6 hónapos babának adhatok e spenótot, és ha igen hogyan, mivel?
Nyugodtan adhatsz neki spenótot,ha már sokmindent evett.
Én is ma akartam neki adni,tegnap vettem fagyasztottat.Elővettem a fagyasztóból,hát szerinted tudtam letörni belőle?Még húskloffolóval sem sikerült.Ugyhogy hagytam,majd kitalálok valamit,mivel lehetne letörni belőle.
Amugy főzzél hozzá neki krumplit,és turmixold össze.
Inkább mégsem adok, kidobom, még nem adok neki!!! Olvasd el, érdekes.
Nagyon fontos dolog, hogy a spenóttal, bármilyen csodás zöldség, igencsak csínján kell bánni. Ugyanis – az általad is említett nitráttartalom mellett – nagyon magas az oxálsav- (pontosabban oxalát-)tartalma. Az oxálsav nagy mennyiségben brutális hatású méreg, ugyanis megköti a szervezetben lévő kalciumionokat, és ez súlyos esetben a keringés összeomlásához vezethet (persze ehhez több kiló spenótot kell egyszerre megenni). Azonban ha túl gyakran adunk a gyereknek spenótot, az felgyorsítja a vese- és húgykőképződést. Ezért nagyon fontos tanács, hogy heti egy alkalomnál többször ne nagyon kapjon a gyerek parajt.
Azt nem is értem, hogy miért kellene fedő alatt párolni, amikor 2-3 perc alatt kész, szinte még idő sincs rárakni a fedőt. A friss spenót alá még víz sem kell, legfeljebb 1-2 csepp olivaolaj. És ha már itt tartunk: alapszabály, hogy a krumplit egyben, héjában érdemes főzni (főleg, ha püré lesz belőle), mert felkockázva szinte teljesen elveszti ásványianyag- és vitamintartalmát.
A spenót 10-11 hós kortól ajánlott, max. heti 1x.
A lányom elég finnyás, csak banánnal volt hajlandó megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!