Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 20 hetes babam hanyatt fekve...

20 hetes babam hanyatt fekve amikor fogja a ket kezem, huzza fel magat ulohelyzetbe. Hagyjam neki? ez ultetesnek szamit? Nem art a gerincenek?

Figyelt kérdés
amugy a babakocsi es etetoszek dontheto,abban is egyenesedik fel.
2010. febr. 13. 04:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babám 22 hetes de már vagy 6-7 hete csinálja ezt. Nekem azt mondta az ortopéd orvosunk,hogy nyugodtan hagyhatom neki,mert ők tudják,hogy mit tudnak csinálni. Én ezért hagyom neki,sőt már 1-2 percig meg is ül egyedül.

Nekem ő a második babám. Az első már 5 hónaposan egyedül tudott ülni. Igaz az első erősebb volt mint a masodik. 8 hónaposan már egyedűl tudott menni. :-)

2010. febr. 13. 06:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem akarok vitatkozni,csak leírom a véleményemet, és amit nekem a gyógytornászunk mondott. Szóval ez nem számít ülésnek, az, hogy ha megfogja kezed és húzódzkodik az azt jelenti, hogy mozogni akar és nem felülni. Viszont ezt nem szabadna neki hagyni, mert egyrészt a gerincének sem jó,másrészt azzal, hogy ráfog a kezdre nem fog meszűnni ez a veleszületett reflex, aminek le kellene épülnie (fogóreflex) ami azért gond, mert ebben a korban,már nyújtva kellene, hogy legyenek az ujjai inkább és a későbbiekben pedig azért kell, hogy ha elesne tegye ki a tenyerét.

Egyébként meg nem igazán értem, miért büszkék és örülnek az anyukák, ha az ő babájuk már 8-9-10 hónaposan felállnak,mennek. Azzal azért tisztában kell lenni, hogy csontozatuk annak a kornak felel meg és akkor sem tesz neki jót, ha magától csinálja. Vannak babák, akik nagyon akarnak menni, persze nem lehet visszatartani, d eazért ennek örülni én nem fogok, pedig az enyém is nagyon akar, sajnos.

2010. febr. 13. 07:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha akar akkor nyugodtan.A lányom viccen kívül 18 hetesen ült stabilan.Hiába is akartam volna fektetni,nem akart,és sírt.
2010. febr. 13. 08:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Kedves második válaszoló 7:25-os Azt mind értem amit leírtál,de akkor ha ne hagyjuk hogy felhúzza magát meg sír ha fekszik és szinte teljesen ülő helyzetbe érzi jól magát és akkor nyugszik meg.Na te ilyenkor mit csinálsz fekve hagyod hadd sírjon vagy írd le neked mit mondtak erre pontosan mit kell ilyenkor csinálni.Nem kötözködök csak nagyon érdekel mert az én kislányom is folyton ülni akar és ha nem hagyom egy kicsit akkor iszonyatosan sír.
2010. febr. 13. 08:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha sokszor felült már, akkor bizony tetszik is neki, és persze, hogy sír. De ha egyébként is sír, pedig nem csináltátok sokszor, akkor meg inkább vedd kézbe és úgy nézelődjön (mert ilyenkor ezt szeretne), minthogy a gerincének legyen baja. Én meg tudtam oldani, pedig hármasikreim vannak, és nem tudok egyszerre három babát fogni. Egyébként érdemes mozgatni, tornáztatni is egy kicsit, hogy gyakorolja az oldalra ill. a hátról hasra, hasról hátra fordulást. (csak a lábaival szabad forgatni) Ha már fog forogni,akkor nem fogja annyira érdekelni a felülés. Tudom, hogy nem egyszerű megtalálni, mikor mi jó. Én is hagytam őket, hogy felhúzzák magukat egy ideig, aztán mondtam is a gyógytornászunknak, ő meg jól le is szidott, hogy ezt nem szabad. Azért is írtam le, mert én is beleestem ebbe a hibába. Meg szerintem még nagyon sokan, akik nem tudnak róla, és csinálják is. Ugyanúgy, ahogy sokan segítik az ültetést, hamarabb mint magától tenné, vagy a járást. Azok a babák is felnőnek, lehet látható probléma nincs is igazán, majd csak később jönnek ki a gerincproblémák.
2010. febr. 13. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!