Nyolc napos, csak tápszeres baba mellé jöhet látogatóba kb fél órára hatéves óvodás, vagy inkább ne?
A hatéves óvodájában pont bárányhimlő járvány volt, talán 2 hete is voltak még megbetegedések. A gyereken ugyan nem látszik semmi, de ettől még esetleg lappanghat benne. És állandóan köhécsel, bár állítólag nem beteg, de én akárhányszor találkoztam vele, mindig köhögött.
Vagy nagyon túlparázom? Ti engednétek jönni, vagy várnátok még 1 hetet inkább?
Utolsó, a saját gyerekem esetét azért ne hasonlítsuk össze máséval, mégis ugyanaz az otthona, mint az újszülöttnek. A VENDÉG gyereknek meg nem... Az előbbire nincs ráhatásom, utóbbira azért lehet. Az én lányom is hazahozta a bárányhimlőt, el is kapták a 2 hónapos tesói. AEz van, és egyébként nem vagyok paramami :)
De azért legyen már egy kis ideje annak a 8 napos babának legalább a saját környezete mikrobáihoz hozzászokni, alakuljon ki az immunrendszere, mielőtt mindjárt azt kockáztatja az ember, hogy benyalja a bárányhimlőt.
Szóval itt mindenki remete életet él az újszülöttjével, sem apa, sem nagytesó nem láthatja/foghatja rajtatok kívül, sőt, be sem léphet a sterilizált különszobába. Röhejes!
Kérdező: hogy a vihrba ne jöhetne? Ha a tiéd lenne a gyerek, akkor is felmerülne benned a kérdés?! Nyilván nem, így te meg szánalmas vagy!
Köszönöm a válaszokat, akkor valószínűleg elhalasztjuk ezt a látogatást egy kicsit.
Aki szerint szánalmas vagyok, hát köszönöm neki az építő jellegű hozzászólást. Csak egy kérdést tettem fel, mivel első baba és semmi tapasztalatom sincs, aggódom érte. Bocsánat hogy kérdezni mertem, a nagy hormongőzben valamiért azt hittem, hogy ez az oldal erre való.
Kedves 16-os!
Ha a kérdező feltette a kérdést, akkor valószínűleg eszébe sem jutna a beteg gyerekét csecsemőhöz vinni! És ha emiatt, vagy mert védi a babáját (hozzáteszem minden normális anya így tesz!) szánalmas szerinted, akkor örömmel tudatom, én is az vagyok, sok ezer más anyukával együtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!