Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött, pár hónapos babátok...

Újszülött, pár hónapos babátokra mennyi pénzt költötök összesen? Anyatejes és tápszeres verzió is érdekel?!

Figyelt kérdés
2015. ápr. 14. 14:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Mivel mi mindent kaptunk,így pelus volt csak,meg törlő.

Én hoztam neki anyatejet,de mellé tápszert is kapott persze. Ha sok anyatej volt,havi 4 doboz tápszer elég volt,90%-al kaptunk peptit,allergiásoknak valót,az volt 1100 ft kb,a 4 doboz.Ha nem volt tej nagyon,akkor 3nap volt egy doboz,tehát 12napra volt elég 4 doboz 1100-ért.Pelust rendeltem,100db volt akkor 4200,most 4400.7hetesen már nem kelt éjjel,így pelus se ment el sok.

Összesen 10ezer volt nagyon max a kicsi.

2015. ápr. 14. 14:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszod :)
2015. ápr. 14. 14:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem nagyon számoltuk. Tápszeres volt, recepte kapható HA-s tápszert evett ebből heti kb 2 doboz fogyott (2200/doboz), 5 héttel számolva 20 ezer havonta. Csak az első hónapban használtunk eldobható pelenkát, akkor kb. 6000 ft volt ez az összeg, azóta moshatózunk (előre megvettem a csomagot, ez ugyan magasabb egyszeri kiadás volt, de azóta erre egy fillért sem kell költenem). Hasfájós volt így mindent kipróbáltunk, hogy enyhítsük a szenvedését: min10-15 ezret otthagytam hasfájás elleni szerekre a patikában. 1 hónap alatt 4 csomag popsitörlőt használtunk el, ez akciósan kb 1200 ft. Kozmetikumokból én minimalista elve vallok, a fürdető fél évig kitartott (nem volt soha koszos a gyerek ;) de nem is kell agyonpacsulizni egy tökéletes bababőrt), a babaolaj 3 hónapig. Babavizet nem vettem/veszek forralt vizet adik neki (nálunk nagyon jó minőségű, alacsony Na tartalmú a csapvíz).

Ruhákat a születése előtt vettünk 56-68 méretig ezért ezeket már nem kellett akkor megvennünk. Összesen kb. 50 ezret költöttünk rá az első hónapban. Utána már egyre kevesebbet (nem kellettek a hasfájás elleni szerek, nem használtunk eldobható pelust és 4 hónapos korában leváltottuk a HA-s tápszert más fajtára, mert amit megevett készlethiány miatt beszerezhetetlen lett).

2015. ápr. 14. 14:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%ban anyatejes a fiam és még tejleadó is vagyok (3-3,5 L ) szóval így erre nem kellett költenünk még + havi 90ezer ftos bevételem is van. Mindent mi vettünk mert a családban nincs baba így nem kaptunk semmit. Az elő pár hónapban a kötelező gyógyszertári cuccokon kivűl semmit nem vettünk mert feltankoltam terhesséf alatt.így nem kellett futkozni.
2015. ápr. 14. 15:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Anyatejes volt. Kb 50-60ezret havonta.
2015. ápr. 14. 15:39
 6/10 anonim ***** válasza:
anyatejes. elég sokat,nem számolom össze,már nem újszülött nem emlékszem úgy. halomszámra vettük a hasfájásra a "csodaszerkert" meg a pelus is rendesen fogyott,eleinte rengeteget kakilt (napi 15 peluscserénk is volt,mert egymás után mindig a tiszta pelusba,vagy arra mikor cseréltem) ruhatárcsere 3 havonta. vagy 4,mikor,hogy.
2015. ápr. 14. 15:50
 7/10 anonim ***** válasza:
5-ös, ha anyatejes, akkor mire kellett ennyi pénzt költeni? :O
2015. ápr. 14. 16:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Pelus, tisztálkodó szerek, ruhák, játékok, dévény torna stb.
2015. ápr. 14. 18:48
 9/10 A kérdező kommentje:
Húú.. ertem. Es minden baba hasfajos?
2015. ápr. 14. 20:21
 10/10 anonim ***** válasza:
nem,van akinek egyáltalán nem fáj,nem mindegyiknek
2015. ápr. 14. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!