Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy és mivel lehet kezdeni a...

Hogy és mivel lehet kezdeni a hozzátáplálást? 3 hós kortól. Boltokba látom az almaleveket kis üvegbe, pudingok, jó éjt ízesített tápok, kekszek, gyümölcspürék és ételes pürék. És miket főzőcskézzek én neki elsőként?

Figyelt kérdés
2010. febr. 14. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Először várj még legalább egy hónapot,de inkább kettőt vagy hármat.Aztán keress egy táblázatot amiben hónapos lebontásban megvan mit mikor ehet a baba,és főzz otthon,vagy vegyél neki bébiételeket a megadottak alapján.
2010. febr. 14. 15:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Még a boltokban kapható levek, pürék, jóéjt pépek pudingok készítői sem olyan elvetemültek hogy 4 hós kornál kisebbeknek javasoljanak ilyesmit:) Hálistennek tenném hozzá.

Szerintem is várj még egy hónapot!És utána gyümölcs (alma, barack,banán) pürével kell kezdeni akár bébiétel, akár általad készítve, majd ezután zöldségpürék (vagy főzeléknek is szokták hívni bár nem kell bele rántás, habarás semmi) krumpli, répa,sütőtök.A pudingok, tejpépek elvileg ezután kellene jöjjenek, tekintve hogy ezek tejtermékek, és allergizálHATnak. Nem biztos, de jobb az óvatosság:)

Vagy ha HA-s tejpépet adsz azt mondjuk lehet már 4 hós kortól.

2010. febr. 14. 15:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Tápszert kap a babám kezdettől fogva és a védőnéni mondta, hogy ebben az esetben lehet már 3 hónapos kortól kezdeni a hozzátáplálást! Ezért kérdeztem, hogy mikor mit hol kezdjem.
2010. febr. 14. 17:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha tápszeres, még várj 1 hónapot, ha anyatejes, akkor még 3-at :)

Belinkelek egy táblázatot, ez talán segíthet:

[link]

2010. febr. 14. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!