Két kisgyermeket nevelők válaszolnátok pár kérdésre?
19 hónap lesz a két gyerkőc között.
Kiváncsi vagyok ki hogy viselte, bírta az első időszakot. Hogy ment az altatás, etetés.
A nagy még ébredt éjszaka? Levegőzést hogy oldottátok meg?
Lányom még ébred éjszaka nem tudom mi lesz velünk ha itt a tesó.:)
Szia!
19 hónap van a két gyerekem között, kisfiam a nagyobbik, ő most 2 éves lesz ebben a hónapban, a lányzó 5 hónapos lesz.
Várandósan nagyon nehéz volt az örökmozgó fiam mellett, állandóan fáradt voltam, fájt mindenem, feszült voltam stb... rettegtem, hogy mi lesz ha hazahozzuk a tesót... Aztán sorozatban jöttek a kellemes meglepetések.
Kisfiam már az első perctől kezdve imádta a húgát, az első 3 hétben volt 1-2 neccesebb szitu, 3szor ráütött a fiam a húga fejére, meg 1-2szer elmutogatta hogy rakjam a húgát a szobájába, nem hiányzik ide nekünk... :) Nagy féltékenységet nem vettem észre. Annyi volt a nehézség, hogy a fiam nagyon szeleburdi, nagyon aktív, nagyon erősen akarta szorítani a tesót, állandóan megakarta fogni, aztán ment a hiszti hogy miért nem érhet a tesóhoz... de mire 2 hónapos lett a húga megtanulta hogy szépen kell vele bánni és hagyjuk békén őt.
A fiammal ellentétben a kislány 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát, nappal is nagyon sokat aludt és alszik is, alig igényelt minket, ha ébren volt akkor is elücsörgött a pihenőszékben és elnézelődött akár egyedül is, így simán tudtam a kettő gyerek mellett főzni, takarítani meg a naggyal foglalkozni.
Nem egyszerű, nem könnyű, vannak nagyon nehéz napok amikor felváltva üvöltenek valamiért, de ezerszer könnyebb mint amire számítottam.
Az elején volt pár hét amikor a kicsi hasfájós volt, az megerőltető volt mert amúgy nappal nem volt semmi baja, este 8-tól üvöltött a hasfájástól 12-ig, de utána reggel 8-9-ig aludt, ez csak pár hét volt, azóta este 6-fél7-től reggel fél8-8-ig alszik ébredések nélkül.
A nagy 1 éves kora óta alszik el egyedül, egyszer szokott éjszaka felkelni inni, de az csak annyi hogy átmegyek, adok a kezébe inni és már fekszem is vissza. Most már jó ideje csak ritkán van ilyen. A kislányt meg már a kórházban sem tartogattam feleslegesen, nem altatgattam, ha álmos volt leraktam hasra az ágyban és békénhagytam, elaludt magától. Most 5 hósan is így alszik, nagyon ritka ha sír, de akkor is hagyom az ágyban és ha 3 percen belül nem hagyja abba a sírást akkor kiveszem és kitalálom hogy mi a probléma.
Külön szobában vannak a gyerekek, ha a kicsi ágyba került, mehet a nagy fürdeni majd aludni.
A levegőzés már nehezebb, a két gyerekkel még nem voltam kint az utcán, max autóval ha mentünk a boltba, az a szerencsém hogy kertes házban lakunk így kitudom engedni a fiamat egyedül, 10 percenként ránézek, ha meg alszik a kicsi akkor én is kimegyek és 10-15 percenként be hallgatózok, hogy nem-e sír.
Hát így hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!