Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leírnád egy évesed napi...

Leírnád egy évesed napi étrendjét?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 14. 10:20
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

14 hós a lányom, de nem sokat változott azóta a napirendje:

6-7 óra között ébred, kb. 8-ig elvan a szobájában, az ágyában.

Fél 8 - 8 között reggelizik (tejital)

Átöltöztetem, pelenka csere és beágyazok. Amíg én összekaparom magam illetve, a lakást élhető állapotra, addig ő játszik vagy jön utánam, tesz - vesz.

Legtöbbször bemegy a nővére szobájába (nagyon szeret ott lenni), felmászik az ágyára és nézelődik, játszik.

Kb. 9 fele már én is használható állapotba kerülök (reggelizem, kv, stb).

Leülünk játszani, ami annyiból áll, hogy hagyom kibontakozni mellettem. Miközben játszik, építek neki tornyok, stb.

Szeret forma bedobózni, már nagyon jól megy neki. Emellett már épít és nem rombol. A rombolás néha napján még előfordul, de már nem jellemző rá.

Sokszor leül a tanuló kutya elé és nyomogatja, hallgatja. Szereti a csoda tanyát (gyűjtöm nekik), autózni, labdázni. Legkedvesebb elfoglaltsága a pakolás. :)))))))))))

10 óra körül kap tízórait (tejpép, gyümölcs).

Dél környékén jön az ebéd. Most pl. fogzik megint, így csak tejitalt csináltam neki, mert nem fogadja el ilyenkor a kanalas ételt.

Neki mindegy, hogy darabos vagy pépes az étel, ha egyébként nincs gond a fogzás miatt.

Ebéd után alszik úgy 2-3 órát. Ez változó. Nővére még most 4 évesen is van, hogy déltől 4-ig alszik, akkor is úgy kell felébreszteni.

Ha felébredt, akkor elkezdek készülődni, összepakolom őt is. Lemegyünk sétálni, elintézni a napi dolgokat.

Közben elugrunk az oviba a nővérkéért.

Utána vagy sétálunk vagy bemegyünk a játszótérre. Ez az időtől függ illetve, hogy kell-e valamit elintézni (posta, bevásárlás, stb).

Az apjuk fél 5 környékén ér haza. Ha látja, hogy a játszón vagyunk, akkor betér oda. Ha nem, akkor haza megy egyből.

Ha otthon se vagyunk, akkor felhív és találkozunk valahol.

Este 7-8 között van a fürdés, 8 - fél 9 között mind a ketten már ágyban vannak és alszanak.

2015. ápr. 14. 12:32
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm :) habár én az étrendre vagyok kíváncsi, de így is szívesen olvastam :)
2015. ápr. 14. 12:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én fiam jövő héten lesz egy éves, tápszeres. Reggel 250ml tápszert eszik, utána csipeget egy kicsit az én reggelimből (kiflit, csirkesonkát, krémsajtot). Tízóraira gyümölcsöt adok, néha egy kis babakekszet, vagy zabpelyhet (natúr) rakok bele. Ebédre főzelék van, heti egy-két húsmentes napot tartunk, egyébként mindig husis feltéttel, néha adok utána egy kis krémtúrót, Paula pudingot. Uzsonnára kifli májkrémmel, csirkesonkával, vagy pici vajjal, néha még kap gabonapépet is. Uzsi és vacsora között néha csipeget, néha nem, ilyenkor egy-két gerezd almát, vagy egy fél banánt kap. Vacsorára szintén 250ml tápszer, mostanában szeretnék bevezetni a vacsi mellé is valamit, mint a reggelinél, de egyelőre még beájul közvetlenül a cumisüveg kiürülése után :)
2015. ápr. 18. 00:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Bocsánat, elolvastam a kérdést. Valahogy a "napi rendre" asszociált az agyam :D

2015. ápr. 18. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!