Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nehéz kisgyerekes anyukaként...

Nehéz kisgyerekes anyukaként párt találni?

Figyelt kérdés
2015. márc. 11. 23:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Sokkal nehezebb.
2015. márc. 11. 23:53
 12/24 anonim ***** válasza:
56%
Manapság nem nehezebb. Régen viszont sokkal nehezebb volt.
2015. márc. 11. 23:56
 13/24 anonim ***** válasza:
Szerintem sem nehéz annyira.
2015. márc. 12. 01:03
 14/24 anonim ***** válasza:
Ismerőseim között minden huszonévesen "véletlen" anyuka talát magának párt a 30-as éveire, míg a gyermektelen barátnőim közül sokan a 40-es éveikben is szinglik és csak sóhajtoznak, hogy legalább gyerek kéne még talán. (Persze ez csak a saját tapasztalat, nem ismerem az országos átlagot.)
2015. márc. 12. 06:08
 15/24 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem egyszerű. Egy évig voltam egyedül, miután a férjem elköltözött. Akkor találtam egy pasit, a szomszédom barátját. Igazából nem nagyon működött a dolog, mert képtelen volt elfogadni, hogy a gyerekemnek apja is van. Sokszor szakítottunk, de valahogy mégis mindig mellette kötöttem ki, mert gyerek mellett nehéz ismerkedni. Legalábbis nekem biztos. Mert ugye ha valaki gyerekkel van, akkor arra nincs ráírva, hogy egyedülálló szülő, így a férfiak meg sem környékezik.

A gyerek meg elég keveset van ahhoz az apjával, hogy én eljárjak rendszeresen ismerkedni.

Idő közben szakítottam azzal a másik pasival, most egyedül vagyok, de valahogy nem kapkodnak két kézzel a pasik utánam. Nem azért, mert esetleg csúnya lennék, vagy bármi baj lenne velem, egyszerűen nem mozgok olyan környezetben, ahol lenne lehetőségem ismerkedni. Szóval nem egyszerű, de nyilván nem lehetetlen. :)

2015. márc. 12. 07:22
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem lesz népszerű a válaszom, mégis leírom.

Egyedülálló, kisgyermekes anya vagyok (1 gyermekem van, 35+ körüli vagyok).

Szerintem igenis nehéz és a nehézségét nem az életkorom vagy a külsőm adja, hanem az élethelyzetem.

Az én gyermekem még kicsi, de már oviba jár, én teljes állásban dolgozom, mellette ellátom a teljes háztartást és a maradék időben lavírozok az értelmes, tartalmas, a gyermek számára is élvezhető játék/együtt töltött idő között, hogy néha nekem is jusson egy kis mozgás, sportolás (addig ő a konditerem játszóházában van).

Bevallom őszintén, nem tudom, hogy nekem hogyan férne bele az a szabad, kötetlen, felszabadult ismerkedés és randizgatás, ami egy nagyon szép és felelmelő része egy kezdődő párkapcsolatnak.

Az nálam semmiféleképpen nem lenne opció, hogy egy pasas csak úgy azonnal beköltözzön hozzánk- már elmúltam 20 éves :). mivel normális, igényes környezetben, rendezett körülmények között élünk, számomra nem jelentenek lehetőséget az albérletből "ingyen szállásra" pályázó férfiak.

Társat keresek, nem társbérlőt vagy költségcsökkentési lehetőséget!

Hézköznapokon egész nap munka/ovi- este van 2-3 óránk a vacsorával, meseolvasással mindennel együtt arra, hogy foglalkozzak a még kicsi és calóabn sok törődést, figyelmet és sok testi kontaktust igénylő (simogatás, ölben meseolvasás stb.)gyermekemmel.

Bevallom őszintén, borzasztóan sajnálnám tőle elvenni ezt a kevés időt is és nekem is szükségem van erre- ne értsetek félre, nem vagyunk összenőve és igenis harmonikus, egészséges kapcsolatom van a gyermekemmel (nem alszunk egy ágyban vagy hasonlók!).

Nálunk a volt férjem sem a megbízhatóság bajnoka, így nem tudok arra sem számítani, programot tervezni, hogy pl. fixen jönne kéthetente, mert jó, ha havonta egyszer beállít, de azt sem tudja előre normálisan egyeztetni.

Sajnos már nem élnek a nagyszülők, így segítségem tényleg semmi nincs- nem panaszkodom, megoldom magam- de nekem éppen a magamra fordítható időből van a legkevesebb.

Korban hozzám a 40+ férfiak illenének (szexkapcsolatra nem vágyom egy 20-on évessel), akik vagy házasok (nálam kizárt az ilyen jellegű kapcsolat), vagy elváltak (és pontosan tudják, hogy mennyivel könnyebb az élet egy fiatal, "alakítható" gyermektelen nővel, aki még elhiszi a tündérmeséket és esetleg vevő is az anyagi függésre), vagy tényleg "megélhetési kapcsolatkeresők" (ld. alig vája, hogy beköltözzön és eltartassa magát).

Így nehéz, csaknem lehetetlen számomra, de minden élethelyzet és nő más.

Készséggel elhiszem, hogy vannak olyan anyák, akik tudnak randizgatni meg társkeresőzni, mert a rokonok vigyáznak a kicsire- nálam ilyen lehetőség nincs.

Elfogadtam, hogy nekem ezt dobta a gép, a jelenlegi élethelyzetemben bizony áldozatot is kell hoznom valahol a gyermekemért, hogy őt megfelelően nevelhessem.

Később, ha nagyobb lesz, talán számomra is nyílnak új távlatok, de most nálam nincs itt a párkeresés ideje.

2015. márc. 12. 10:34
 17/24 A kérdező kommentje:
16os teljesen egyetértek veled,szinte ugyanugy látod az életet mint én,és ugyanabban a helyzetben vagy mint én.Nincsenek rokonok akik vigyázhatnak a gyerekre és mivel jó körülményeket teremtek meg a gyermekemnek ezért sokat dolgozom.Hogyan fér bele más nöknek a randi azt sokszor csak találgatom.
2015. márc. 12. 11:42
 18/24 anonim ***** válasza:
Amikor elváltam a volt férjemmel a kislányom 2,5 éves volt,Mondjuk,hogy szerencsém volt,interneten ismerkedtem,s mivel mire válás lett a dologból eltelt fél év,addigra érzelmileg tisztázódtam és neten jött velem szembe a nagy Ő :-) akkoriban a szüleimnél laktunk,ismerkedni akkor ismerkedtem amikor már aludt(neten) és találkozás csak kéthetente lett amikor a kislányom az apjánál volt.Belefutottam pár olyanba akibe nem kellet volna a nagy Ő előtt.Végül megtaláltam a mostani férjemet.Ez 3 éve történt,és valami egészen különleges dolog van köztünk.Azóta van egy közös kisfiúnk is,lányomat sajátjaként szereti,és viszont a kislányom is őt.Mondjuk,hogy szerencsém volt.Mindent 0-ról kezdtünk.szóval nem volt nehéz,de mint kiderüla történetemből nem is lehetelten.
2015. márc. 12. 12:35
 19/24 anonim ***** válasza:

16. vagyok.

Sajnos a környezetemben nincs olyan elvált, gyermekét egyedül nevelő anya, aki hasonló élethelyzetben lenne- de ha valakinek van, pl. az is segítség lehet.

Akár a közös gyermekfelügyelet megszervezésében, vagy közös programok szervezésében, de akár abban is, hogy ezt a nehézséget, ami az egyedülállósággal jár én házasként korábban el sem tudtam képzelni (elsősorban az időhiányra gondolok), sajnos a barátnőim nem is értik :)

2015. márc. 12. 12:42
 20/24 A kérdező kommentje:
Kedves 18-as!Igen szerintem is az egyetlen lehetöség a netes ismerkedés.Megkérdezhetem hogy a pároddal a kislányod költségeit hogyan rendezitek?A párod beszáll a lányod költségeibe?
2015. márc. 12. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!