Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is túlsúlyos?

Szerintetek is túlsúlyos?

Figyelt kérdés
Babám 3 hónapos azaz 14 hetes és 8500 gramm védönő tanácsára gyümölcsöket is eszünk hogy ne hizon ennyire rohamosan és tápszeres tudtok valami tanácsot adni hogy kisbabám ne legyen elhizott?
2015. ápr. 19. 11:45
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Rengetegnek tűnik. Mennyivel született? Felülni biztos, hogy nem tud, maximum ültetitek és úgy marad, de azt semmiképp ne csináljátok, mert ilyen súlynál rettenetesen megterheli a gerincét.
2015. ápr. 19. 11:59
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Mennyivel született?

Tényleg nagyon soknak tűnik, nekem nagy súllyal született a babám (4050 gramm) és mégis csak 8 hónaposan volt ennyi mint most a Te babád.

Próbáld meg ritkábban etetni mint 2 óra.

2015. ápr. 19. 12:00
 13/36 A kérdező kommentje:
anyit hozzá tennék h hypoallergénén tápszet kap
2015. ápr. 19. 12:00
 14/36 anonim ***** válasza:
Oké hogy nagy súllyal született, de pont a nagy súllyal született babáknak nem kell 6 hós korukra duplázni a súllyukat (és a te babád még csak 3 hónapos)! Ha nem veszel vissza az adagjából te magad intézed el hogy beteg gyerek és később beteg felnőtt legyen belőle. :(
2015. ápr. 19. 12:05
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Uramisten, az 1 évesem ennyi kg. Szerintem sem éhes, csak ha sír, nyekereg te azt hiszed. Nem próbáltál neki olyankor kis vizet adni? Lehet csak szomjas.
2015. ápr. 19. 12:05
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is túl sok 3 hósnak.

A gyümölcs nem hogy segít, hanem még jobban hízlal. Egy sima Start tápszer kalóriára és tápértékben, megfelel az anyatejnek. 1-s tápszer már nehezebb, azt semmi képpen sem szabad neki adni.

A gyümölcsök mind mind tele vannak cukorral, a banán, alma mindegyik igen sok cukrot tartalmaz, többet mint a start tápszer vagy anyatej. Pont azért is kell 6 hó felett már mindenképpen gyümölcsöket zöldségeket adni, mert a kalória értékük magas és akkor már szükségük van rá.

Amit nem értek, hogy tud egy normál 3 hós baba felülni? Még a forgás is túl korai de a felülés már abszolút túl sok.

Forogni 4-5 hósan kezdenek a gyerekek, 3 hósan is elég korai, de felülni csak 8 hósan kezdenek a gyerekek, így 3 hósan el sem tudom ezt képzelni. 3 hósan kezdik csak a fejüket megtartani, el sem tudom képzelni, hogy egyáltalán testileg hogy birja, az agy pedig még egyáltalán nem képes erre.

Nekem úgy tünik mintha te egy 8 hós babáról beszélnél.

Èn mind a súlye mind az hogy feltud már ülni aggódnék, és tovább vinném kivizsgálni. Ès felejtsd el a gyümölcsöket meg mindent a start tápszeren kívül még legalább 1 hónapra.

2015. ápr. 19. 12:06
 17/36 anonim ***** válasza:
Nem azon múlik a súlya hogy HA-s tápszert kap vagy bármilyen másikat.
2015. ápr. 19. 12:06
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is sok a sulya. az én fiam 4100 grammal szuletett, most 11 honaposan 8800 gramm.

az én orvosom annak idején azt mondta, hogy elég 3-4 oránként enni a babának 3 honaposan. (az én fiam nem kelt fel éjjel igy o este 9tol reggel 8 ig nem is evett)

2015. ápr. 19. 12:10
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj kérni a gyerekorvostól egy beutalót endokrinológiára. Egyik rokonom gyermeke szintén nagy súlyú, nála pajzsmirigygondok állnak a háttérben
2015. ápr. 19. 12:16
 20/36 anonim ***** válasza:

A kislányom 5 hónapos és 7700g körül van. Szerintem már ő is nagyon duci. Ő anyatejes de éppen ezért, mert ilyen kis pufika, most kezdjük a hozzátáplálást,nem várjuk meg a fél éves kort.

Soknak érzem én is a 8500g-ot egy 3 hónapos babának, még ha nagy súllyal is született. Esetleg érdemes lenne kivizsgálni, hátha lapul valami a rohamos gyarapodás hátterében. Anyagcsere zavar, vagy ilyesmi.

2015. ápr. 19. 12:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!