Ezt nekem miert nem mondta senki? Nehez elalvas Moro reflex miatt?
Figyelt kérdés
4hetes baba, nehezen alszik, sir, kapkod a labaival, kezeivel, szundikalasbol is felebred a Moro reflexre. Nagyon eros reflexe van. Most olvasok egy konyvet, hogy ilyen esetben a babat be kell bygyolalni, ne legyen szabadon a keze, laba, ha aludni kell . Azota alszunk. Remelem nem lesz baja.2010. okt. 5. 12:00
1/15 anonim válasza:
Vagy hasra kell tenni, és már alszik is! :)
2/15 anonim válasza:
Igen, ezért használták régen a pólyát, ma már nem annyira divat,pedig lehet sokszor ennyi kellene az alváshoz.
3/15 A kérdező kommentje:
Csajok, ezt meg a neten sem olvastam sehol, vegre alszik. Hason egyenlore sir. Nem tudom, miert...
2010. okt. 5. 12:07
4/15 anonim válasza:
Bebugyolálástól semmi baja nem lesz, régebben is csinálták.
5/15 anonim válasza:
Én úgy emlékszem, hogy az első 12 hónap című könyvben benne volt. Kisfiamnál mondjuk mázlim volt, hogy hason alvós, de ha véletlenül hanyatt elaludt, és nagyon sokszor még a mai napig összerázkódik ilyen módon, ha bealszik pl. a gyerekülésben - ott ugye nincs hason, pedig már 1 éves. Első voltam.
6/15 anonim válasza:
Nekünk is emiatt tanácsolta a gyerekorvos,hogy altassam hason!Hál isten neke elmaradt úgy!De a bugyolálás is nagyon jó,csak nyugodtan aludjon!
A lányom 10 hósan még mindig hason alszik! :)
7/15 anonim válasza:
Nekem mindkét fiam ilyen. Fekszik nyugton, közben kezével folyamatosan markol. Hason alvós lett mindkettő, máshogy nem is alszanak.
Én kérdeztem orvost, hogy miért van, azt mondták, magas izomtónusú. Jobb, mintha alacsony lenne, akkor problémás lenne a mozgásfejlődése.
8/15 anonim válasza:
Mi bizony beletettük pólyába a 2 kilós babánkat,még a kicsi kezét is maga mellé tettük:)Imádta!Én olvastam könyvben erről,ezért tettük bele,csak azt nem írták h Moro reflex a neve.Abból fakad az egész,h a bugyolálás az anyaméh szorosságára emlékezteti őt,ettől pedig megnyugszik,ellenkező esetben nem tud a pici baba azzal mit kezdeni h nagy a tér körülötte,védtelennek érzi magát,megijed.Mikor kibontottuk a pólyából,azonnal reflexszerűen felcsapta a kis kezét,és repkedett mint egy kis pillangó:)A mai napig működik ez nála,csak hálózsákban hajlandó aludni,olyanban,ami egy kicsikét kicsi rá.Ha enélkül alszik éjszaka,akkor felébred,mert bepörög azon,h tud mozogni,nem bír vele leállni,és végleg felébreszti saját magát.
9/15 anonim válasza:
Igen, régen ezért használták a pólyát, nagyon jó dolog volt. Szerencsére egyre több régi, jól bevált dolog köszön újra vissza.:-) Az "öregektől" sokat lehet tanúlni.
10/15 anonim válasza:
Két hónapos koráig bugyolálva altattuk babánkat (onnan kezdve már kicsomagolta magát, de addig nagyon szerette.) Ő sosem volt el hason, ezért folyamodtunk ehhez. Kis plédet 3szög alakúra hajtottam, és abba csomagoltam őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!