Milyen támogatást tudok kérni az önkormányzattól? Férjem munkanélküli lett én meg gyed-en, hasamban a picivel. Mit tehetek, nagyon kell a jó tanács.
Férjem munkanélküli lett erre még a legrosszabb álmomban sem gondoltam, hogy megtörténik, eddig sem álltunk jól de elvoltunk...
Most mit tegyek? az önkormányzat milyen támogatást tud adni? gyerekvédelmit kapunk már tavaly óta, de az nem pénzbeli témogatás.
Még mit lehet ilyen esetben kérni?Esetleg a születendő gyermekre lehet, még elég sok mindent be kell szereznünk.
a nagyról nem sok minden maradt mert kölcsönadtuk és nem kaptuk vissza csak töredékét.
ezért gondoltam, hogy talán az önkormányzat ebben is segít valamit...
Vagy a különböző szolgáltatok adnak valamilyen kedvezményt ha benyujtjuk, hogy milyen helyzetbe kerültünk?
Sajnos a lakáshitelünk is duplázodott és van mellette más hitel is.
Segítenétek nekem jó tanácsokkal?
Hova forduljunk?
Köszönöm
Sajnos én nem tudok vissza menni dolgozni, mert nehéz fizikai munkát végeztem, emelgetés, létrára mászás, éjszakázás, ez miatt az előző terhességnél is azonnal táppénzre vett az orvos.
A másik meg munkaerőkölcsönző cégnél dolgoztam, ami ennél a cégnél már nem kölcsönöz embereket,.
Hát majd csak lesz valahogy, amugy meg akkor úgyanott lennénk ha a férjem elmegy gyesre az 27 ezer körül van, ennyi a munkanélkülije, ha vissza is vennének valahova dolgozni akkor lehet kevesebbet kapnék mint a gyedem, meg nem hiszem, hogy nagy hassal bárki foglalkoztatna, már 5 hós terhes vagyok.
azért köszönöm nektek a segítséget, remélem tudnak valamit segíteni az önkormányzatnál...
Akkor te visszamész és most is rögtön táppénzre vesznek. Egyébként senkit nem érdekel ilyen esetben a munkaerő-kölcsönző cég nyomora... Egyébként ha nem tud munkát adni neked, akkor mivel ki nem rúghat, köteles állásidőt fizetni neked, ami az alapbéred. Szóval választhatsz: ha nem tud munkát adni, akkor állásidőt fizet, ha tudna munkát adni, akkor táppénzre veteted magadat. Amíg letöltöd a felgyülemlett szabidat (min. egy hónap), addig ráérsz kitalálni, hogy tudnak és akarnak-e munkát adni. Erőltesd, hogy dolgozni akarsz, ha nem tud szerezni, akkor állásidő, ez lenne a legjobb. Ha tud munkát szerezni, hát mész táppénzre.
Azt meg tényleg nem is kalkuláltam, hogy apa nem csak gyes-re, hanem gyed-re mehet a babával, tehát kapná az eddigi bére 70%-át, a baba 2 éves koráig!!!
Ha ez se segít, akkor nálatok más a gond, nem ez...
Mert ezzel megoldódik szülésig az anyagi gondotok.
Nem segélyt kell kérni, mikor ti magatok is meg tudjátok oldani a dolgot.
Kedves utolsó
rosszul alakult :(
közben megszületett a pici aki születésekor súlyos agyvérzést és agytrombózist kapott, amit nem vettek észre... csak 7 hónaposan derült ki hogy mi is volt a születésekor :(
már 2 múlt de még nem tud nem járni meg semmit igazából :(
nagyon sok fejlesztést kap amit nekünk kell fizetni ...
erre a munkáltatóm ki rúgott mert beteg gyereket sehol sem torerálnak.... így maradt a Gyes szerencsére a páromnak most van munkája de nekem nincs jövedelmem....
így sajnos nem hogy jobb lett volna de még rosszabb....
nagyon ver az Isten minket csak nem tudom miért....
köszi, hogy gondoltál ránk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!