Mikortól lehet hozzátáplálni a babát?
Figyelt kérdés
Kisfiam 19.-én mult 3 hónapos,tápszeres. Itt a védőnőnek az a nézete,hogy 6 hónapos korig semmit,onnantól gyümölcs, 7-8 hónaposan főzelék és csak 1 éves kor után lehet tejterméket. Én ezt tulzásnak tartom,családunkba soha senkinél nem fordult elő allergia. Máshol mit mondanak?2008. aug. 27. 18:32
1/3 anonim válasza:
Mi az elején tejesek voltunk,majd jött a tápszer.Én 3,5 hónaposan adtam neki először kanalas kaját.Sok helyen olvastam és az én védőnőm sem volt ellene,hogy tápszeres babáknál 1-2 hónappal hamarabb lehet kezdeni a hozzátáplálást.Nálunk még +-ban az is rásegített,hogy az AR-es tápszer miatt szorulása volt,én ezért kezdtem el korábban adni neki a gyümölcsöt.Ha vmire allergiás a jelek már evés közben vagy rögtön utána jelentkeznek.
2/3 anonim válasza:
Hallgass a védőnődre!!!
Máshol is ez a helyzet. Az allergia pedig csak később jelentkezik, lehet hogy felnőtt korában.
3/3 anonim válasza:
3,5 - 4 hónaposan elkezdheted a hozzátáplálást a gyümölcsökkel lassan, fokozatosan, majd kb egy hónap múlva a zöldségekkel, majd még egy hónap múlva már csirke vagy pulykahusi is mehet a főzelékbe. Túrót, sajtot, natúr joghurtot 8 hónapos kortól, de tejet tényleg csak 1 éves kor után ajánlatos adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!