Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiús anyukák! Fütyi kérdés?

Kisfiús anyukák! Fütyi kérdés?

Figyelt kérdés

Tudom, rengeteg ilyen kérdés volt már, végig is olvastam őket, de csak még jobban elbizonytalanodtam. Fogalmam sincs, hogy kell-e húzogatni a kukiját, vagy nem, és ha igen, akkor mikor, mennyire, stb.. Elsősorban olyan anyukák válasza érdekelne, akiknek a fiának a kukiján születése óta kicsike a lyuk. Lassan 4 hónapos kisfiam fütyijén akkora lyuk van csak, amin a pisi kijön, és kész. Teljesen zárt. Én elhiszem, hogy valaki nem húzogatta,mégsem kellett műteni, tarara, de fütyi és fütyi között is van különbség. Két fiútestvérem van, az egyiknek születése óta szinte feljött a bőr, a másiknak meg nagyon picike lyuk volt csak, neki sokáig kellett húzogatni, mire bejáratódott.

Szóval azokat az anyukákat kérem, hogy írják le a tapasztalataikat, akiknek a fiuknak csak minimális lyukacska volt a fitymáján. Köszönöm

2015. febr. 25. 13:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

3 éves múlt a fiam, épp most voltunk megint a sebészeten, mert tavaly óta ugyanolyan icipici a lyuk a fütykösén. Semmit, de semmit nem jön hátra, mondjuk nem is húzogattam. A gyereksebész megnyugtatott, hogy jól tettük, hogy nem bántottuk, mert a sok felesleges húzogatásból lesz aztán a visszatapadás, meg mindenféle berepedés, ami miatt nem lesz majd rugalmas a terület, így nehezen is nyúlik majd. És hogy az összes ilyen elcseszett eset náluk köt ki, aztán műthetik, meg kezelgethetik. Nagyon aranyos amúgy a doki, most szteroidos krémmel kell kenegetnünk a fitymát, hátha lazul. Maximum 2-szer 4 hetes kúra, napi 2 alkalom. Reménykedem nagyon, és kíváncsi vagyok, mi lesz a történet vége. Nekik amúgy eszük ágában nincs húzogatni, ha nem jön magától, akkor nem jön. Krémezzük, ha úgy sem, kisműtét, érzéstelenítéssel. Nem csak úgy nekiesnek, mint egyesek.

Azt is mondta a doki, hogy amíg a kis lyuk ellenére nincs gond, lehetőleg nem bántják, amíg nem szobatiszta a gyerkőc, mert a pelus nem éppen kedvez a gyógyulásnak.

2015. febr. 25. 17:43
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia! Mi is innen indultunk, nekünk azt mondták, hogy 8 hónaposan kezdjük el furdésnél huzkodni finoman. 3,5 évesen le volt még tapadva, ezért a gyereksebészetwn szó szerint felrántották róla a bőrt. Az utána levő hetek szornyűek voltak. Minden este húzzuk azóta is. Azóta visszatapadt, többször begyulladt. A maszek sebész, akihez elvittem azt mondta, hogy fürdésnél huzkodja, mossa, de ne engedjuk, hogy bárki is felrántsa a bőrt.

Jobban örülnék, ha már nem lenne letapadva, de még egyszer nem tenném ki annak a tortúrának a kisfiamat, ami ezzel járt. Hegesedett a bőr, a mai napig emlegeti a gyerek a beavatkozást, szóval mi megjártuk. Nem szeretném azt sem, hogy felnőtt korában ebből problémája legyen, de most nem tudok mit csinálni. A maszek sebesz szerint meg fog oldódni legkésőbb kamaszkorban. Kérdés, hogy a felrántás mennyire hegesítette a bőrt.

2015. febr. 25. 20:10
 13/13 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Kedves #1-es, nagyon sajnálom, ami történt veled. Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha mi is így járunk, ahogy te, ennyire brutális módon elbánni egy szerencsétlen kisgyerekkel...

Meg olvasom, kezdetektől fogva, 8 hónapos kortól, 1 év... 2...

Ezek szerint senki nem tud pontosat, és ahogy a weboldalak szerzői is össze-vissza hülyítik a szerencsétlen laikus szülőket, úgy az orvosok is más-mást mondanak! A mienk is neki akart állni letépni a babóca fütyijéről a bőrt, de szerencsére mi előtte tudtunk kihez fordulni, aki végre elmondott mindent, amit tudni akartunk a témáról, és mindent részletesen és érthetően elmagyarázott, és felvilágosított arról, hogy ez az erőszakos feltépésesdi egyszer bekövetkezhet, ezért amint rájöttünk, mit tervez a doktornő azonnal közbeléptünk, hogy itt ilyen nem lesz! Elkezdett erre veszekedni velünk, hogy ő jobban tudja,meg hogy felelőtlen szülők vagyunk, de mi kitartottunk elhatározásunk mellett, és szépen lassan le is jött az a bőröcske a makkról.:) Persze, ehhez kellett valaki, aki segített nekünk kiigazodni ezen a problémán, akire személyesen is számíthattunk.:)

"Én elhiszem, hogy valaki nem húzogatta,mégsem kellett műteni, tarara, de fütyi és fütyi között is van különbség. Két fiútestvérem van, az egyiknek születése óta szinte feljött a bőr, a másiknak meg nagyon picike lyuk volt csak, neki sokáig kellett húzogatni, mire bejáratódott."

Abban egyet kell értenem veled, kedves kérdező, és erre a szakember is felhívta a figyelmünket, hogy fütyi és fütyi közt is van különbség, mert ez így van, senki nem egyforma a másikkal. Ezért nem hiszem, hogy mindenkit egy sablon alá lehet venni. Azt tudom neked mondani, hogy amíg nem kapsz egyértelmű útmutatást a babád kukójának kezeléséről, addig hagyd békén, és ne engedd orvosnak se, hogy hozzányúljon, kivéve, ha a baba nem tud pisilni, mert csak többet ártanál vele, mint használnál!

Ha az orvos hozzá akarna nyúlni, kötelessége előtte tájékoztatni arról, hogy mit fog a gyerekkel csinálni, hogy elmagyarázza "mire készül". Ehhez neked jogod van! Ha ezt elmulasztja, és feltépi úgy a gyereked fütyijét, mint az első kommentelőét, akkor az orvost fel kell jelentened betegjogi képviselőnél a durva bánásmód miatt.

Az illetőt, aki segített nekünk, egyik ismerősünk ajánlotta, nekik ugyanez volt a gondjuk a gyerekkel, hogy a kukacán a bőr le volt tapadva és nem jött föl, ők meg hülyének érezték magukat ezzel a problémával kapcsolatban. Nekik is segített, azt mesélték, hogy nagyon jól, emberbaráti módon és értelmesen magyarázta el a dolgokat. A kisfiuk is hamar elfogadta, ezért hallgattunk rá, és úgy gondolom, jól tettük, mert a szakember valóban kellően tapasztalt, rendes és segítőkész volt velünk is. Nagyon sokat köszönhetünk neki! Főleg, hogy sikerült a gyereket megvédeni a gyermekorvos magánakciójától is, akit azóta lecseréltünk. Így most a bőrke már szépen hátrajön és nincs fitymaszűkülete sem.:)

Keress rá a "FITYMA.net"-weboldalra! Ha nem tudod, hogyan viszonyulj kisfiad kukacproblémájához, és tanácstalan vagy, ahogy mi voltunk, ezen az oldalon olvashatsz az illető írásaiból, aki ért ezekhez a problémákhoz! Az oldal gyakran frissül és igen alaposan foglalkozik a letapadásokkal, a fitymaszűkülettel meg egyéb kukiproblémákkal is! Vannak rajta szemléltető képek, fotók is, amiken át jól szemlélte bizonyos problémákat! Nagyon érdekes, ajánlom mindenki figyelmébe!

Ha pedig gond van, kérdésed lenne, vagy segítségre lenne szükséged, az oldalon van egy olyan topik, ahonnan lehet írni a szakembernek, így tudod te is felvenni vele a kapcsolatot!

Bocs, hogy hosszú lett, de ez nem egy párperces téma, viszont ha a saját gyerekedről van szó, azt gondolom, nem mindegy, hogy kezeled ugyanazt a problémát, és hogy kinek a kezébe adod. Én a legjobbat akartam neki, és a FITYMA.net-en úgy gondolom megtaláltam, akit kerestem, aki tud segíteni ilyen kellemetlen problémákban és a gyerek érdekeit nézi!

2015. febr. 28. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!