Anyukák, válaszolnátok pár kérdésre?
Mikor adtatok a babátok kezébe először kanalat, hogy ő is próbálkozzon az evéssel?
Mikor kezdtetek neki este mesélni?
Mikortól érdekelte a rajzolás, firkálás?
17 hónapos a fiam.
-Kanalat a hozzátáplálás elején adtam neki, de kb csak 1 éves kora körül próbálkozott. Mivel nagyon maszatol, ezért egyenlőre mellőzzük. Villával szépen eszi a kockázott almát.
-Még nem mesélek neki esti mesét
- Krétát vettünk neki kb 2 hónapja, a járdára (és minden másra a kertben) próbál rajzolni. Egyenlőre csak vonalakat. De sokszor adja a kezembe, hogy én rajzoljak, azt szereti.
1. Mikor addig üvöltött, míg oda nem adtam, vagy erővel kivette a kezemből. ( kb. 1 évesen)
2. 18 hónapos volt, ciciről tértünk át a mesére elalváshoz.
3. 20 hónaposan, nemrég volt, hogy firkált valamit, közölte, hogy "virág", majd megkért, hogy rajzoljak én.
Az én kisfiam is 17 hónapos.
Napra pontosan természetesen nem emlékszem, de olyan 1 éves koráig nem igazán érdekelték az evőeszközök. Viszont azóta minden evésnél kap Ő is kanalat és villát, és már kifejezetten szépen eszik. Persze, a villát ügyesebben használja, a kanalazás sokszor mellémegy, de hagyom gyakorolni.
Esti mesét kb. 2 hónapja olvasunk Neki. Akkor szokott le a szopiról, és kialakítottunk egy másfajta esti rituálét. Most az összebújás-mesélés után alszik el.
A játszótéren imád krétával az aszfaltra rajzolni, bár sokáig nem köti le. Itthon néha rajzolgat, de annyira még nem gyakoroljuk, mert megrágja a zsírkrétákat. Viszont kapott egy olyan írótáblát, amire egy mágnes végű tollal írhat/rajzolhat, és egy húzással le lehet törölni. Na, azt sokat nyüstöli. Kriksz-krakszokat rajzol.
9 hónapos a lányom, pár hónapja a kezében is van kanál. Próbálja utánozni, ahogy én eszek. Most már úgy eszik,hogy nálam van a tányér, teszek neki a kanalára, ő pedig bekapja a falatot egyedül. De kézzel is felcsipegeti a falatokat, ha eléteszem.
Újszülött kora óta mesélek neki.
Természetesen még nem érdekli a rajzolás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!