A kisfiam 11 hónapos már simán ennie kéne mindent,de csak nehezen lehet rábírni az evésre.Számára a tápszer az egyetlen kedvenc.Ennek ellenére csümölcsöt főzeléket ugyan úgy kap,de a hússal készült ételeket egyáltalán nem hajlandó lenyelni.Volt valakinek hasonló gondja?;és ha igen hogyan oldotta meg?
És még annyit kérdeznék,olvastam,hogy kenyeret zsemlét adnak a babának szalámival.Én is kipróbáltam már,de komolyam a frász kitör ahogyan öklöndözik tőle,van,hogy annyira bepánikolok,inkább nem is adok ilyesmit neki.Gondolom ez sincs rendben,de félek,hogy megfullad.
Még annyit, hogy először csak egy kanálnyit, hogy ne érezze ki belőle, később normál adagig növeld.
2011. nov. 22. 14:16
3/8 anonim válasza:
Az első válaszolónak teljesen igaza van, darálva, keveset, növelve az adagokat. Hidd el, minden baba öklendezik először a darabosabb ételtől (pl. kenyér, de megszokják, hogy az ínnyel csócsálni kell, és kell is nekik a darabosabb kaja. Próbáld kicsike darabokkal, illetve nálunk bevált, hogy a vajas kenyeret beteszem a mikróba 20 másodpercre, ettől a vaj beleolvad és a kenyér is még puhább lesz (és csak ezután teszek rá szalámit, sajtot)!
2011. nov. 22. 15:27
4/8 anonim válasza:
Szia. Két fiam van és egyik sem hajlandó megenni a húst. 2,5 ill. 4,5 évesek,de picinek se ették meg. Se a húst,se azt az ételt amiben hús volt. Nem erőltetem, majd ha nagyok lesznek megeszik. Adok nekik fasírtot, húspogácsát ami a panírozott,bolti csomagolásban van.Ezekből is van jobb minőségű-drágább,de húsosabb változat. Ezt megeszik,így legalább jut beléjük valamennyi hús.
2011. nov. 22. 16:14
5/8 anonim válasza:
Első és második vagyok. Tudom, most sokan megköveznek, de a lányom amikor oviba került, újra nem evett húst, ezért elvittem a McDonaldsba, és vettem neki sültkrumplit nuggets-szal, láss csodát, bevált. Azóta megeszi a rántott csirkemellet, meg ami hasonlít rá :) Ez nem jelenti azt persze, hogy a Mekiből etetem, de a Happy Mealnek köszönhető az első siker.
2011. nov. 22. 16:53
6/8 A kérdező kommentje:
:)Köszi válaszokat.Szerintem itt nagyon sok anyukát lehetne hajigálni,ha valóban ítélkezne az ember.Nekem pl.eszemben sincs.Valahogy minden anyuka igyekszik rábírni a csemetéjét bizonyos dolgokra és attól,hogy egy gyerek"kicsi"miért ne ehetne finomat?
Az én fiam hisztigörcsöt kapna ha nem kaphatna a lángosomból........................:D
2011. nov. 23. 12:00
7/8 anonim válasza:
Miért kell adni neki??? Neki még megvannak a természetes ösztönei és nem eszi meg amiről úgy érzi, h nem kéri. Nem kell erőltetni. Ez teljesen normális. Van egy ismerősöm akinek a gyereke ugyanígy nem ette meg a húst. Egyszer rábeszélte nagy nehezen, h egye meg, de olyan undor volt benne, h ki is hányta. Kiadja a szervezete, mert nem kéri. Nem kell ráerőltetni.
2011. dec. 9. 11:19
8/8 anonim válasza:
Ne erőltesd. Ha akar, később eszik valamikor, de ha nem, az sem baj. Tejtermékek fogyasztásával is hozzájut a szükséges tápanyagokhoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!