Normális, hogy az 5 hetes babánk egyik napról a másikra 150 grammot hízik?
Szia!
Nem irtad hogy mekkora volt a súlya és most mennyi 5 hetesen.
Szinte minden baba súlyvesztéssel megy haza a kórházból.
Véleményem szerint ez elég nagy súlynövekedés mert akkor ez így majdnem 1kg egy hét alatt. Nem lehetne elhagyni azt a tápszert???? Mert attól híznak nagyon a babák. Szerintem ha van elég tejed akkor inkább csak szopiztasd mert így lassan gurulni fog szegényke :))
6 hónapos korukban kell hogy elérjék a születési súlyuk dupláját.
Üdv: 8 hetes kislány anyukája
Szia!
Feltételezem első baba, nála még én is agyonagonizáltam ezt a mérlegkérdést. Most a másodiknál csak ritkán használom, mikor épp eszembe jut.
Ne aggódj, mert lehet, hogy mérlegelés után telerottyintja a pelust, és egyből lefogyott, ugyanannyit. :)
Egyébként meg, nem hiszem, hogy fogyókúrára kellene fogni egy kisbabát :) De ha meg van tejed, és meg tudod etetni annyiszor, ahányszor kéri, add neki inkább csak azt. Nem fog fogyni már szerintem, hiszen az csak a kezdő súlyvesztés volt. Szopi elején a babók keze ökölben van, mikor elkezd jóllakni, elkezd kinyílni a kis ökle. Innen tudod hogy jóllakott-e vagy sem.
Jó egészséget, és ne aggódj!
Judy
21hós és 8 hetes babák anyukája
Köszi a válaszokat!
Kedves első válaszoló, azért nem mindennap hízik ennyit a lányzó, hisz pont azért tettem fel a kérdést, mert meglepett ez a 150 gramm.
A gurulástól pedig messze van, így lett 3,6 és több, mint 5 hetes.
Tápszert pedig nyilván azért adok, mert muszáj! Ha elég tejem lenne, csak azt kapna!
És Judy, igen, tegnap tényleg nem kakilt, pedig mindennap akár többször is szokott, úgyh ez is benne lehet. Az öklös dolgot nem tudtam, majd figyelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!