Kétnyelvű gyerekek szülei! A két nyelv írásmódját egyszerre vagy egymást után (külön) tanulta meg a gyerek?
Elsősorban latin betűs nyelvekre gondolok, de akár más betűkészlettel operáló nyelv is érdekel.
Írástanulásnál nem okozott fennakadást, hogy az adott betűt máshogy ejti a két nyelv?
Szia! Nekem ketnyelvuek lesznek az ikreim, de meg csak 8 honaposak, ugyh nem tudnak beszelni. :) A konnyebb nyelvtanulassal kapcsolatban tobb szakemberrel beszeltem es a lenyeg a kovetkezetesseg es a folytonossag, m akkor tudjak elkuloniteni szepen a 2 nyelvet. Nekem pl. csak magyarul szabad hozzajuk beszelnem, nem valthatok at angolra, m az osszezavarja oket. De ha az egyik szulotol csak ugyanazt a nyelvet halljak, akkor maguktol el fogjak tudni kuloniteni a betuket is kesobb.
Szerencsere tolunk nem messze van hetvegi magyar ovi es iskola is, ugyh ha tanulnak majd irni olvasni, akkor oda szeretnem vinni oket vasarnaponkent, h megtanuljak a magyar abc-t is. :)
Haromnyelvuek a kicsik, pontosabban a nagyobbik aki haromeves, a kisebbik (masfel) meg nem beszel csak papa/mama szavakat.
Irasnal meg nem tartunk, de en csak magyarul beszelek veluk, az anyjuk oroszul, az ovoda meg franciaul. Mivel rajtunk kivul mindenkitol azt hallja egyelore a francia megy neki a legjobban, es sokszor azon mond valamit amit nem tud magyarul/oroszul, olyankor elismetlem neki magyarul amit mondani akart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!