Egyéni "szerencse" kérdése. Van, akinek gyakori szoptatás mellett is megjön, van, akinek még az abbahagyása után sem pár hónapig - mindegyik normális. Ahogy ritkulnak a szoptatások, egyre nagyobb esély van rá, és bizony az első menzesz előtt is teherbe lehet esni.
Neten sok cikket találhatsz a témában, és itt is sokan leírták már tapasztalataikat.
2015. ápr. 13. 04:57
2/8 anonim válasza:
Hát ahogy az első írta tényleg szerencse kérdése.
Nekem az első gyereknél 8 hetesen megjött, és onnantól rendszeres ciklusaim voltak, pedig napi 8-10* szoptattam.
A második babánál 4 hónaposan jött meg, ott is szoptattam ezerrel...
2015. ápr. 13. 05:51
3/8 anonim válasza:
nekem megjött szoptatás alatt. ezért tévhit az, hogy ha szoptatsz, nem eshetsz teherbe.
2015. ápr. 13. 07:36
4/8 anonim válasza:
Nekem 8 hónap után jött meg, amikor elkezdett a gyerek többet enni, pedig még akkor is szoptattam kb. naponta 6-szor. Az első 6 hónapban csak szoptattam, a szoptatást a kisfiam 26 hónapos korában hagytam abba.
2015. ápr. 13. 08:20
5/8 anonim válasza:
Szülés után jó sokáig véreztem, aztán 4 hónapos korában megjött, onnantól az elején még kicsit ritkábban, majd rendszeresen.
2015. ápr. 13. 09:29
6/8 anonim válasza:
Egyéni, nekem 11 hónap után jött meg, barátnőmnek 8 hét után, mindketten igény szerint szoptattunk.
2015. ápr. 13. 09:36
7/8 anonim válasza:
Én is szoptattam 8 hónapig, mégis szülés után 6 hétre megjött. Pedig de jó lett volna még élvezni a piros-mentes hónapokat. :)
Amúgy tényleg teljesen változó kinek, mikor jön meg. Sógornőm 5 hónapig szoptatott, aztán még 5 hónapig nem jött meg neki!
2015. ápr. 13. 10:54
8/8 anonim válasza:
Attól is függ mennyi idősen szül valaki (30-35 év fölött akár 1 év is kell, mire megjön), és attól is függ, milyen gyakran szoptat valaki. A szoptatások gyakoriságtól is függ (ha 2 óránként szoptat, akkor is később jöhet meg); ha valaki éjjel is szoptat, és nem alussza át a gyermek az éjszakát, vagy kevesebb mint 6 óra telik el a két szoptatás közt, akkor is később állhat vissza a menzesz. De a hozzátáplálástól is függ. Ha a baba nem akarja elfogadni az új ételt, és inkább még igényli az anyatejet, az is késleltelheti.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!