogy én is beülök vele és akkor játék van. Mikor megmosdattam, kiveszem a maciból át az ölembe és csak úgy rúgjuk a vizet. Nagyon tetszik neki. Utána apa viszi törölközni, ráadja a badit, én pelusozom, majd jöhet a pizsi, és még kicsit kijövünk a nappaliba. Addig gyors szellőztetés a babaszobában. Fél óra múlva elcsendesedik, kezdi dörzsölgetni a szemét, akkor megyünk be a szobába, vigantol, szopi, közben altató babazene. Jó esetben 8-kor elkezdt szopizni és el is alszik.

2010. febr. 22. 11:59
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Hármasban átmegyünk a gyerekszobába.A férjem levetkőzteti, megmérem, aztán a férjem beolajozza.Amíg hozza a vizet, addig én megmasszírozom, tornáztatom, mondókát mondok neki.Ő meg kacag.Aztán a férjem megfürdeti, bepelenkázza, ad rá egy vékony rugit.Én addig pihenek, internetezek.Imád fürdeni, pancsizik, kacag, tiszta víz a fal meg a férjem mire megfürdenek, anyira pancsikol.Aztán eszik, nyolckor lerakom, és alszik reggelig.

/Z/

2010. febr. 22. 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:

14 hónapos baba, negyed 8-kor levetkőztetjük pucérra, ráadunk egy köntöst, úgy mászkál fél 8-ig. Aztán mennek fürdeni, apukája szokta őrizni, én addig vacsit készítek neki, előveszem a pizsijét, stb. 20 percig van a kádban, utána pelus, body, pizsi. Megeszi a vacsiját (tápszer), majd játszik még fél órát, majd megy az ágyba (kb 8:45-kor), és el is alszik pár percen belül.

Minden pénteken hajmosás van.

Nagyjából ennyi :)

2010. febr. 22. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!