Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szerettessem meg vele a...

Hogy szerettessem meg vele a víz ivását?

Figyelt kérdés
8 hónapos babám van, aki 6 hónapos koráig csak anyatejes volt, utána a hozzátáplálás bevezetésével is mindig anyatejet kapott, amíg ki nem váltottuk az első étkezést. Pár napja csőrös pohárból itatom, azonban a sima vizet nem issza meg. A teákra és a gyümölcslevekre nem szeretném rászoktatni, ha lehet. Mit tegyek?
2010. febr. 12. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:

szeretik a vizet, ha nem szoktatják rá őket a cukrosra.

Nem lehet, hogy a csőrössel van baja?

Vagy nem szomjas?

Anyatej van még?

2010. febr. 12. 09:58
 2/5 anonim ***** válasza:
szia, próbáld sima pohárból, megtanulja majd hamar. ha szomjas, akkor megissza majd a vizet is, ha nem adsz neki mást, ez csak rajtad múlik. dehát lehet, hogy nem szomjas. az én kislányom 8 hónaposan még bőven szopott, nem is kellett neki víz, bár 6 hósan kezdtem el szoktatni a pohárhoz. aztán most már gyönyörűen iszik pohárból is meg üvegből is, 90%-ban vizet kap, a maradék higított gyümölcslé. 13 hós múlt.
2010. febr. 12. 10:31
 3/5 A kérdező kommentje:

A csőrös poharat szereti, már az első pár percben rájött, hogy hogy kell inni belőle. Ha higított gyümölcslevet teszek bele, simán issza, ha vizet, pár korty után otthagyja.

A tízórait már kiváltottuk és jól haladunk az ebéd kiváltásával is, így mindenképp megkínálom vízzel. A többi étkezés még mindig anyatej.

2010. febr. 12. 11:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát én is csak azt tudom mondani, hogy ne adj neki mást belőle!! Mert így hamar megtanulja hogy nem kell a vizet meginni, mert akkor anya úgyis rak bele vmi mást.

Én a fiammal elszúrtam a dolgot, és nem is hajlandó azóta se meginni a vizet, mondjuk nagyon enyhén cukros világos teát adok neki meg hígított gyümi levet de vizet nem iszik, képes egésznap 3 kortyot inni, ha csak víz van. Attól meg persze székrekedése lesz, ki van száradva a szája, szóval rossz nézni.

Most a lányomat már hozzátáplálom de cicizik utána. Pohárból próbáltam neki adni vizet, egyenlőre nem nagyon fogadja el,de amig szopik addig gondolom nem szomjas.

Ha már nem lesz ennyi tej, biztos egy idő után megissza majd a vizet, az tuti hogy nem kavarok be neki teával meg gyümilével mert ugyanugy járok mint a fiammal :((

2010. febr. 12. 11:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kitartok, remélem egyszer majd sikerül megszeretnie a vizet...
2010. febr. 12. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!