Mennyi idösen kezdett el beszélni a gyereked?
Kisfiam 2 évesen szavakat mondott, és 2.5 évesen már egyszerű mondatokat.
Kislányom mindezt 1 évvel hamarabb.
A legidősebb lányom 2,5 évesen, szinte egyik napról a másikra. Előtte a saját nyelvét használta, csak számunkra érthető kifejezésekkel.
A középső 2 évesen kezdett beszélni, de előtte már használt pár szót. Az ő fejlődése fokozatos volt ezen a téren.
A legkisebbnek másfél éves kora óta be nem
áll a szája. Gazdag a szókincse, és nagyon gyorsan fejlődik. A beszéde tiszta, és érthető.
Csak azért írtam le ilyen részletesen, mert még családon belül is nagy különbségek lehetnek.
Első lányom kb. 1,5 évesen.
Második most lesz 15 hós,de még nem beszél.
Első gyerkőc a kis szókezdeményeket 13 hósan kezdte, 20 hós körül szavakat, és olyan 22-23 hós korára már mondatokat.
Második 11 hósan kezdte a szókezdeményeket, és ő utána úgy emelgetett be még mellé néhány szót, de csak keveset, 19 hósan kezdte jobban a szavakat, most 20 hós, mondat még nincs, de már olyan 80 szó biztos van a szókincse.
Nem vagyok egy nagy % nézegetős, de nem értem, hogy erre a kérdésre hogy lehet nem hasznos választ adni, komolyan, ha valaki leírja a kérdésre a választ, azaz hogy mikor kezdett beszélni a gyereke. Oké, ha azt írja, hogy még nem beszél, de szépen néz, az nem hasznos, de hogy mitől csak 56%-ban hasznos egy tök egyértelmű válasz, ez nekem magas...
Mondja már meg az, aki lepontozott, hogy miért tette? Maga a lepontozás nem zavar, de most csupán válaszoltam a kérdésre, mindenféle egyéb hozzászólás nélkül, ráadásul olyat írtam, ami tény. Ezek után tényleg érdekel a lepontozás oka.
1-es voltam.
Utólag, mindenkitől elnézést, akit zavar a gyerekeim fejlődésének a menete, nem akartak senkit megbántani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!