Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, ha nem eszik a...

Mit csináljak, ha nem eszik a 4 és fél hónapos kislányunk?

Figyelt kérdés

Elképzelhetőnek tartom, hogy jön a foga, mert rág mindent és a kezét is, meg nyáladzik is rendesen. Egyik napról a másikra (azaz tegnap még jól ma már nem) nem akar enni. Az eddigi szokásos adagja tápszerből 160-200 ml alkalmanként. Ma összesen csak 300 ml-t evett, de az is nagyon keservesen szenvedéssel.

Valami ötlet, vagy elmúlik majd, de hát a baj, hogy így nem is alszik ám rendesen.

2015. febr. 23. 19:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Holnap visszük dokihoz egy másikhoz. Majd azért dobok ide egy értesítőt, hogy mit mondtak.
2015. febr. 23. 21:50
 12/22 A kérdező kommentje:

Na itt az eredmény: doki csak délután rendel de a baba már reggel nem eszik. Felhívtuk a védőnőt aki azt mondta, hogy ne vigyük le dokihoz. Nem baj ha nem eszik, adjunk neki sok folyadékot. Gyógyszertárban laza 5ezer minusz, mert mondták, hogy vegyünk orrcseppet, normaflort, nurofent és ennyi azokat adjuk és majd ha két nap után nem jön meg az étvágya akkor vigyük orvoshoz.

Véleménye valakinek?

2015. febr. 24. 14:16
 13/22 anonim ***** válasza:
hát nem tudom én elvittem volna. azért ha csak ennyiket eszik 2 nap múlva vidd majd el,de reméljük akkor helyrejön a gyógyszerektől. elfogadja a plussz folyadékot?
2015. febr. 24. 14:19
 14/22 A kérdező kommentje:
Tegnap ivott bőven. Ma nem. Tea meg víz van, de csak egyet-egyet belecuppant pedig sűrűn kínálgatom.
2015. febr. 24. 14:35
 15/22 A kérdező kommentje:
Ja mindezektől függetlenül kisasszony nagyon jól elvan. Tévét néz, aztán megunja, akkor játszik a pihenőszékben, aztán etetőszékben játszik, aztán ágyában is, majd alszik egy kicsit. Kb. 30 percenként rakom át egyik helyről a másikra aztán rövid alvás után kezdődik a kör újra...
2015. febr. 24. 14:37
 16/22 anonim ***** válasza:
ha reménytelenül nem iszik semmit,próbáld cseppentővel vagy kanállal (cseppentővel kevésbé megy mellé) beleadagolni. nem szeretik,de ha muszály hát muszály. nekem is mikor ment a hasa meg hányt kézzel lábbal próbáltam belediktálni,hogy ne száradjon ki
2015. febr. 24. 14:48
 17/22 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Én biztos, hogy elvinném orvoshoz, főleg, hogy már nem is iszik. Túl pici ő még ahhoz, hogy otthon kísérletezgess vele, szerintem.
2015. febr. 24. 15:21
 18/22 A kérdező kommentje:
Mostanra már evett 130 ml-t, meg ivott teát is bőven. De hát még itt az este és a holnap reggel is. Most már csak holnapra maradt a doki. Meg gyömöszköljük bele addig is amit csak lehet.
2015. febr. 24. 17:26
 19/22 anonim ***** válasza:
mi lett végül?
2015. márc. 5. 15:49
 20/22 A kérdező kommentje:

Bocsi elfelejtettem írni. Az lett a vége az egésznek, hogy nem vittük dokihoz, mert javulni kezdett. A védőnő is azt mondta, hogy adjuk csak neki a nurophen szirupot, c vitamint (ez folyadék volt, amiből 10 csepp kellett naponta majd 5 csepp egy hét után), igyon sokat, meg az orrcsepp is járt mellé. Gyakori (napi 4-6) orrszívás porszívóval. Az evést úgy küszöböltük ki, hogy végigpróbáltunk mindent, nekünk a tejberízspép ami bevállt. Abból csócsált rendesen és aludt. Mostanra már vissza állt minden a normál keretek közé. Eszi a tápszert, nincs láza se hőemelkedése.

Mondják, hogy ezek normális dolgok - amik történnek ilyenkor - de miért kell nekünk ezeket így megtapasztalni. Gondoltam a védőnők azért vannak, hogy el tudják mondani, hogy ha ilyen lesz akkor ez és ez van... meg ne kapjunk szívbajt.. stb.. de nem így van. Na mindegy ezen már túl vagyunk.

Majd jön a következő meglepetés... már alig várom...

2015. márc. 6. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!