Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lehet "ízeket kóstoltatn...

Mikor lehet "ízeket kóstoltatni" a babákkal? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

10 hetes a babám. Alig várom már, hogy ízeket kóstoltassak vele, értem ezt úgy (jobban nem tudtam megfogalmazni, de remélem így is értitek), hogy pl. joghurtba vagy lekvárba, levesbe mártom a kisujjamat és a szájába dugom utána :) hogy az ételből ne nagyon kapjon csak az íze miatt...

remélem jól tudtam leírni. Szóval szerintetek egy anyatejes babánál mikor szabad ilyet csinálni vagy Ti mikor csináltátok? Lehet ilyenből baj?

Nem vitafórumnak szánom, a válasz érdekel!

2010. febr. 13. 22:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem a mai divat szerint etettem soha a gyerekeimet.Három hónapos kor után adtam nekik először gyümölcsöt keksszel.Azután fokozatosan a gyümölcsöket,főzelékeket stb.

Annak,hogy ízeket kóstoltass vele,nem sok értelmét látom.

És ne az ujaddal,hanem kiskanállal.Ha majd elkezded mással is etetni,akkor az ízeket is megfogja ismerni.Most még nem lenne értelme,még akkor sem,ha ízlik neki amit kóstol.10 hetesen még nem adhatsz neki sem joghurtot,sem levest.Legalább a 3,5 hónapot várd meg.

2010. febr. 13. 22:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sincs sok értelme, ha még úgysem ehet belőle.

minek gyötörni szegénykét, lehet, hogy szívesen enne a levesből, lekvárból, miután megkóstolja, de ha egyszer nem kaphat még, akkor csak kínzás.

2010. febr. 13. 22:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem úgy 3 vagy 4 hónapos kortól már érdeklődhet a baba az ízek iránt,előbb nem érdemes.Az ízlelő bimbóknak meg kell érniük,amíg ez nem történik meg a baba a pörkölt szaftot is jó étvággyal lenyalja a kanálról,de csak kíváncsiságból.Az igazi íz élmény bőven egy éves koruk után jelenik meg.Elkezdenek válogatni,és kialakul a saját íz világuk,hogy mit szeretnek és mit nem.
2010. febr. 13. 22:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Semmi értelme nincs.Felesleges türelmetlenkedni,hamar eljön a 6 hónapos kor,addig ki lehet bírni.Neki nem hiányzik,ne magadhoz hasonlítsd,neki most kizárólag anyatej kell,mert az a legjobb amit adhatsz.
2010. febr. 13. 22:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Az anyatej íze is változik valamennyit, annak függvényében, hogy mit ettél. Ha pl. mozogtál, sportoltál és megizzadtál, akkor sósabb, savasabb ételektől savanykásabb stb. Szóval a szoptatott baba is megkóstol különböző ízeket. Nem marad le semmiről az a baba sem, aki fél éves koráig nem kóstol az anyatejen kívül mást, előtte az egész élet, amíkor már ehet mindenfélét.
2010. febr. 13. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!