Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség! Hogyan tudnám 13...

Segítség! Hogyan tudnám 13 hónapos kisfiamat leszokatni a hisztiről? Folyt.

Figyelt kérdés

Kisfiamat nagyon nehéz lekötni. Igyekszem vele állandóan játszani, de ha a fejébe vesz valamit, akkor annak úgy kell lennie. Megpróbáltam, hogy nem adom oda, amit kér (pl. villa, vagy apa szerel és a csavarhúzó), de 5 perc múlva másért kezdi.

Ha éppen ölben akar lenni, és leteszem, akkor ismét a visítás és hangos sírás.

Ma éppen nem értettem, hogy mit szeretne a porszívóval, és harapta a járólapot.

Úgy is megnyilvánul a hiszti, hogy mar, harap, karmol.

Ha van még hasonló helyzetben anyuka, meghallgatnám a taktikáit.

2010. febr. 14. 22:42
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Én 13 hónapos fiam is nagyon akaratos, hisztis. De mostanában egyre kevésbé.

Amit csinálok: hisztizik? ok nélkül sír, földhöz vágja magát? otthagyom és mondom neki, hogy hisztizz egyedül. Fél perc sem telik el, már jön is nevetve, gagyarászva és mintha misem történt volna.

A másik, hogy határozottan rászólok, hogy NEM, nem hisztizel, nem érdekel-általában ez is beválik.

Semmiképp nem veszem vissza az ölembe, nem babusgatom ebben az esetben.

Mar, harap? Erősen megfogod a kezét, a szemébe nézel és határozott NEM, NEM SZABAD, anyának fáj mondatokat mondom neki.

Egyébként eddig hogy reagáltad le?

2010. febr. 14. 22:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Mondogattam neki, hogy nem, de rám sem hederít. Kipróbáltam, hogy nem foglalkozok vele ilyenkor, és mást csinálok. Sajna akkor jön utánam, és sír, sír, sír. Nem veszem fel, valami játékot találok ki, elterelem a figyelmét. De ez nem sokat változtatott eddig.
2010. febr. 14. 22:54
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
Az én 13 hónapos lányom hiszti esetén megy a gondolkozóba. Ez a járókája. Elmondom neki, hogy mit, miért nem szabad, vagy miért nem kap meg, és ha hisztizik, akkor berakom, megmondom neki, hogy 5 percig itt marad és elmondom újra miért került oda. Kb 3 perc sírás után megnyugszik, de megvárjom az 5 percet, aztán kiveszem és folyik az élet tovább mintha mi sem történt volna. Nálam ez vált be!
2010. febr. 14. 22:58
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

Az én gyerekeim már nagyok, de természetesen ők is "bepróbálkoztak" annakidején a hisztivel...

De csak 1-2 alkalommal próbálták ki, mikor tapasztalták, hogy semmit nem érnek el vele, utána soha többé nem csinálták!

A módszerem egyszerű : amikor hisztibe kezd a gyerek (sír, üvölt, földhöz csapja magát) én vidáman szembeállok vele és harsányan kacagni kezdek!... Csapkodom a térdem, minél nagyobb a hiszti, nekem annál viccesebb a történet!... :D

Na, ez a gyereket ledöbbenti, mert nem erre számított, pár perc után csalódottan felhagy a hisztivel.

Ha más is jelen van, akkor nevetve mutatni kell : nézd már!... :D (Ha már ketten nevetnek a gyereken, az még hatásosabb.)

Próbáld ki, a hatás fergeteges! :DDDD

2010. febr. 14. 23:06
 5/7 anonim ***** válasza:
23:06-os... fetrengek a röhögéstől :)))) látom a jelenetet a lelki szemeim előtt! :) Ki fogom próbálni!! Az én lányom még csak 1x csinált igazi hisztit eddig (15 hónapos), én bizony megfröcsköltem egy kis hideg vízzel az arcát, abba is hagyta. Alig várom a következő hisztit, mert ezt ki kell próbálnom amit írtál! :))
2010. febr. 14. 23:11
 6/7 anonim ***** válasza:

A víz bálunk nem jött be, pedig anyu állítja, hogy nálam hatásos volt. Az én kislányom annál jobban csinálja. Sőt, akkor már igazi sírás, mert megsértődik, hogy anyu bántotta. Szóval inkább felhagytam vele.

Én is azt szoktam csinálni, hogy otthagyom és mondom neki, hogy majd gyere, ha meguntad a hisztit, mert én már meguntam. Általában ez bejön.

Vagy odaviszem a tükörhöz és mondom neki, hogy nézd milyen csúnya vagy, amikor hisztizel. Attól is abba szokta hagyni, nagyon hiú. Bár nem tudom, hogy ez fiúnál működne-e.

2010. febr. 14. 23:41
 7/7 anonim ***** válasza:
igen, én is nevettem már ki a fiamat, és teljesen ráfagyott az ordítás az arcára:) 1 pill. alatt nyugi lett és elment játszani.
2010. febr. 15. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!