Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos babának adhatok e...

6 hónapos babának adhatok e spenótot, és ha igen hogyan, mivel?

Figyelt kérdés
20-án lesz 6 hós, már nagyon sok mindent evett. Fagyasztott spenótot hogy adjak, hogyan készítsem el?
2010. febr. 18. 11:21
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
6 hónaposan már nagyon sok mindent evett? Mikor kezdtél hozzátáplálni? Szerintem még nem ehet spenótot.
2010. febr. 18. 11:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Nyugodtan adhatsz neki spenótot,ha már sokmindent evett.

Én is ma akartam neki adni,tegnap vettem fagyasztottat.Elővettem a fagyasztóból,hát szerinted tudtam letörni belőle?Még húskloffolóval sem sikerült.Ugyhogy hagytam,majd kitalálok valamit,mivel lehetne letörni belőle.

Amugy főzzél hozzá neki krumplit,és turmixold össze.

2010. febr. 18. 11:49
 3/9 A kérdező kommentje:
Gyümölcsökből sárga és őszibarack, meggy, alma, banán, körte, szilva. Zöldségből krumpli, sütőtök, répa, brokkoli. Nekem ez sok minden, és büszke vagyok rá!:) Amúgy tápszeres baba, 4 hótól kezdtük a hozzátáplálást. De tudtam, hogy nem a kérdésre kapok választ, valaki mindig megkérdőjelez!!! Miért nem lehet a kérdésemre válaszolni, és miért kell mindig felülbírálni azt az anyukát, aki csak kérdez??? Ha pedig nem akarsz, nem kell válaszolni. Bocs, kicsit már kezdem unni, kb. ez a 4-ik kérdésem, amire nem válasz érkezett, hanem kérdés!:(
2010. febr. 18. 11:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Második válaszadónak köszi, megyek is csinálni. Amúgy a dokim javasolta most kedden 6 hós státuszon, csak kíváncsi voltam más anyukák véleményére is.
2010. febr. 18. 11:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem sikerült levágni róla, ahol vékonyabb volt. A krumplit főzöm, de a fagyasztott spenótot is főzni kell, mennyi ideig?
2010. febr. 18. 12:05
 6/9 A kérdező kommentje:

Inkább mégsem adok, kidobom, még nem adok neki!!! Olvasd el, érdekes.

Nagyon fontos dolog, hogy a spenóttal, bármilyen csodás zöldség, igencsak csínján kell bánni. Ugyanis – az általad is említett nitráttartalom mellett – nagyon magas az oxálsav- (pontosabban oxalát-)tartalma. Az oxálsav nagy mennyiségben brutális hatású méreg, ugyanis megköti a szervezetben lévő kalciumionokat, és ez súlyos esetben a keringés összeomlásához vezethet (persze ehhez több kiló spenótot kell egyszerre megenni). Azonban ha túl gyakran adunk a gyereknek spenótot, az felgyorsítja a vese- és húgykőképződést. Ezért nagyon fontos tanács, hogy heti egy alkalomnál többször ne nagyon kapjon a gyerek parajt.

Azt nem is értem, hogy miért kellene fedő alatt párolni, amikor 2-3 perc alatt kész, szinte még idő sincs rárakni a fedőt. A friss spenót alá még víz sem kell, legfeljebb 1-2 csepp olivaolaj. És ha már itt tartunk: alapszabály, hogy a krumplit egyben, héjában érdemes főzni (főleg, ha püré lesz belőle), mert felkockázva szinte teljesen elveszti ásványianyag- és vitamintartalmát.

2010. febr. 18. 12:13
 7/9 anonim ***** válasza:

A spenót 10-11 hós kortól ajánlott, max. heti 1x.

A lányom elég finnyás, csak banánnal volt hajlandó megenni.

2010. febr. 18. 14:24
 8/9 anonim ***** válasza:
1.vagyok, az én lányom 8 hónaposan kapott először spenótot. Azért írtam hogy szerintem még nem ehet. Nem tudtam hogy tápszeres.
2010. febr. 18. 14:54
 9/9 anonim válasza:
Lányom is 6 hónapos (múlt), Ő nem tápszeres, s így is kapott már ezt-azt!
2013. jún. 12. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!