Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lövetik ki egyes anyukák...

Miért lövetik ki egyes anyukák a kislánybabájuk fülét?

Figyelt kérdés

Miért döntenek ilyenben a gyerekük helyett? Miért nem várják meg, hogy akkorára cseperedjen, hogy ő maga el tudja dönteni: szeretne fülbevalót?

Lehet azzal jönni, hogy kiveheti később, ha neki nem tetszik, csakhogy a lyuk sosem tűnik el, örökké nyoma marad. Lényegében kap két heget, ha kell neki, ha nem.

2015. febr. 16. 19:24
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
70%

Sok dolgot a szülő dönt el, mert egy gyerek nem dönthet még. Furcsa is lenne megvárni bizonyos dolgokkal, hogy döntésképes legyen.

Amúgy unokatesóm maga öntötte el tiniként, hogy kilöveti. Neki meg ekkor meg tönkre a füle, mert jól elfertőződött a szúrás helye. Lehet ő meg pont jobban járt volna, ha már gyerekként kilövetik neki.

Mindegy. Kérd számon a szüleidet, ha akarod. Más meg tényleg azt csinál, amit akar.

2015. febr. 16. 19:56
 12/58 anonim ***** válasza:
62%

Azért azt nyugodtan leszögezhetjük, hogy bizonyos korig azért elég sok mindenben én döntök helyette. Téged pont a fülbevaló zavar? :)

Egyébként e tekintetben én megvártam míg ők kérik. A nagyobbikkal sokáig kínlódtunk, mert nem hagyta, hogy forgassam a fülbevalót, és többször begyulladt neki. A középső pedig nagyon szeretne, de fél a fájdalomtól. Nem is merem elvinni, mert képes lenne megállni az egyik fülénél. Jobb lett volna, ha hamarabb túlesünk rajta, már rég elfelejthetnénk.

2015. febr. 16. 19:58
 13/58 anonim ***** válasza:
27%
Például azért nem célszerű kilövetni senkinek a fülét, mert a fülben minden szerv idegvégződése megtalálható és jó eséllyel lehet valamit tönkretenni. De gondolom, mivel ezt sokan nem hiszik el, jól le leszek pontozva. Hajrá! :)
2015. febr. 16. 19:59
 14/58 anonim ***** válasza:
52%

Nekem édesanyám nem lövette ki a fülem. Úgy volt vele, hogy a fülbevaló beleakadhat mindenbe. Ha pedig később szeretnék, akkor ki tudom lövetni.

Így is tettem, tinikoromban lövettem összesen 3 lyukat a fülembe. Egyáltalán nem fájt.

Anyának kicsi korában szúrták ki, de ahogy nőtt a füle, a lyuk teljesen a cimpa aljára került, így újra kellett lövetni később, ha jól emlékszem.

Mondjuk szerintem nincs azzal se nagy gond, ha gyerekkorban kilövetik. Igazából annyira elterjedt dolog, hogy itt már ez számít normálisnak. Máshol meg mondjuk a körülmetélés, amire a magyar anyukák nagy része azért húzná a száját rendesen.

2015. febr. 16. 19:59
 15/58 anonim ***** válasza:
72%
Miért csinálsz belőle ekkora ügyet? Tényleg a szüleiden kérd számon, hogy miért lövették ki kis korodban a füledet, és ne más szülők döntésén kattogj. Amúgy irigyellek, hogy ez a legnagyobb problémád, hogy melyik kislánynak mikor ki és milyen körülmények között löveti ki a fülét.
2015. febr. 16. 20:02
 16/58 anonim ***** válasza:
43%

Nekem is fura. De sajnos ezt legtöbben a szülői hatáskör közé sorolják.

2,5 éves múlt a lányunk, eszünkbe se jutott eddig kilövetni a fülét. Majd, ha ő is akarja. Én is már 8 éves voltam, mire fülbevalóm lett, nem okozott lelki törést nekem :)

2015. febr. 16. 20:04
 17/58 A kérdező kommentje:

"Azért azt nyugodtan leszögezhetjük, hogy bizonyos korig azért elég sok mindenben én döntök helyette. Téged pont a fülbevaló zavar? :) "

Úgy látom, a többségnek, így neked sem sikerült felfogni, mi a problémám vele.

Igen, nyilván a gyerek életében a szülő dönt egy jó ideig. Milyen legyen a szobafala színe, mikor hazaviszik a kórházból a pici szobájába, egy jó darabig az öltözködésébe sem szól bele, eltelik jó néhány év, mire lesznek saját elképzelései, és döntési joga, mit szeretne hordani, vagy hogyan viselje a haját.

DE! Ezek mind olyan dolgok, amik változtathatók. Nem maradandó. Nekem az a gondom ezzel, hogy ha a kislány éppenséggel sosem fogja szeretni a fülbevalókat, a nyoma örökre megmarad a fülcimpáján, nem múlik el idővel.

Míg ha a szülő úgy döntene vár pár évet, hogy majd ovisként vagy iskolásként fülbevalózni akar a kislány, bőven ráérne akkor elvinni kilövetni a fülét.

A húgom 10 évesen kérte. Saját akaratából vállalta. Ezerszer különb megoldás, minthogy tudatlan kisbabaként végigcsinálni vele.

2015. febr. 16. 20:17
 18/58 anonim ***** válasza:
84%

Egy csomó 0%-ra értékelt válasz egy FÜLLYUKASZTÓS kérdésnél!

Megáll az eszem, hogy ennyire nem lehet tiszteletben tartani egymás véleményét!

2015. febr. 16. 20:17
 19/58 A kérdező kommentje:

"Amúgy irigyellek, hogy ez a legnagyobb problémád, hogy melyik kislánynak mikor ki és milyen körülmények között löveti ki a fülét."

Nem, nem ez a legnagyobb problémám, csak egy másik kérdésről eszembe jutott.

2015. febr. 16. 20:18
 20/58 anonim ***** válasza:
62%

Én úgy látom mégiscsak ez, mert még mindig ezen agyalsz, és megpróbálod a saját igazadat mindenkibe belesulykolni aki nem ért veled egyet :-)

Jöhet a lepontozás megint :-)

2015. febr. 16. 20:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!