Más is ad 7hós babájának hippes almalevet inni?
Figyelt kérdés
Kislányom már eszik zöldségeket és gyümölcsöt. Szomjas tőlük, de a teát és a vizet nem akarja meginni. Tegnap adtam neki 4hónapos kortól adható alma-csipkebogyó italt. Ezt nagyon szereti. Naponta 100ml-t iszik meg belőle. Ugye nem ártok neki, ha ezt adom Neki tea helyett?2010. febr. 16. 13:28
1/10 anonim válasza:
Én csak a vizet adom neki, mert abban nincs cukor, míg egy csomó hipp-esben van. Ha ebben nincs, akkor nyugodtan add neki, de próbálkozz azért vízre szoktatni, mert nem jó, ha csak az édes ízt szokja meg (a sima gyümölcsben lévő cukor is édesít) Esetleg próbáld mindig vizezni az almalevet, egy idő után több lesz benne a víz, és észrevétlenül átáll arra.
2/10 anonim válasza:
a gyümilé sokkal egészségasebb a teánál, szóval ha azt issza, nem ártasz vele, de azért azzal is vigyázni kell, ha kibújnak az első fogak,bár az 1dl nem sok.Egyébként nyugodtan adhatsz neki más gyümilevet is, ha szereti,szőlő levet,vagy narancslevet, ez utóbbit magad is kifacsarhatod. Az enyémek szerették.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a hígítás nagyon jó ötlet. Arra mindig odafigyelek, hogy ne legyen benne cukor.
2010. febr. 16. 13:40
5/10 anonim válasza:
Én is szoktam gyümölcsleveket adni a babómnak. Fél adag gyümölcslé és fél adag víz.
6/10 anonim válasza:
Bocsi, de elmagyarázná valaki,hogy miért olyan istenverte nagy bűn ha a gyerek kap cukrot? Szerintetek ti mikor kicsit voltatok nem kaptatok és éltek? Tehéntejen is rengetegen nőttek fel és ismét csak azt mondom, hogy élnek. Miért kell mindent megvonni attól a gyerektől? Én 5 hósan csak a túrórudit ettem, utána időszakosan csak gyümölcsöt, semmi más és épp és egészséges vagyok,
7/10 anonim válasza:
Nyugodtan adhatod, az a lényeg, hogy igyon, kell a folyadék a vesék megfelelő működéséshez. Nem tudom, hogy miben adod, de én cumisüvegből nem adnám, én a gyümileveket kiskanállal, vagy újabban csőrös pohárból adom neki, plusz minden ilyen gyümölcslét higítok fele felében vízzel, mert megkóstoltam, és szerintem túl tömény az íze. Ha én csinálok neki almalevet, azt is fel szoktam higítani.
8/10 anonim válasza:
13.45-ös, teljesen igazad van. Én is egyfolytában ezt hallom, ezt nem ehet, ezt nem ihat, erre érzékeny lesz stb. Hátborzongató. Amikor mi kicsik voltunk nem volt ilyen flancos tápszer, 100 féle tea, HA és társai.
9/10 A kérdező kommentje:
Én nem azt kérdeztem, hogy adhatok-e cukrot. Mindenki úgy táplálja a babáját, ahogy szeretné. Én nem adok neki cukrot és így is mindent megeszik és még ízlik is neki.
A többi válaszolónak köszönöm szépen a tanácsokat.
2010. febr. 16. 20:44
10/10 anonim válasza:
Nem bűn cukrosat adni a gyereknek,ha azt akarja a szülő,hogy idő előtt kirohadjanak a gyerek fogai-igazuk van azoknak,akik nem értik,hogy miért bűn cukrosat adni a gyereknek,valóban szép ha 3 évesen elől 1 fpga sincs-és csak 6-7 évesen bújik ki a csont foga:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!