Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig, hány hónapos korig...

Meddig, hány hónapos korig kell mindig kifőzni a cumit, cumisüvegeket?

Figyelt kérdés
2008. aug. 28. 07:52
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Kislányom 7 hónapos, ezeket a tárgyakat nem is ismeri. Ha még nem szültél, ne vegyél ilyenket, ha szoptatni szeretnél!

Amúgy, ha nekem lenne, azért kifőzném, amíg használja..

2008. aug. 28. 09:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
azért ennyir enem kell túlaggodni a dolgot.igenis jol jön otthonra egy tartalék cumisüveg,mert bármi lehet.mi ugy jártunk hogy a kórházba már a 3. napon 40 grammokat evett a babo,aztán hazajöttem és anyosom akkora stresszet rakott rám azzal hogy mindenbe beleszol hogy hirtelen nem volt mit ennie a babónak.és éjjel kellett tápszerért rohannunk mert a baba egész végig üvöltött...ugyhogy nem árt..kifőzni meg a "lazább anyukák " 3 hónapos korig a többiek fél éves korig szokták. én 4 hónapos korátol csak alaposan elmosom..remélem segitettem
2008. aug. 28. 09:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Az első válaszolónak: én a lányomnak adtam vizet cumisüvegből és 3 hetes korától cumija is volt. Ennek ellenére 14 hónapos koráig tudtam szoptatni. Én 1 éves koráig fertőtlenítettem, utána csak forró vízzel elmostam.
2008. aug. 28. 09:40
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Rengeteg anyuka panaszkodik, h cumisüveg, cumi után nem szopizik a gyermeke. Minek kísérletezni? Amúgy a vízzel csak lemossa az anyatejet a bél faláról, ami az immunrendszerét erősíti. Igen, ettől még lehet egészséges a gyereked, de miért ne tegyünk meg mindent?? Amúgyis bőven elég az anyatej, mi sem bizonyítja jobban, minthogy kislányom lassan 7 hónapos, anyatejen él kizárólagosan, 9 és fél kiló, a kiszáradásnak még egy apró jelét sem adja?? Kicsattan az egészségtől. Akkor hol van az, hogy " nyáron muszáj a folyadékpótlás"?
2008. aug. 28. 10:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Kicsit szerintem eltértünk a témától, de a fentiekhez szeretnék mindenképpen hozzászólni. Manapság az a képlet, hogy aki kizárólag szoptat az jó anya, aki valamilyen oknál fogva cumisüveget használ, az kevésbé. Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hogyan-miből táplálja a kisbabáját, hiszen úgyis ő tudja a legjobban, hogy mi a jó neki. Én kizárólag anyatejjel táplálom a kisfiamat, és mégis használunk cumisüveget, mert a mi esetünkben ez úgy alakult, hogy amíg az egyik mellemből szoptatok, a másikból ömlik a tej, jó 30 ml.-nyi. Mivel nem szeretném, hogy kárba vesszen, ezt később üvegből adom oda neki, és nagyon szívesen el is fogadja ráadásnak.

Én a cumisüvegeket egy éves koráig tervezem kifőzni azon az alapon, hogy ha majd vizet kap, azt is egy éves koráig kell neki forralni, legalábbis én ezt oilvastam.

Jó babázást mindenkinek: egy 2 és fél hónapos kisfiú anyukája

2008. aug. 28. 12:17
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Köszönöm a lényegretérő és törő válaszodat!

Boldog Babázást!

2008. aug. 28. 12:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy fél éves korig ajánlott naponta. Utána csak néha. De sokan már előtte sem főzik ki állandóan, és valószínűleg nem lesz semmi bajuk a gyerekeiknek. Én spec. a cumisüveget minden használat után gőzölöm, a cumikat pedig csak naponta.

4 hónapos kislány anyukája

2008. aug. 28. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!