6 hónapos a babám és 1 ujjnyi hely van csak a kutacsánál! Azt mondta a gyerekorvos, hogy védőnő rendszeresen mérje! Valaki babájánál van hasonló helyzet?
Én vagyok, akinek műtötték a fiát.
Na nekem mindkét fiam nagyon bukós volt sokáig, refluxos volt mindkettő, de ez teljesen független volt a koponyától. A kisebbik a műtét után is ugyanúgy bukott mint előtte. Viszont volt neki talán 2-3szor olyan "hányása" a műtét előtt, amikor sokat aludt (2-3 órát), és a mikor felkelt és letettem a játszószőnyegre játszani, mindenféle előjel nélkül hirtelen hanyatt fekvő helyzetből sugárban bukott egy nagyot, ő is teljesen meglepődött rajta. A refluxos bukás az másabb, sokszor büfivel jön, vagy legalábbis hallani hogy "mozdult a gyomra", előtte már kicsit nyüglődik, ő is érzi, hogy a levegő akar kijönni, vagy azt hogy marja a nyelőcsövét. A nyomásfokozódás miatti bukás (hányás) hirtelen jön, hányinger, előjel nélkül, sugárban, többnyire hosszabb, mély alvás után (persze ilyenkor általában üres a gyomruk, úgyhogy ilyen vizes híg valami jön vissza).
Szerintem a bukások semmilyen kapcsolatban sincsenek a kutacsával. Ráadásul eleve van neki kutacsa, mert még tapintható, és normális a fejformája is. Próbálj megnyugodni. A bukásokat majd elnövi, tudom hogy nehéz kivárni, de egyszer abbamaradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!