Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ráadnátok újszülött babátokra?

Ráadnátok újszülött babátokra?

Figyelt kérdés
1-2 hét, és megszületik a kisbabánk. Anyós hétvégén vásárolt neki egy overallt, de 74-s méretben. Párom szeretné, hogy akkor ebbe hozzuk haza, mert azért vette az anyja. Azt mondta, majd felhajtjuk:S De sztem annyira nagy, hogy majd elvesezik benne a kb. 50-52 cm-s babóca. Egyébként lemértem, kapucnival együtt 74 cm, ha azt nem számolom, akkor csak 60 körül van. Akkor mégsem annyira nagy? Ti vennétek másikat, vagy hazahoznátok ebbe? Nem tudom, mi legyen, nem akarom, h belecsússzon, vagy összesúgjanak mögöttünk a kórházban:S
2010. febr. 22. 08:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Az majd az év második felében lesz jó rá, nem most télen :S

Erre a "maradék" hideg időszakra így is - úgy is kellene kisebb, nem?

Mert hazahozni még talán- talán, de kivinni sétálni abban, az már nagyon macerás, és a nyakrésznél nem is lehet normálisan becipzározni, mert a miénk - legalábbis- ilyen. Az overalllunk 74-es, a babónk meg 8 hónapos lesz (és még mindig nagy rá,1 picit). Szerintem nagyon-nagyon nagy, mindenképp kellene kisebb!!! Ha a helyedben lennék, és anyagilag megtudnám tenni, kisebbet vennék!

Anyósnak meg - hogy ne legyen sértődés- hivatkozz arra, hogy az idén ősszel-télen pont jó lesz rá, tehát abszolút nem megy "kárba". Vagy hivatkozz a védőnőre.

Bocs, hogy ezt így leírtam, de nálunk ez lenne a helyzet.. :)

2010. febr. 22. 09:12
 12/26 anonim ***** válasza:

Hozzátok haza abban, hogy mindenki megnyugodjon. Mire mentek sétálni, nem is biztos, hogy kell overéll, lehet 1 hónap műlva kitavaszodik.

56 centivel született a babám, 80-as overállban hoztuk haza! Most 1 éves múlt, még mindig azt hordja. Én dec-ben szültem, szülés után 2 héttel vettünk egy 62-es overállt, az jó volt márciusig, utána már nem kellett.

2010. febr. 22. 09:38
 13/26 anonim ***** válasza:
Amíg hazaértek semmi baja nem lesz a nagyobb overallban. Egyébként is hordozóban hozzátok haza nem kézben. Legalább jó lesz egy ideig.
2010. febr. 22. 09:49
 14/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Azt hiszem, akkor ebbe hozzuk haza. A későbbi sétához van másik overall, tesómtól kaptuk, amit a 2 éves lánykája hordott anno, de abba nem szeretnénk hazahozni, bár nem annyira, de azért látszik rajta a használat.
2010. febr. 22. 09:50
 15/26 anonim ***** válasza:
az attól is függ,milyen 74-es.az én 55 cm-s babámra ilyet vettem,és gyűlölöm,utálom,mert szűk,viszont hosszú.inkább nagyobb legyen,mint kisebb,és eltörd kezét lábát,mire belepréseled.meg adsz még rá egy pulcsit,már nem is veszik el benne a gyerek.62-be hoztam haza októberbe,alig tudtam levenni róla,tekertem,csavartam szerencsétlen gyereket.
2010. febr. 22. 10:08
 16/26 anonim ***** válasza:

Nekünk is óriási volt az overállja, 6 hósra jó. Nem csúszott bele, semmi baja nem lett, sőt örültem, hogy nem kell gyömöszölni egy kissebbe. Senkivel nem találkoztunk hazafelé, hogy bárki is szóljon érte. Azóta kaptunk kissebbet, de lehet ebben fogom azért kivinni sétálni. Majd látod milyen lesz öltöztetni a kis testét.

Könnyű, gyors szülést!

2010. febr. 22. 10:14
 17/26 anonim ***** válasza:
Szerintem meg vigyetek be azért egy kisebbet is a kórházba. Én 62-es ruhákat vittem és az 51 centis, 4 kilós babám elveszett bennük. Persze semmi baja nem lett tőle, de mindenhol lógott rajta és amilyen feszült voltam a hazajövetelkor, nagyon zavart.
2010. febr. 22. 10:25
 18/26 anonim ***** válasza:
36%
Az én 50cm-s,3400 g os babám is eleinte elveszett a 62es ruhákban!Könyörgöm,ez pont 3 számmal nagyobb mint a rávaló!Én biztos nem tudtam volná ráadni a vékony kics kezeire,nemtudod anniyra felhajtani,meg hogy ne csusszon bele,ha felhuzod a cipzárt a gyerek feje pont elveszik.Amugy meg a következő télre pont kinövi,ugyhogy az anyós mellétrafált.Nemtudom miért kell neki erőszakoskodnia.
2010. febr. 22. 10:33
 19/26 anonim ***** válasza:
53%
Ja még annyi,hogy az én 80cm-s,majdnem 10kg-s babám hord 74-es overalt,aki mellesleg 9 hónapos...
2010. febr. 22. 10:34
 20/26 anonim ***** válasza:
Szia! Én a helyedben inkább a kisebb, de hazsnáltat vinném be. Mi is kaptunk egy nagyobbat, kb 80 as lehetett, mert egyéves fiamnak volt pont jó. Rendesen lehetett fogni benne, nem csúszott ki, ilyen jellegű problémánk nem volt vele, de ahogy kinézett benne, az szörnyű volt. Látszódott hogy iszonyat nagy rá. Nem lehetett a zipzárt rendesen behúzni, lógott rajta, stb. Még aznap délután elmentünk és vettünk egy kicsit neki. Bánom, hogy nem vettünk előre kisebbet, de előtte még életemben nem láttam pici babát, nem gondoltam, hogy ilyen nagy lesz rá! :)
2010. febr. 22. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!