Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adtok glutént a babáknak 6...

Adtok glutént a babáknak 6 hónapos kortól? Illetve ki mikor kezdi bevezetni?

Figyelt kérdés

A legújabb szerint 6 hósan el kell kezdeni a glutént. (számos cikket olvastam már róla)

Ugyanakkor a védőnőm, meg egy ismerősöm gyereorvosa is azt mondja 1 év alatt semmiképp. Na akkor most hogyan van ez? Kinek higgyek? Mit csináljak? Köszi a válaszokat!

2010. febr. 12. 21:52
 1/7 anonim ***** válasza:
6 hónaposan még nem, de 8 hónaposan eddig is ajánlották a glutén bevezetését...ezt a két hónapot addig is kibírja a baba ezek nélkül, szerintem. Addig kapjon olyat, amiben nincs, rengeteg dolgot ehet úgy is :)
2010. febr. 12. 21:59
 2/7 anonim válasza:
Az én lányom 7,5 hónapos és a Milupa 7 gabonás pelyhével csinálom neki a főziket :) Védőnő szerint nem kéne,mert szőke és kék szemű, de a dokinéni szerint nyugodtan :)
2010. febr. 12. 21:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi Olaszországban élünk és a babánk 6és fél hónapos. Itt ajánlják már 6 hónapos kortól,ugyanis ha allergiás lenne rá valaki,pont evvel gyógyítják. Én adok neki babakekszet,abba van,de csak kis menniység.
2010. febr. 12. 22:03
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Na igen, ez az amit az utolsó, az Olaszországban élő anyuka írt, hogy egy komoly szakmai cikkben is az van, hogy a korai bevezetéssel még meg is előzhető a lisztérzékenység, a túlzott immunválasz. Ezért is fogalmaznak úgy, hogy el kell kezdeni. (nem pedig úgy hogy el lehet) Ezért vagyok gondban. Várok még válaszokat!

2010. febr. 12. 22:14
 5/7 anonim ***** válasza:

A legújabb ajánlások szerint 4-7 hónap között kell bevezetni a glutént, mert a kutatások szerint gyakoribb rá az érzékenység azoknál, akiknél később vezették be. Nekem a gyerekorvos (és ismerős gasztroenterológus is) úgy mondta, hogy először gluténmentes gabonát kell adni pár hétig, pl kölespelyhet, aztán pedig gluténtartalmút, pl búza.

Persze neked kell eldöntened, de gondolj csak bele, hogy a mi gyerekkorunkban ez nem is volt kérdés, mi nem rágókát rágtunk, hanem kenyércsücsköt, és nem is volt olyan gyakori a lisztérzékenység, mint mostanában. Én egyébként most vezettem be a fiamnál, 6,5 hós.

2010. febr. 12. 22:20
 6/7 anonim ***** válasza:
én is szeretnék csatlakozni az előttem szólóhoz,manapság azzal tömik mindenki fejét,hogy ne adj glutént,ne adj tejet stb. a mi anyukáink mit adtak nekünk?sokkal kevesebb is volt az allergia,mint most,amikor még a széltől is óvják a gyerekeket.én a fiamnak 7hósan kezdtem el teljes tejet adni, semmi baja nem lett,sőt szépen fejlődik és nagyon szereti.
2010. febr. 12. 23:32
 7/7 anonim ***** válasza:
7 hós kora körül kapott először - az apuka gluténtartalmú bébiételt vett neki véletlenül és szépen meg is etette vele, de mivel nem lett semmi baja tőle, azóta is rendszeresen kap ilyen dolgokat (gríz, babapiskóta, keksz stb)
2010. febr. 13. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!