Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nyolc napos, csak tápszeres...

Nyolc napos, csak tápszeres baba mellé jöhet látogatóba kb fél órára hatéves óvodás, vagy inkább ne?

Figyelt kérdés

A hatéves óvodájában pont bárányhimlő járvány volt, talán 2 hete is voltak még megbetegedések. A gyereken ugyan nem látszik semmi, de ettől még esetleg lappanghat benne. És állandóan köhécsel, bár állítólag nem beteg, de én akárhányszor találkoztam vele, mindig köhögött.

Vagy nagyon túlparázom? Ti engednétek jönni, vagy várnátok még 1 hetet inkább?

2015. ápr. 2. 11:18
1 2
 11/19 Vilcsianyuja ***** válasza:
75%

Utolsó, a saját gyerekem esetét azért ne hasonlítsuk össze máséval, mégis ugyanaz az otthona, mint az újszülöttnek. A VENDÉG gyereknek meg nem... Az előbbire nincs ráhatásom, utóbbira azért lehet. Az én lányom is hazahozta a bárányhimlőt, el is kapták a 2 hónapos tesói. AEz van, és egyébként nem vagyok paramami :)

De azért legyen már egy kis ideje annak a 8 napos babának legalább a saját környezete mikrobáihoz hozzászokni, alakuljon ki az immunrendszere, mielőtt mindjárt azt kockáztatja az ember, hogy benyalja a bárányhimlőt.

2015. ápr. 2. 18:46
 12/19 anonim ***** válasza:
89%
Semmiképpen sem!Attól, hogy a gyerek nem beteg, még lehet hordozó! A bárányhimlő, amúgy is szemét dolog: aki megkapta fertőzi a többit, de ő csak 2 hét múlva lesz beteg! 8 napos csecsemőhöz semmilyen beteg vagy vélhetően beteg gyerek ne jöjjön! És tökmindegy, hogy tápszeres vagy anyatejes! Egy 8 napos babát minden, csak vélhetőleg beteg ember is kerüljön el!
2015. ápr. 3. 03:12
 13/19 anonim ***** válasza:
6 hét a gyermekágyi időszak. Addig se ki se be senki, kivéve a családot!
2015. ápr. 3. 07:43
 14/19 A kérdező kommentje:
Ha ez számít, az ovis gyerek családtag. A baba féltestvére, csak nem velünk él. Nagyon kíváncsi már a babára, de én még pár napig a bárányhimlő miatt nem nagyon merem ideengedni. Vagy így azért illene megkockáztatni egy fél órát? Tanácstalan vagyok, nem akarom, hogy a nagy féltékeny legyen, de a kicsit sem akarom veszélyeztetni.
2015. ápr. 3. 08:27
 15/19 anonim ***** válasza:
A babád egészsége legyen az első. Apuka fényképezze le a babát és mutassa meg a képet. A gyereknek meg el lehet magyarázni, hogy miért nem mehet egy kis ideig.
2015. ápr. 3. 08:56
 16/19 anonim ***** válasza:
52%

Szóval itt mindenki remete életet él az újszülöttjével, sem apa, sem nagytesó nem láthatja/foghatja rajtatok kívül, sőt, be sem léphet a sterilizált különszobába. Röhejes!

Kérdező: hogy a vihrba ne jöhetne? Ha a tiéd lenne a gyerek, akkor is felmerülne benned a kérdés?! Nyilván nem, így te meg szánalmas vagy!

2015. ápr. 3. 15:21
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát nem jöhet! Ha van egy kis IQ, akkor betegen nem megyünk újszülötthöz látogatóba! A tesó más kérdés, bár valószínű, hogy azért mert a testvére nem hagyjuk, hogy az arcába köhögjön, az egy légtér adott, bár fertőző betegségnél igenis el kell különíteni a csecsemőtől! De csak kezdjük az elején: forralod a vizet, sterilizálsz, vasalsz, aztán hagyod, hogy egy bárányhimlős gyerek fogdossa? Nem! A csecsemőt védeni kell, ez a dolga anyának, akár tesótól is! Igen kellenek az immundepresszánsok, mert erősítik az immunrendszert, de nem egy 8 napos babának, akinek semmi immunrendszere nincs!
2015. ápr. 4. 03:33
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor valószínűleg elhalasztjuk ezt a látogatást egy kicsit.

Aki szerint szánalmas vagyok, hát köszönöm neki az építő jellegű hozzászólást. Csak egy kérdést tettem fel, mivel első baba és semmi tapasztalatom sincs, aggódom érte. Bocsánat hogy kérdezni mertem, a nagy hormongőzben valamiért azt hittem, hogy ez az oldal erre való.

2015. ápr. 4. 09:29
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 16-os!

Ha a kérdező feltette a kérdést, akkor valószínűleg eszébe sem jutna a beteg gyerekét csecsemőhöz vinni! És ha emiatt, vagy mert védi a babáját (hozzáteszem minden normális anya így tesz!) szánalmas szerinted, akkor örömmel tudatom, én is az vagyok, sok ezer más anyukával együtt!

2015. ápr. 6. 02:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!