Újszülött, pár hónapos babátokra mennyi pénzt költötök összesen? Anyatejes és tápszeres verzió is érdekel?!
Mivel mi mindent kaptunk,így pelus volt csak,meg törlő.
Én hoztam neki anyatejet,de mellé tápszert is kapott persze. Ha sok anyatej volt,havi 4 doboz tápszer elég volt,90%-al kaptunk peptit,allergiásoknak valót,az volt 1100 ft kb,a 4 doboz.Ha nem volt tej nagyon,akkor 3nap volt egy doboz,tehát 12napra volt elég 4 doboz 1100-ért.Pelust rendeltem,100db volt akkor 4200,most 4400.7hetesen már nem kelt éjjel,így pelus se ment el sok.
Összesen 10ezer volt nagyon max a kicsi.
Nem nagyon számoltuk. Tápszeres volt, recepte kapható HA-s tápszert evett ebből heti kb 2 doboz fogyott (2200/doboz), 5 héttel számolva 20 ezer havonta. Csak az első hónapban használtunk eldobható pelenkát, akkor kb. 6000 ft volt ez az összeg, azóta moshatózunk (előre megvettem a csomagot, ez ugyan magasabb egyszeri kiadás volt, de azóta erre egy fillért sem kell költenem). Hasfájós volt így mindent kipróbáltunk, hogy enyhítsük a szenvedését: min10-15 ezret otthagytam hasfájás elleni szerekre a patikában. 1 hónap alatt 4 csomag popsitörlőt használtunk el, ez akciósan kb 1200 ft. Kozmetikumokból én minimalista elve vallok, a fürdető fél évig kitartott (nem volt soha koszos a gyerek ;) de nem is kell agyonpacsulizni egy tökéletes bababőrt), a babaolaj 3 hónapig. Babavizet nem vettem/veszek forralt vizet adik neki (nálunk nagyon jó minőségű, alacsony Na tartalmú a csapvíz).
Ruhákat a születése előtt vettünk 56-68 méretig ezért ezeket már nem kellett akkor megvennünk. Összesen kb. 50 ezret költöttünk rá az első hónapban. Utána már egyre kevesebbet (nem kellettek a hasfájás elleni szerek, nem használtunk eldobható pelust és 4 hónapos korában leváltottuk a HA-s tápszert más fajtára, mert amit megevett készlethiány miatt beszerezhetetlen lett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!