Már adhatok neki sóskát, spenótot?
Figyelt kérdés
Pár napja lett 8 hós a babám és a védönö szerint adhatok sóskát,spenótot. De a kiskönyben az van,hogy 1 éves kortól adható,heti 1x. A Kismama újság táblázata szerint is csak 10-11 hós kortól adható. Akkor most mit tegyek?2010. febr. 18. 21:57
1/7 anonim válasza:
én ár 5-6hónapos korától adtam neki(tápszeres),és nagyon szereti a sóskafőzeléket.Nyugodtan adhatod.Nagyon egésséges:)
2/7 anonim válasza:
A kECSKEMETINEK VAN SPENOT BURGONYAVAL TALAN OT HONAPOS KORTOL SZABAD ADNI.
3/7 anonim válasza:
Bocsi nem vettem eszre hogy nagy betukkel irtam.
4/7 anonim válasza:
Én biztos hogy nem adok a fiamnak, csak egy éves kora után. Egy anyuka linkelte be ezt az oldalt, akkor határoztam így:
5/7 anonim válasza:
Persze,ha ipari mennyisegben adod a gyermeknek akkor lehet valamilyen karos mellekhatasa,a nitrit mutragyakban fordul elo,tehat ennek alapjan minden zoldseg tartalmaz nitritet.Sajnos manapsag annyi mindent kitalalnak,hogy amit mi es szuleink vigan ehettunk az most a babainknak halalosan karos.PL:mez ugyebar botulizmust okoz,ezelott husz evvel nem is hallottak ilyesmirol es a babaknak fogzaskor mezzel kentek az inyet es sokkal egeszsegesebb volt mint a cukor de nyoma se volt a botulizmusnak .Sot a tehentejet is adtak higitva tapszer helyett egy eves kor elott,kutya bajuk sem lett a gyerkocoknek.(ismerek egy csaladot akinek a gyermeke semmilyen tapszert nem fogadott el ezert higitott tehentejet es rizs let adott a gyermeknek,majd kicsattan az egeszsegtol).Tehat ennyit a karos dolgokrol.Nyugodtan adj neki spenotot...
6/7 anonim válasza:
Bocsi de ami régen volt azt nem lehet összehasonlítani a mai dolgokkal. Régen a tej az tej volt!!! Nem járt ennyi autó ami szennyezi az élelmiszerek alapját...akkor lovaskocsi volt a menő és nem az autó! Fele ennyi gyár volt, a bio az bio volt és nem egy temető mellett 200m-re levő "biokertészetből" adták ki a zöldségeket, gyümölcsöket. Nem voltak agyon vegyszerkezelt cuccok mint most, úgyhogy nem igazán lehet összekapcsolni a két időszakot. Én sem vagyok fiatal, nem követem a mai divat szerint a hozzátáplálás menetét, mielőtt valaki ezt gondolná. Viszont a lányomnak nem adtam mézet egy éves koráig(nem csak a botulizmus hanem a pollen miatt) és a spenótot is csak jóval utána kapta. Hallgattam a szintén nem fiatal dokinkra, aki már látott ezek miatt beteg babát a 40éves munkaviszonya alatt. Mindenkinek saját döntése mikor mit ad!!!
7/7 anonim válasza:
Ne ertsetek fere,nem vitatkozni akarok,de szerintem husz evvel ezelott is volt mutragya,autok voltak es nem lovaskocsik(nem az 1800-as evekre gondoltam)a tej pedig inkabb legyen bolti mint amibe beleszart a tehen de azert jo hazi zsiros...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!