20 hetes babam hanyatt fekve amikor fogja a ket kezem, huzza fel magat ulohelyzetbe. Hagyjam neki? ez ultetesnek szamit? Nem art a gerincenek?
Szia!
Az én babám 22 hetes de már vagy 6-7 hete csinálja ezt. Nekem azt mondta az ortopéd orvosunk,hogy nyugodtan hagyhatom neki,mert ők tudják,hogy mit tudnak csinálni. Én ezért hagyom neki,sőt már 1-2 percig meg is ül egyedül.
Nekem ő a második babám. Az első már 5 hónaposan egyedül tudott ülni. Igaz az első erősebb volt mint a masodik. 8 hónaposan már egyedűl tudott menni. :-)
Nem akarok vitatkozni,csak leírom a véleményemet, és amit nekem a gyógytornászunk mondott. Szóval ez nem számít ülésnek, az, hogy ha megfogja kezed és húzódzkodik az azt jelenti, hogy mozogni akar és nem felülni. Viszont ezt nem szabadna neki hagyni, mert egyrészt a gerincének sem jó,másrészt azzal, hogy ráfog a kezdre nem fog meszűnni ez a veleszületett reflex, aminek le kellene épülnie (fogóreflex) ami azért gond, mert ebben a korban,már nyújtva kellene, hogy legyenek az ujjai inkább és a későbbiekben pedig azért kell, hogy ha elesne tegye ki a tenyerét.
Egyébként meg nem igazán értem, miért büszkék és örülnek az anyukák, ha az ő babájuk már 8-9-10 hónaposan felállnak,mennek. Azzal azért tisztában kell lenni, hogy csontozatuk annak a kornak felel meg és akkor sem tesz neki jót, ha magától csinálja. Vannak babák, akik nagyon akarnak menni, persze nem lehet visszatartani, d eazért ennek örülni én nem fogok, pedig az enyém is nagyon akar, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!