Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet az, hogy Magyarorsz...

Hogy lehet az, hogy Magyarorszagon minden babaholmi ilyen POFATLANUL draga?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 16. 11:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%

Később rájössz, hogy ez csak a kezdett. A gyerekruha (ha újat veszel) később is drága. Gyerekágy, íróasztal, iskolatáska, könyvek, stb... szintén.

Csak az ember először azzal szembesül, hogy a babaholmi drága (sok felesleges dolgot is vesznek sokan, amire azt gondoljuk elengedhetetlen.)

2015. ápr. 16. 12:07
 12/20 anonim ***** válasza:
38%

Én is azt érzem, hogy az esküvővel, babával kapcsolatos dolgok pofátlanul drágák. Pl. csináltatni egy virágcsokrot vagy egy sminket x ezer forint, ha ugyanezt esküvőre kéred, akkor háromszor annyi. Ugyanazt a ruhát kibérelni szalagavatóra vagy esküvőre, ég és föld. A babaholmiknál ugyanez: hordozókendő, ami gyakorlatilag egy nagy darab anyag, akárhogy szépítjük, 20-50 ezer forint. (Ez csak egy példa, ezret mondhatna még az ember.) De láttam nem egy boltban 6-10 ezer forintos rugdalózókat is. Röhej.

Azt ugyanakkor nem tudom, hogy külföldön jobb-e a helyzet.

2015. ápr. 16. 12:13
 13/20 anonim ***** válasza:
70%
szerintem pedig nem kell mindent újonnan megvenni-nem vagyok fogtechnikus,de gyönyörű ruhák vannak a turkálóban,van amelyik vadi új.babakocsit,ülést simán lehet használni attól,hogy már egy baba ült benne.nyilván nem cumisüveget veszek használtan,de sok mindent.ha te főzöl,olcsóbban kijössz,mint a baba-ételekkel.érdemes tájékozódni,mire van tényleg szüksége a babának,mert a sok felesleges dolog csak a helyet foglaja.egyébként pontosan mire gondoltál??
2015. ápr. 16. 12:19
 14/20 anonim ***** válasza:
30%
Az esküvővel kapcsolatos dolgok nagyon drágák,pl egy sima alkalmi smink 3ezer ft volt, amikor azt mondtam hogy esküvőre kell ugyanaz rögtön 8ezer ft lett. Csokor: amikor elmondtam az elképzeléseimet akkor azt mondta ,hogy 5ezer körül kijön, amikor megtudta hogy esküvőre lesz,rögtön majdnem a duplája lett,de ugyanez a helyzet a fodrásszal is,és a ruhával nem mindegy hogy szalagavatóra vagy esküvőre szeretnéd ugyanazt a ruhát!
2015. ápr. 16. 12:33
 15/20 A kérdező kommentje:

7es, hidd el, nincs gond a penzzel, ugyanis Londonban elunk es koszonjuk szepen jol vagyunk. De attol meg, hogy van penzem, meg tudom itelni, mi draga es mi nem. Hiaba van sok penzunk, ami draga azt nem vesszuk meg. Realisan kell gondolkozni.

Most 5 honapos a fiunk, eddig a ruhai osszesen 50.000 ftba kerultek. Nem alap ruhatarrol beszelunk, hanem TOBBSZAZ ruhadarabrol. Mamas&Papas, NEXT, George, John Lewis, stb. Egytol egyig hasznaltak voltak ugyan, viszont teljesen ujnak nezett ki az osszes. Miutan kinotte a ruhakat, eladtam oket en is, nehany kedvenc darabot megtartottunk. Igy szinte 0ra kijottunk.

Magyarorszagon szetneztem a HADAban, egyetlen egy polot vettem neki, de csak azert, mert minden felaron volt, igy volt 400 ft. Szerintem ez is vicc. 800 ftert arulni egy hasznalt polot.. na mindegy. En ebayrol vasaroltam a ruhait, kb 50-100 ftos darabaron. Ebben volt minden, overal, 4-5 kabat, rengetwg pulcsi, nadrag, polo, body, rugdalozo, kissapka, kiszokni, minden, minden, amire csak szuksegunk volt. Halozsakot 400 ftert vettem neki.

Pampers pelenkat ilyen dragan meg nem vettem, mint itthon. 40 ft/db a max, amiert eddig pamperst vettem. Itthon ennel joban dragabb. Pampers, huggies, johnson's popsitorlo mind 400 ft/csomag. Itt meg valami 800 ft.

Vettem neki neha uj ruhakat is. Kiscipo 800ft,nadrag 800ft, stbstb. Mind markas, vadi uj.

Sudocrem, 250 grammos, 1200 ft, szerintem amig pelenkas eleg lesz.

Vettem egy szettet, tommee tippee, ket kis pohar, ket kis tal, egy kulacs, ket kis kanal, egy csuszatgatlo es egy nagyobb tal volt benne. 1400 ft volt. Ilyen: [link]

Ehhez Kepest a brendonban a csak a csuszasgatlo vagy 2000 ft.

Fisher price autosules 8000 ft volt, itt elkepzelni sem tudok, mennyibe kerulhet.

Tommee tippee, avent mellszivo is valami 6000 ft volt atszamitva. Tt, avent cumik 400 ft/db.

Babakocsit Nemetorszagban vettuk, hasznaltan 10.000 ft. Tokeletes allapotban volt. Nagynak bizonyult, igy vettunk egy masikat hasznaltan, szinten 10.000. Azota is probalunk valami nyomot keresni, amibol rajohetnenk, hogy elottunk hasznalta valaki. Az elozo babakocsit termeszeesen eladon, gondolom meg tobbert fog elmenni, mint amennyiert vettem.

A vegtelensegig sorolhatnam. Minden klasszisokkal dragabb Magyarorszagon.

Es tovabbra is tartom azt, hogy nem a penzzel van a baj, mert annak nem vagyunk szukeben. Csak kiabrandito...

2015. ápr. 16. 12:50
 16/20 A kérdező kommentje:
Ja, es a hordozokendo is 8000 ft volt csak, nem 20-25000
2015. ápr. 16. 12:54
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Semmi kiábrándító nincs ebben, szabad piac van. Meg kell nézni, hogy minek mennyi a reális ára és ott kell megvenni, onnan megrendelni stb. Körülbelül ennyi a titok, árkategóriától függetlenül.
2015. ápr. 16. 13:00
 18/20 anonim ***** válasza:

amit nem muszáj, nem veszünk újonnan. Potom pénzekért jobbnál jobb holmikat veszünk, szinte új állapotban. A baba holmik előnye hogy gyorsan cserélődnek, nem sokáig használják őket a lurkók, és hibátlan állapotban lehet tovább adni őket. Szerintem badarság újat venni, azzal támogatod a pofátlanul drága termékek gyártóit, eladóit.

Persze, légzésfigyelőből, cumis üvegekből nyilván én is ujjat vettem, de kb. ez minden amit venni kellett neki, minden más használt, de nem mondanád meg semmiről hogy az....

2015. ápr. 16. 13:35
 19/20 anonim ***** válasza:
Az áfa is magas, meg szarul is keresünk.
2015. ápr. 16. 14:16
 20/20 anonim ***** válasza:

Azért nem minden annyi itthon, mint írod.

Én mindig Pamperst pelenkát vettem a fiamnak, az ugye a mérettel drágul.

Kezdetekkor kb 40 Ft-os darabáron, de most az 5-ös méretet is 62 Ft-os darabáron veszem.

Popsitörlőt (szintén Pampers) 1750.-ért 6 csomaggal. Tehát 291 Ft volt egy csomag. Mindegyiket üzletben.

Úgyhogy itt sincs akkora drágaság, mint gondolod, csak körül kell nézni.

Ja, és szerintem a Háda kifejezetten drága turkáló. Én ott nem is vásárolok.

2015. ápr. 16. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!