Mikor éreztétek először, hogy nevelni kell a babát?
én még nem "szabályozom", csakmert humánusan megtudom oldani
nem adok a kezébe ételt, kivéve kenyérhéj, puffasztott rizs, azokat szépen elnyammogja
majd ha kanállal fogunk szórakozni, hogy tanuljon enni, majd zizivel kezdem, vagy hasonlóval
pelenkázásnál vagy eléneklem a paprikajancsit neki(amíg tart addig figyel, nem mozdul, csak rövid a dal nem a legjobb), de hatásosabb ha a kezébe adok valamit, pl törlőkendő csomag, stb egyből leköti
etetés közben csak a száját tátja hisztizésre nem volt még példa, viszont én lehet gyors is vagyok..csak mert van, hogy nekem kell várakozni a szája előtt, hogy nyissa, mert még nyeli
amúgy van értelme a nevelésnek, mert következetesnek kell lenni, pl ha azért akar valami játékot, hogy ledobja, akkor mégegyszer nem kell odaadni (viszont, amíg én azt látom hogy azt nézi mi történik a játékkal, magyarán a gravitációval játszik, addig én felveszegetem neki, ott ülök az ágya mellett, sokszor elkapom, tartom alatta a kezem, de az úgy nem jó neki, mert nem esett le, és igyeszik kezem mellé dobni :), de majd később ha sima elhajigálásokról lesz szó, természetes nem fogok ugrálni érte)
7-8 hónapos kortól. De ilyenkor még más eszközöket kíván, mint mondjuk egy tizenévesnél.
A "nem"-et sokat kell ismételgetni nyugodtan, de határozottan. A kanál lecsapását úgy oldottam meg, hogy figyelem közben a kezét, ha nyúlna felé, akkor elhúzom magam felé és megvárom, hogy lenyugodjon, közben mondom, hogy "nem szabad".
De ugyanezzel a módszerrel már tízből nyolcszor működik a hajhúzás, karmolás, szemüveg lelopása és a konnektor birizgálása ellen. Amikor a szándékot látom rajta (nyúl valami felé, nézése, stb), akkor szólok, megfogom a kezét és valami megengedett dolgot csinálok vele.
Pl hajhúzás helyett végigsimítom az arcomat és közben dicsérem. Elég gyorsan rájött az összefüggésekre és egyre ritkábbak a kihágások, most 9 hónapos.
nálunk általában, elfordulás, kalimpálás, hogy kiüsse csa akor van, ha nem ízlik neki, olyankor nem is erőltetem.
nagyon finomnál síri nyugalomban van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!