Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lövetik ki egyes anyukák...

Miért lövetik ki egyes anyukák a kislánybabájuk fülét?

Figyelt kérdés

Miért döntenek ilyenben a gyerekük helyett? Miért nem várják meg, hogy akkorára cseperedjen, hogy ő maga el tudja dönteni: szeretne fülbevalót?

Lehet azzal jönni, hogy kiveheti később, ha neki nem tetszik, csakhogy a lyuk sosem tűnik el, örökké nyoma marad. Lényegében kap két heget, ha kell neki, ha nem.

2015. febr. 16. 19:24
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, szerintem értékeld, hogy nem Afrikába születtél, valamelyik szanaszéjjel piercingelő, testfestő, testverő, nyaknyújtó és orrszúró törzsbe, mert akkor aztán panaszkodhatnál. :)
2015. febr. 17. 16:35
 52/58 A kérdező kommentje:

Mégis mire válaszoljak? Mire nem tudok szerinted válaszolni? Hogy mi jogon döntök a gyerekem életében olyan dolgokban, amik nem járnak a teste maradandó sérüléseivel?

Abban nem látok problémát, mert pontosan tudom, nem fogok olyat tenni ellene, ami kárára lesz. Nem fogom istállóban tartani láncon, amit pár elmebeteg szülő megtesz, nevelem legjobb tudásom szerint, és gondoskodom róla.

Nem kell olyan szakkörre járnia, amit utál, csak olyanra, amire szeretne. Nem fogok az ég világon semmit ráerőltetni azért, mert nekem úgy tetszik. Nem fogom a saját beteljesületlen álmaimat ráerőltetni.

Amíg nincs saját ötlete, mert picike, nyilván jár abban, amit megveszek neki, és olyan bútorai, egyéb, amit megkap tőlünk. Aztán amint ő kezd véleményt formálni, annak teret adok.

Egyszerűen hülye volt a kérdésed, ahogy van, ennyi az egész. Igen, sok olyan dologban dönt az ember, ami kihat a gyerek életére. De nem teheti meg, hogy nem dönt, mivel azok szükséges döntések. Viszont egy értelmes szülő úgyis a legjobb döntést hozza.

A fülbevaló léte nemléte ezektől teljesen különálló fogalom... Az egy felesleges dolog.

Olyan, mintha azt mondanád, ugyanolyan fontos fülbevalót rakatni vagy megfürdetni a gyereket...

2015. febr. 17. 16:49
 53/58 anonim ***** válasza:
79%

Fülbevaló=beteljesületlen vágy :)

Szerintem már túlszaladtunk a kérdésen.

Kérdező, azt teszel, amit jónak látsz. A gyereked így is úgy is számon fog kérni valamiért. :)

2015. febr. 17. 16:52
 54/58 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem mindenkinek a sajat dontese. En egyik lanyom fulet sem lovettem ki. Egyszeruen nem tetszik, beleakad mindenbe, ugyis csak kitepne. Majd ha felnonek, annyi lyukat csinalnak maguknak amennyit akarnak. De akkor mar feltehetoleg figyelni is fognak arra, hogy ne tepodjon le a fuluk tole. De ez csak en vagyok, engem nem zavar az sem, aki megcsinaltatja a lanyanak :)
2015. febr. 17. 17:06
 55/58 A kérdező kommentje:

"Fülbevaló=beteljesületlen vágy :)"

Kinek, neked? :) Vagy ki akarod forgatni, és én azért nem csinálok sebet a gyerekem fülére akarata ellenére, mert nekem csináltak? Elég kifordított logika...

Főleg, mivel nekem van fülbevalóm, és akkor lett újra kilövetve, AMIKOR ÉN AKARTAM. Előtte pedig 4 évesen pedig ÉN döntöttem el, hogy nem lesz, és kiszedtem.

Mindkettő rajtam múlt. Ahogy majd a gyereken is, mit akar, lyukat a fülére, vagy sem.

2015. febr. 17. 17:22
 56/58 anonim ***** válasza:
65%

Jaj, csak arra akartam célozni, hogy már túlment ez a kérdés mindenen. Már rég nem arról szól, amiről az első oldalon.

De fogd már fel, hogy azt csinálsz, amit akarsz, és emiatt másokat sem kell izélgetni!

Amúgy, ha megnézek egy babát, soha nem a fülét néztem először. Pont nem lényeges, hogy ki van lőve vagy sem. Nem is a mi dolgunk a más gyereke.

Úgyhogy hajrá, a sajátoddal úgyis azt csinálsz, amit akarsz, és nem kell ebből ekkora érzelmi, szociális kérdést csinálni.

2015. febr. 17. 17:34
 57/58 anonim ***** válasza:
60%
Kèrdező úgy beszélsz a füllukasztásról mintha valami kegyetlen kínzó műtéti beavatkozás lenne 20 cmes maradandó heggel, kicsit túlzásba esel, de ha szerinted ez a szuperanyuság mércéje, akkor hajrá, a többi anyuka meg majd elég a pokol tüzén amiért fülbevalót mert rakatni a gyereke fülébe, sőt vannak akik annyira elvetemültek hogy még a kisfiuk fülét is kilövetik.
2015. febr. 17. 17:53
 58/58 anonim ***** válasza:
61%
Én azt nem értettem soha ebben a gyerekkori füllyukasztásban, hogy ennek úgy mégis mi értelme van? Átszúratni a gyerek egy testrészét, hogy egy idegen tárgyat tegyenek bele? Ez mire jó? Mert szerintem egy gyereknek ez nem jó semmire. Felnőttek persze bejöhet, adott is a lehetőség, hogy csináltasson magának, de egy babának miért kell? Ennyi erővel rögtön be lehet rakatni neki a nyelvpiercinget is, ugyanaz a kategória.
2015. febr. 19. 19:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!