Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az első terhességem egy...

Az első terhességem egy szenvedés volt, mit tegyek most?

Figyelt kérdés
olvasom itt is, meg sok helyen, hogy a legtöbb nőnek élete legboldogabb időszaka volt, meg ilyeneket. hát én alig vártam a végét, pedig nem volt különösebb egészségügyi problémám...most jött elő ez a téma, mert ovis kislányunk mellé szeretnénk egy kistesót. belegondoltam, hogy persze, jó lenne, ha összejönne, de akkor előlről kezdődik ez az egész...szóval szeretném nagyon a babát, de azt a 9 hónapot úgy átugornám :) más is érez így? vagy akkor inkább ne is vállaljam?
2010. febr. 16. 15:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
az első terhesség nekem is nagyon nehéz volt,a második harmadik negyedik egy álom:)vállald nyugodtan a babát.
2010. febr. 16. 15:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy voltam, de lett tesó. A másodikkal jobban bírtam a terhességet. Leszámítva az első 3 hónapot, amit végighánytam :(
2010. febr. 16. 16:04
 3/13 A kérdező kommentje:
engem nem fizikailag viselt meg, inkább lelkileg, ezért tartok tőle kicsit. nem híztam magamra sokat, mégis nagyon zavart, hogy változik a testem, meg hogy sokmindent nem csinálhattam, amit addig és azóta igen. sportra gondolok pl., szórakozásra, ilyenekre, nagyon hiányzott...
2010. febr. 16. 16:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia, szerintem ez ne legyen akadály abban, hogy legyen kistesó. Minden terhesség más, ez most biztos jobb lesz neked :)

Én is hasonlóan jártam, csak éppen fordítva. Az első terhességem szuper volt és álomszerű és azt hittem másodszorra még jobb é s könnyebb lesz mert már tapasztalatom is van. Hát nem így lett, rengeteg lelki teher, bosszúság és félelem ért, testem sem úgy fogadta az egészet, mint elsőre. Kicsit megtörtnek éreztem magam. Már csak 2 hét van hátra, és nagyon bízok benne, hogy megkapom a jutalmam, egy gyönyörű, egészséges kisbabát, akivel ezután nagyon boldog leszek. Neked is a legjobbakat kívánom.

2010. febr. 16. 16:26
 5/13 A kérdező kommentje:
jó olvasni amiket írtatok, ezek szerint van remény...de még mindig bizonytalan vagyok, szóval technikai kérdés következik: a második után is ugyanúgy sikerült visszanyerni az alakotokat, mint az első után? úgy értem, az nem baj, ha nehéz, de sikerült? mert sokan ijesztgetnek vele, hogy "majd meglátod, ha szülsz mégegyet, te sem fogsz így kinézni" meg ilyenekkel...ezt pont tegnap mondta a lányom ovistársának anyukája, de sok hasonlót hallottam már...
2010. febr. 16. 16:38
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem akarok álszentkedni, hogy ez nem fontos dolog, mert az, de ne hagyd, hogy az arányok elcsússzanak. Az alakod, vagy egy baba? Ha így teszed fel a kérdést, akkor már tudnod is kell a választ.

Nekem tökéletes terhességem volt, mindazzal együtt, hogy 3 hónapig csak hánytam, onnan kezdve meg diétáztam végig a cukor miatt, állandóan éhes voltam. Így is a legszebb időszak volt. Azt írtad, neked nem is fizikailag volt nehéz, hanem lelkileg. Szerintem ez nagyban a párodon is múlik. Az enyém nem ment el nélkülem bulizni (csak max 1-2-szer), ha nem ihattam, ő sem ivott, végig azt mondogatta, hogy szép vagyok. Ezek az apró dolgok segíthetnek lelkileg. Cseppet sem éreztem úgy, hogy gond lenne, hogy változik a testem. Sőt. Büszke voltam a pocakomra, igaz nem híztam sokat. Összesen hat kiló plussz volt rajtam és mikor a kórházból kijöttem, hárommal kevesebb voltam, mint mikor a terhességet kezdtem.

Szóval szerintem beszélgess a pároddal, nyugtasson meg, hogy bárhogyan elfogad, ha te mindent megteszel. A lemondást meg éld meg úgy, hogy más dolgokra is van időd. Buli helyett egy jó könyv, vagy mozi, alkohol helyett tea... Szerintem igazán nem nagy áldozat, főleg, mikor rád mosolyog a babád.

2010. febr. 16. 16:46
 7/13 A kérdező kommentje:
16:46-os! hát ezt nem írtam le, de az alakommal kapcsolatban én vagyok parás, nem a férjem :) folyton félek attól, hogy egyszer majd nem néznek utánam az utcán, meg ilyenek...első terhességem utolsó trimeszterében pl. nem mutatkoztam a férjem előtt meztelenül. tudom, hogy ezek nem egészen normális dolgok, de én ilyen vagyok :) férjemtől nem vártam el, hogy ne menjen szórakozni, amíg én terhes voltam, mert úgy gondoltam, attól nekem nem lesz jobb, ha segít szenvedni :) amúgy sem egy bulizós (én igen :)), vadászni mondjuk jár, és akkor is járt (szezonban voltam terhes).
2010. febr. 16. 16:52
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Az első terhességemnél a méhlepény teljesen fedte a méhszájat, a 19. héttől feküdtem otthon és kórházban felváltva. Csak wc-re, fürdeni kelhettem fel. A lányom 29. hétre született, 9 hetet koraszülöttosztályon, ezenkívül lombikbaba. Nehéz terhesség volt, de ennek ellenére egy éves volt mikor "visszamentük" a kaáliba tesóért. Most már a 35. hetet kezdem, szerencsére vele csak 5 hetet feküdtem az elején és azóta semmi bajom.
2010. febr. 16. 20:53
 9/13 anonim ***** válasza:
Én megértelek, mert nekem is fontos volt az alakom, és rosszul viseltem hogy sok dolgot nem lehetett csinálnom terhesen. A második után könnyen visszanyertem az alakom, bár a páromnak terhesen is vonzó voltam. 6 hete szültem, és lement rólam minden felesleg. Ujra a régi vagyok. Nem volt könnyű 9 hónap, de ha nem hagyod el magad, odafigyelsz arra mit csinálsz és hogy, mit eszel stb akkor nem lesz kín ez az időszak. És hidd el a párodnak ha azt mondja tetszel neki, ne kételkedj nem vezet jóra.
2010. febr. 16. 21:20
 10/13 A kérdező kommentje:
én azt elhiszem, hogy NEKI tetszettem :) magamnak nem.
2010. febr. 16. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!