Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babaúszáshoz mi a jobb, ha...

Babaúszáshoz mi a jobb, ha megvan még a búvárreflex vagy ha már nincs? Tehát mikor vigyem a babámat (most 4 hónapos) Meddig marad meg a reflex?

Figyelt kérdés
2008. aug. 25. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
3 hónapos kortól javasolják a babaúszást, bár olvastam én is olyan cikkeket, hogy 1 éves kor után kezdjék el a szülők, mikor már elmúlt a búvárreflex. az ismeretségi körünkben csak olyan babák vannak, akik 3 -4 hónaposan kezdték, imádják a vizet,szerintem ez a legfontosabb. akik arra szavaznak, hogy később kezdjék a szülők a babaúsztatást arra hivatkoznak, hogy a bébi nehezebben fog megtanulni úszni. szerintem ez tuti hülyeség..., dehát mindenki maga dönti el. ha vinni szeretnéd szerintem vidd, nagyon jót fog tenni a kapcsolatotoknak is, akár apás program is lehet, és akkor lesz egy közös programjuk, ami erősíti a kapcsolatukat.
2008. aug. 25. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Szia! Mi 3 hónaposan kezdtük el, azóta is nagyon élvezi, most 5 hónapos. Az igazság az, hogy semmi köze a búvárreflexhez, nem tudom ki találta ki (egyébként a relfex 6-8 hónapos korig marad meg). Ahova mi járunk, ott játékosan, énekelve megyünk körebe-körbe a medencében. Az első 3 alkalommal nem is volt merülés. Utána is csak 3mp max, amit a víz alatt van. Azt is tudatosítjuk és tanítjuk, hogy ne vegyen levegőt. (nagyon édes, amikor nagy levegőt veszek akkor Ő is sóhajt egy nagyot) Inkább a víz megszerettetése az igazi feladat, ami talán könnyebb ilyen pici korban. Ha nagyobb lesz esetleg többet fog hisztizni.

Gyógytornász anyuka

2008. aug. 25. 15:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi! És hova jártok? Ajánlanátok helyet nekünk? mi a XVI. kerületben lakunk.
2008. aug. 25. 15:37
 4/5 anonim ***** válasza:

www.babauszi.hu

Itt próbáld meg. Mi budafokra járunk, az Nektek egy kicsit messze van.

2008. aug. 25. 17:02
 5/5 anonim ***** válasza:
54%

Mi 6 hónaposan kezdtük (nálunk is 4 hós kortól lehet, de közbejött egy baleset az oktatóval :( ) Nekünk azt mondták, 6-7 hónapos korig van meg a búvárreflex, így mi épp a határon voltunk.

A fiam kezdettől imádta a vizet, most lassan 2 éves lesz, azóta is folymatosan járunk és már szépen felfekszik a vízre, hajtja magát előre (persze nem szabályos mozdulatokkal),vagy beleugrik a vízbe, lemerül és egyedül feltornássza magát. Nagyon szeretünk járni, csak ajánlani tudom!

2008. aug. 25. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!