Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől függ, hogy a babámnak...

Mitől függ, hogy a babámnak milyen lesz a szemszíne?

Figyelt kérdés

Az apukának zöld, az ő szüleinek barna, a nagyapjának zöld. Az én szemem barna, anyumé is, apukámé kék.

Szerintetek a gyerkőcnek milyen szemszíne lesz??

2008. aug. 23. 15:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%
Barna. Nagy valószínűséggel. A barna a "legerősebb", a 7. v 8. osztályos biológia ismereteim szerint legalábbis. Bár már régen volt. Persze előfordulhat más is (kék, zöld, vmi kevert,...). :) Nálunk az anyukámé k.zöld, apukámé barna, enyém meg olyan keki v mittomén. ;) :D A kislányomé valszeg barna lesz, mert az apukájáé is az. :) Türelem, idővel kiderül! :)
2008. aug. 23. 16:41
 2/13 anonim válasza:
71%
Attól függ,hogy a szülők szemszíne milyen,és milyen géneket örököl tőlük.Ha leírod mindkét szülő szemszínét,szívesen levezetem Neked,hogy mire lehet számítani! :)
2008. aug. 23. 16:58
 3/13 anonim válasza:
71%

Bocs,figylmetlen voltam:

Több mint valószínű,hogy barna,kék semmiképpen sem,és a zöldre is minimális esély van!

2008. aug. 23. 16:59
 4/13 anonim ***** válasza:
81%

Abban igazuk van az előttem szólóknak, hogy elméletileg barnának kellene lenni, mert az a legerősebb. De pl. nálunk úgy van, hogy apukámnak kék szeme volt, az anyukámnak barna, mi négyen voltunk testvérek, és mind a négyünknek zöld szeme lett... És az anya és apa személye tuti... :) Pedig ugye barnának kellett volna lennie.

Nekem ugye zöld szemem van, a férjemnek a zöld meg a kék között valahol, az egyik gyerekünknek zöld szeme van, a másiknak kék.

De a sztárvilágban is van hasonló: Boris Becker-nek a lánya szőke és világos bőrű, kék szemű, holott a kislány anyukája anyukája fekete...

2008. aug. 23. 17:05
 5/13 anonim ***** válasza:
74%
A kék szemszín recesszíven öröklődik, tehát csak akkor lesz kék a szeme, ha mindkét szülőben legalább "elbújva" meg van ennek a génje. Tehát ha legalább mindkét rokoni ágból valamelyik nagyszülő, dédszülő kék szemű. A zöld már erősebb gén, de mivel hasonló a barnához, ezért ez inkább keveredni szokott. Tehát valami zöldesbarna várható. De mivel elég gyakori nálatok a barna és ez a "legerősebb" szín, ezért valószínű, hogy barna lesz a szeme. (Nálunk mindketten barna szeműek vagyunk, de a felmenőink között 1-1 kék szemű is van - a kisfiunk szeme világítóan kék. És ez marad is, mert már 9 éves.)
2008. aug. 23. 17:07
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul 7 generáción át bárkitől lehet örökölni bármit. Nekem pl olyan az állam, mint az anyukám unokatestvérének, de rajtunk kívül egyetlen élő rokonnak sem. Sőt! A család egyetlen tagja sem emlékszik olyan felmenőre, akinek ilyen lett volna! Furcsa dolog ez a genetika. :) (első voltam)
2008. aug. 23. 17:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet attol kek vagy zold is hisz a mi csaladunkban a szuleimnek,lanytestveremnek nagyszuloknek es mas csaladtagoknak is barna a szemuk,kivetel anyukam occsenek kek a szeme es occsemnek is az lett,amugy naguon ra is utott..Tehat lehetseges hogy nem barna lessz..
2008. aug. 23. 17:58
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez nálunk érdekes. Szüleimnek testvéreimnek de még a nagyszüleimnek is barna szemük van,egyedül az enyém kék.Férjem családjába szintén mindenkinek barna a szeme. A két fiunkank pedig rikitó kék szeme van. :) Elvileg a gyermekednek barna lesz,de szerintem bármilyen lehet. :)
2008. aug. 23. 19:54
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Az én szemem, zöld! Apukám szeme is, anyukám szeme viszont barna. A bátyjám szeme is barna! Szerintem, ha kislány akkor az apa szeme színét örökli, ha fiú akkor az anyukájét! :-)Ez csak egy feltételezés! De, lehet így is gondolkodni, nem?!

2008. aug. 23. 20:17
 10/13 A kérdező kommentje:
úgy szeretném, ha zöld lenne, mert én a férjem meseszép smaragdzöld szemeibe szerettem bele :) jó lenne, ha azt örökölné a csemete :P
2008. aug. 24. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!